Fontos változás az SP+ / MG+ sorozatú Paradox központoknál!

Fontos változás az SP+ / MG+ sorozatú Paradox központoknál!

Ahogy korábbi hírlevelünkben már jeleztük, a Paradox MG és SP sorozatú központjai megújulnak. Az új széria „+” jelzést kapott: SP5500+, SP6000+, SP7000+, MG5050+. A változás az SP4000-et nem érinti, az változatlanul elérhető az eddig megszokott formában.

A megújult központok hardveres változást is hoztak. Két soros porttal rendelkeznek, így azon helyszínek esetében, ahol IP150(+) és PCS modul is van (adatkapcsolatra!), alkalmunk nyílik mindkettőt önállóan csatlakoztatni.

Fontos különbség ezenkívül, hogy az MG5050+ központon nincs EBUS csatlakozó, így a GSM/VDMP3 kommunikáció nem opció.

A PCS modulon keresztüli GSM hívás lehetőségét a többi SP+ -os panelből (SP5500+; SP6000+ és SP7000+) is kivette a gyártó, így ezeknél a központoknál a GSM távfelügyeleti és magánszemély hívást csak vonalszimulátoron keresztül használhatjuk. Ezek a központok tartalmaznak EBUS csatlakozót, így a VDMP3 továbbra is használható.

Fontos változás még, hogy az SP6000+ panel kivételével az összes SP+ / MG+ panelből kivették az ATZ (zónaduplázás) funkciót, ezt a hálózat kialakításánál mindenképpen figyelembe kell venni. Akinél a hálózatkialakítás már adott, az az SP6000+, SP4000 és az MG5075 paneleket használhatja zónaduplázva. 

Mikor számíthattok az új panelekre?

Elsőként az SP5500+ panelek válnak elérhetővé, ezek értékesítését augusztus 15-én tudjuk elindítani, így hamarosan megismerkedhettek az új szériával. Időközben az SP6000-es központnál is megtörténik a váltás, az utód SP6000+ központok várhatóan szintén megérkeznek az augusztus 15-ei héten, így ezek is elérhetőek lesznek. A többi központ esetében a kifutás – új panelre váltás már zökkenőmentes lesz. A régi panelek a készlet erejéig érhetőek el, míg az újak érkezése most már folyamatos.

A központok tulajdonságainak áttekintését az alábbi kis táblázatunk segíti:

További információért keressétek kereskedelmi vagy műszakis kollégáinkat.