Automatikus sorompók

Automatikus sorompók

 

Automatikus sorompók
ami mögöttük van…

Bizonyára járt már többszintes vagy nagy forgalmú parkolókban. Ezeken a helyeken jellemzően automata sorompókat használnak, de hasonlóképen elterjedtek a nagyobb kereskedelmi, ipari vagy mezőgazdasági telephelyeken is. Az automata sorompók egy egyszerű, mégis nagyon fontos funkciót hivatottak ellátni: meghatározott rend és mennyiség szerint szabályozzák a be- és kilépő járművek forgalmát. Ha vállalkozása nagy forgalommal rendelkezik, vagy egyszerűen csak növelni szeretné az ingatlan biztonságát, akkor az automatikus sorompó felszerelése pontosan az lehet, amire Önnek szüksége van.

 

A nagy biztonságot igénylő helyszíneken (vámraktárak, autószalonok, nem utolsó sorban katonai bázisok stb.) a sorompó együtt telepíthető más mechanikai akadállyal, például forgalomkorlátozó oszlopokkal. A sorompók viszonylag olcsók, hihetetlenül jól működnek, nagyon megbízhatóak, és rengeteg időt, erőfeszítést
és pénzt takaríthatnak meg. 

A sorompók főbb előnyei:

Az ingatlanhoz való hozzáférés ellenőrzése és szabályozása
Függetlenül attól, hogy hol van a sorompó felszerelve, az emberek által nagy tömegekben látogatott helyeken, vagy akár az otthoni magánterületen, az egyik elsődleges előny az, hogy lehetővé teszi az ingatlanba való bejutás ellenőrzését és szabályozását. Gondoskodik arról, hogy a járművek egyenként menjenek be-ki, és azt is biztosítja, hogy csak parkolójegy vásárlása esetén, illetve adott esetben a sorompó nyitásához szükséges belépőkóddal tudjanak behajtani. Leegyszerűsítve: egyszerre hívja fel a figyelmet és szabályozza a közlekedést.

Biztonság
A sorompók ideálisak biztonsági célokra. Az általuk nyújtott biztonság többrétű. Egyrészt a parkolók és üzemek területén közlekedő gyalogosok és járművek biztonságos irányítását teszik lehetővé. (A sorompók a biztonsági koncepció csak egyetlen elemét jelentik. Ehhez tartoznak még a megfelelő jelölések, lezárások és egyéb eszközök, amelyek együttesen teszik láthatóvá a veszélyes zónákat és akadályozzák meg a baleseteket.) Másrészt, ha azt szeretné, hogy a nem kívánatos járművek ne férhessenek hozzá ingatlanához, mindössze egy sorompóra van szüksége, hogy távol tartsa azokat. A sorompó lehetővé teszi, hogy csak a megfelelő emberek lépjenek be és hagyják el ingatlanát.

A parkolással való visszaélés megelőzése Ha az Ön vállalkozása történetesen nagy parkolóval rendelkezik, biztosan lesznek olyanok, akik visszaélnének vele, és ott parkolnának annak ellenére, hogy egyáltalán nem áll szándékukban igénybe venni az Ön vállalkozása által nyújtott szolgáltatásokat. Ahelyett, hogy parkolójegyet fizetnének, vagy próbálnának máshol parkolóhelyet keresni, inkább egyszerűen leparkolnak az ingatlanján belül, miközben másutt intézik a dolgaikat, majd távoznak. Ez nem tisztességes sem az Ön, sem a fizető ügyfelei számára. Ennek elkerülése érdekében mindössze egy automatikus forgalmi akadályt, történetesen sorompót kell felszerelnie. A megfelelő helyen telepített sorompóval alapvetően azt segíti elő, hogy az emberek ne éljenek vissza az Ön bizalmával és a parkolóhelyeivel. Megakadályozza őket, hogy ott parkoljanak tilosban, vagy egyszerűen csak leállóhelynek használják az ingatlan területét, ami szintén elég bosszantó lehet.

A Power Kft.-nél ismert olasz gyártó cégek sorompó kínálatának széles skáláját találja.

A gyártó cégek:

Key Automation S.r.l.
Automatismi Benincá S.p.A.
Proteco S.r.l.
Ditec - ASSA ABLOY Group

Az említett vállalatok napjaink legkorszerűbb technológiáit alkalmazzák a sorompóik gyártásánál. Egytől-egyig elektromechanikus sorompókat gyártanak általában 24 VDC kivitelben. Önben felmerülhet a kérdés, hogy melyik vállalatot és a kínált típusok közül melyik eszközt válassza. Igazán a sorompó kiválasztását a felhasználás jellege szabja meg: az optimális kivitelt a ciklusok száma (egy ciklus = egy teljes nyitás + egy teljes zárás), a kar hossza, a vezérlés és persze az ár (eszközök, telepítés és a fenntartás költsége) határozza meg.

 

Regisztrálj most és élvezd az előnyöket!

Ne maradj le a kedvezményekről és különböző szolgáltatásainkról.

Regisztráció