Bosch IP alapú kürthangszóró

Bosch IP alapú kürthangszóró

 Új IP-alapú kürthangszóró és erősítő modul a Bosch-tól

A Bosch által kínált LHN-UC15L-SIP és LHN-UC15W-SIP kürthangszórók a legkorszerűbb integrált hangmegoldásként szolgálnak vagyonvédelmi rendszerekhez, azonnali hangbeavatkozást biztosítva ott és akkor, amikor a leginkább szükség van rá. 

A vállalatoknak, üzleteknek, létesítményeknek és intézményeknek biztosítaniuk kell a területükön tartózkodó személyek biztonságát és kilétét, valamint meg kell előzniük a birtokháborítást, a lopást és a vandalizmust. Hasonlóképpen, az önkormányzatoknak és a nagy sport- és szórakozóhelyeknek is fenn kell tartaniuk a rendet, és biztosítaniuk kell, hogy a szükséges bejelentések gyorsan és egyértelműen hallhatóak legyenek mind beltéren, mind kültéren. 

Ilyen esetekben a kürtök hangjelzésekkel biztosíthatják a valós idejű üzenetátadást - akár egy magánterületen lévő betolakodót kell megállítani, akár egy közterületen kell nagyobb csoportoknak üzeneteket közvetíteni.

Rengeteg lehetőség

Az előre felvett üzenetek mellett, amelyek automatikusan lejátszásra kerülnek az Intelligens Videóelemzéssel (IVA) ellátott kameráknak hála, a VoIP/SÍP képesség lehetővé teszi egy irányítószobából az élő beszéd közvetítését is - a kürt beépített kondenzátoros mikrofonjának használatával egyirányú, vagy akár kétirányú hangkapcsolat is létrejöhet, lehetővé téve a párbeszédet a szükséges személlyel/személyekkel.

Néhány technikai adat az IP-alapú kürt hangszórókról és erősítőmodulokról

A nagy teljesítményű LHN-UC15L-SIP kürthangszórót (nagy hatótávolságú alkalmazásokhoz) és a kompakt LHN-UC15W-SIP kürthangszórót (széles látószögű lefedettséghez) úgy tervezték, hogy kiváló hangminőséget és rugalmas integrációt biztosítson a videóbiztonsági és hangosbeszélő alkalmazásokhoz, támogatva a kétirányú VoIP (Voice-over-IP) kommunikációt a SIP (Session Initiation Protocol) segítségével, valamint az előre felvett/automatizált üzeneteket is.

A 15 wattos D-osztályú AMN-P15-SIP erősítőmodul közvetlenül csatlakoztatható passzív hangszórókhoz vagy vonal kimeneten keresztül külső erősítőhöz, és áthidaló eszközként lehetővé teszi a VoIP/SIP képességek hozzáadását meglévő hangosbeszélő rendszerekhez, így növelve a funkcionalitást és meghosszabbítva a megtérülést. A hangszórók mindegyike beépített D-osztályú erősítővel van felszerelve, amely akár 15 wattot is képes leadni, és közvetlenül integrálható a meglévő SIP-képes rendszerekbe VoIP/SIP végpontként való használatra.

A kürtök és az erősítőmodul támogatják a Power over Ethernet (PoE) technológiát.

Gyakorlati előnyök

1. Rugalmas integráció: Az IP-technológia lehetővé teszi a kürthangszórók és erősítőmodul könnyű integrálását a meglévő videóbiztonsági és hangosító rendszerekbe. Ez lehetővé teszi a rendszerek funkcionalitásának bővítését és a meglévő infrastruktúra kihasználását anélkül, hogy drasztikus változtatásokat kellene végrehajtani.

2. Azonnali beavatkozás: A kürthangszórók azonnali hangbeavatkozást tesznek lehetővé a videóbiztonsági rendszer részeként. Ez különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor gyors reakcióra van szükség, például betolakodók megállításában vagy sürgős közlemények átadásában.

3. Valós idejű helyzetfelismerés: Az élő hangriasztás lehetővé teszi a valós idejű reakciókat. Ez segít az üzemeltetőknek és biztonsági személyzetnek gyorsan és hatékonyan reagálni az eseményekre, és szükség esetén megfelelő intézkedéseket tenni.

4. Kétirányú kommunikáció: A VoIP/SIP képességnek köszönhetően a kürthangszórók lehetővé teszik a kétirányú kommunikációt a központi irányítószoba és a helyszínen tartózkodó személyek között. Ez lehetővé teszi a párbeszédet, a pontos utasítások átadását vagy az információk gyors közvetítését.

5. Rugalmas vezérlés és konfiguráció: A felhasználóbarát webes alapú felület segítségével távolról könnyedén konfigurálható és vezérelhető a rendszer.

6. Bővíthetőség és kompatibilitás: Az erősítőmodul lehetővé teszi a meglévő központi hangosító rendszerek bővítését VoIP/SIP képességekkel, így fejlesztve a rendszert anélkül, hogy komplett cserére lenne szükség. Ez meghosszabbítja a meglévő eszközök élettartamát és optimalizálja a költségeket.

Összefoglalva elmondható, hogy a felsorolt előnyök és tulajdonságok egy hatékonyabb és sokoldalúbb vagyonvédelmi rendszer létrehozását eredményezik, amely széles körű lehetőségeket biztosít a felhasználók számára.

További részletekről érdeklődj a Bosch Security and Safety Systems hivatalos disztribútoránál a Power Biztonságtechnikai Kft.-nél az alábbi e-mail címen: projekt@powerbizt.hu