Az 1.4.10-es firmware újdonságai

Az 1.4.10-es firmware újdonságai

Intelligens események

Az eseménykezelés újdonsága az IP-kamerák fejlett funkcióinak NVR-oldali támogatása. Ennek köszönhetően a kamerák beállítását és jelzéseit már a rögzítő felületén is elérhetjük.

A Techson NVR-ek intelligens funkciói közül kiemelkedik az SMD, más néven a Smart Motion Detection (Intelligens mozgásérzékelés). Ez az objektumszűrés egyszerű változata, amely a belépő szintű kamerákban kapott helyett, és a hagyományos mozgásérzékelést hivatott felváltani. A szimpla képtartalom-változás helyett személy megjelenésekor jelzi a mozgást, melyhez eseményeket kapcsolhatunk. Ilyen eshetőség például a népszerű kettős megvilágítás, amikor ember általi mozgás érzékelésekor infravörösről fehér fényre vált a kamera.

Techson SMD

A lézengés felismerése olyan területek védelmét látja el, ahol tartósan nem tartózkodhat ember, de az áthaladás engedélyezett. Ilyen hely például egy banki pénztár és a sorban állók közötti diszkréciós terület.

Az illegális parkolás felismerése a lézengéshez hasonló, de járművekre optimalizált funkció, amely akkor jelez, ha egy gépjármű a tiltott zóna területén nem csupán áthalad, hanem megáll. Gyalogátkelőhelyek, garázskijáratok és buszmegállók védelmét lehet vele megvalósítani.

A mikrofonnal rendelkező, középkategóriás kamerák hangfigyelő funkciója is helyet kapott az új firmware-ben. Váratlanul nagy hangerő, vagy a szokásos zajszint hirtelen csökkenése válthat ki eseményt a rögzítőben, emellett természetesen a funkció paraméterei is beállíthatók.

Techson újdonságok 1.4.10 firmware

Az objektumszűréshez kapcsolt újdonság a figyelt objektum méretezési lehetősége. Ennek köszönhetően beállítható, hogy a túl nagy, vagy éppen túl kicsi objektumok ne ingereljék a kamerák alakfelismerő algoritmusát. Ezáltal tovább csökkenthető a téves jelzések száma.

Az intelligens és különösen az arcfelismerésre alkalmas kamerák mostantól a rögzítő felületén is beállíthatók, hogy melyik üzemmódban dolgozzanak. Így az általános AI eseménykezelés (pl.: behatolás, lézengés, tűzérzékelés) és az arcfelismerő funkció közötti váltás már nem csak a kamera felületén érhető el.

Felhőalapú funkciók

Az NVR-ek NAT funkciója, amely a népszerű felhőszolgálatást használja, lehetővé teszi a kamerák frissítését böngészőn és a Superlive Plus alkalmazáson keresztül is. Az 1.4.10-es verzióban ezenfelül megjelent a kétlépcsős azonosítás, amely az alkalmazásba biztonsági kóddal felvett rögzítők böngészős hozzáférését teszi biztonságossá. A böngészőből csak akkor válik a rögzítő elérhetővé, ha a hozzákapcsolt alkalmazásban megjelenő kódot is megadjuk.

Techson push 2.0

A rövidesen bekapcsolásra kerülő Push 2.0 az NVR és az alkalmazás közötti értesítések egyszerűbb beállítását, valamint a mobilra érkező üzenetek mellé társuló azonnali kép megjelenítését fogja eredményezni.

Fények és hangok

A kamerák világításfunkciói teljeskörűen beállíthatók a rögzítőn keresztül. Emellett az intelligens megvilágítás, az infra- és a fehér fény beállításai, valamint a területvédelmi, úgynevezett Perimeter Alarm kamerák fény- és hangjelzései is elérhetővé váltak. Így a hangminta feltöltése, a fényvillogás hossza, frekvenciája és mindezek ütemezése is beállítható. Ezzel párhuzamosan az előző verzióban debütált hatástalanítás amely a riasztások paraméterezhető, egygombos kikapcsolását jelenti  kiegészült a fény- és hangjelzések élesítésének és hatástalanításának lehetőségével.

Mindezeken túl

Techson rögzítő, hőkamera, kaputelefon

A PoE switch-el ellátott NVR-ek innentől bispektrális hőkamerákat is fel tudnak venni a PoE oldalon. Továbbá a DB102 kaputelefon NAT kapcsolata is illeszthetővé vált, ezáltal nem szükséges külön PoE switchet használni hozzá.

A SmartSpeed NVR-ekbe épített parkolókezelés is kiegészült néhány újdonsággal. A felvett rendszámolvasó kamerát használhatjuk egyidejűleg ki- és bejárat kezeléséhez, továbbá a sorompónyitáshoz rendszámmintákat is alkalmazhatunk. Ez a funkció az azonos betűket tartalmazó rendszámokat egy csoportként kezeli, így biztosítva az automatikus nyitást mentőautó vagy tűzoltóautó számára.

Végezetül, a nemrégiben bevezetett aktiválás is elvégezhető a Techson SmartSpeed NVR felületén.

Fedezd fel Te is az 1.4.10-es firmware újdonságait!