STid Mobile ID: alakítsd belépőkártyává mobiltelefonod!

STid Mobile ID: alakítsd belépőkártyává mobiltelefonod!

STid Mobile ID virtuális kártya új lehetőségeket kínál arra, hogy Android vagy iOS platformos mobiltelefonod biztongásos belépőkártyává váljon, amellyel kényelmesen és testreszabható módokon léphetsz be helyiségekbe.

Az STid Mobile ID alkalmazás helyettesítheti, vagy bővítheti a hagyományos RFID-azonosítók, például a kártyák és TAG-ek képességeit. A megoldás tagadhatatlan előnye az azonosítók gyors, egyszerű, és ami a legfontosabb, távoli kezelhetősége, valamint hordozhatósága.

Virtuális kártyák

A legegyszerűbb virtuális kártya a zöld kártya, ami ingyenes, és olyan üzemmódot kínál, amiben az okostelefon válik fizikai beléptetőkártyává. Innentől ugyanúgy használhatjuk a telefont, mint a régi belépőkártyánkat vagy TAG-ünket.

A további virtuális kártyák ugyan kreditekbe kerülnek, viszont számos többletfunkciót kínálnak. A különböző üzemmódokat rögtön ismertetjük.

A narancssárga kártya megnyitja a távoli azonosítási módok lehetőségeit, ahol a mobiltelefon a környezeti feltételektől függően akár 20 m távolságig is használható.

A kék kártya a zászlóshajó a virtuális kártyák között. Kiemelkedik a konfigurálható üzemmódok, a fokozott biztonság és az eszközök közötti hordozhatóság miatt. Vegyünk például egy főiskolát, ahol a rendszergazda egy felhőportálon keresztül virtuális kártyákat oszthat ki a hallgatók között, és az új tanév kezdetén a kártyákat visszavonhatja a távozóktól és újra kioszthatja az újonnan érkező diákok között, tehát további kreditek vásárlása nélkül szabadon gazdálkodhat a virtuális kártyákkal.

Térjünk vissza a Virtuális kártya üzemmódokhoz:

Az okostelefon virtuális azonosítóként való használatakor az STid-olvasók akár 6 üzemmódot is támogatnak attól függően, hogy milyen típusú (színű) belépőkártyánk van az applikációban:

Kártya mód – a belépéshez a kártya helyett érintsd a mobiltelefonod az olvasóhoz (ingyenes).
Csúsztatási mód* a belépéshez húzd el kezed az olvasó előtt anélkül, hogy elővennéd a mobiltelefont a zsebedből.
Tap Tap üzemmód* - a belépéshez koppints duplán a telefonra, ami akár a zsebedben is maradhat.
Távoli üzemmód* - a belépéshez nyomj egy gombot a mobilalkalmazásban, minden alkalommal, amikor nyitni szeretnéd az ajtót, sorompót, garázskaput, vagy bármi mást.
Kéz nélküli üzemmód* - a rendszer automatikusan kinyitja az ajtót az előre konfigurált távolságról (5 cm és 20 m között állítható).
Hang üzemmód* - ajtónyitás hangutasítással iPhone készülékről (iOS).

* Ahhoz, hogy ezt a módot használhasd, kreditet (virtuális kártyát a mobiltelefonhoz) kell vásárolod egyszeri díjfizetés ellenében.

Fejlett biztonsági megoldás

Biztonságos tárolás - a STid Mobile ID® alkalmazásban tárolt adatokat AES-128 / SHA-256 titkosítási szabvány biztosítja, és minden felhasználónak egyedi kulccsal kell hitelesítenie magát. A biztonsági kulcsokat nem tárolja a mobilalkalmazás.
Biztonságos átvitel - a teljes adatcsere-láncot HTTPS - TLS biztosítja, és minden tranzakciót kölcsönös hitelesítéssel ellenőriznek.
Többfaktoros hitelesítés - a beállításoknál kiegészítőleg engedélyezhető egy olyan funkció, amely mindig megköveteli az okostelefon feloldását (PIN-kóddal/biometrikus adatokkal), így ez a megoldás még akkor is biztonságos, ha a mobiltelefon elveszik.

Kompatibilis beléptetőolvasók

Az olvasók tartósságát egy sor törésteszt igazolta, megfelelnek az IP65-ös és az IK10-es szabványoknak is. Ezen túlmenően a gyártó a kiválasztott termékekre élethosszig tartó garanciát biztosít.

Az olvasómodellek különböző típusú kommunikációs interfészeket kínálnak, beleértve az OSDP, SSCP és Wiegand interfészeket, így az olvasók kompatibilisek a piacon lévő számos beléptetőrendszerrel.

Érdekelnek ennek a megoldásnak az előnyei, vagy szeretnél többet megtudni? Ne habozz kapcsolatba lépni velünk!

A virtuális Stid kártyáról a Power kft. workshopjain is tájékozódhatsz!

Közelgő workshopjaink: