Dahua Auto Track PTZ

Dahua Auto Track PTZ

 

Napjainkban gomba módjára nőnek ki a földből a napelem parkok, melyek olyan nagy értéket képviselnek, hogy nem bízhatjuk védelmüket a véletlenre.

Okos döntés lehet, a Dahua SD5A445XA-HNR PTZ-je, egy kiemelkedően magas 45x-ös optikai zoommal, analitikákkal felvértezett, autotrack PTZ-vel egy ilyen vagy ehhez hasonló létesítményt megvédeni. Az eszköz a megfelelő beállítást követően (SMD Plus funkció) képes különbséget tenni ember/jármű és minden más között, ezzel csökkentve a téves riasztások számát. így csak arra az objektumra koncentrál az eszköz, amelyre ténylegesen szükséges. Ezt a kamerát a gyártó egy speciális algoritmussal látta el, a PFA-val mely lehetővé teszi, hogy az optikát folyamatosan a zoomolás alatt éles fókuszban tartja, azért, hogy egy eseménynél már a zoomolás közben éles képet kapjunk arról, hogy mi is történik éppen a terület azon részén, ahová közelítünk a kamerával. Ez a funkció kéz a kézben jár a kamera autotrack funkciójával, mely intelligens eseményekre (behatolás/vonalátlépés), objektumkövetést tesz lehetővé, így, ha a napelem parkba betéved egy személy, addig ameddig a kamera látóterében van automatikusan követi annak mozgását.

A kamerában helyet kapott olyan intelligens esemény is mint az otthagyott tárgy/eltűnt tárgy, amely riasztást tud kiváltani, ha egy tárgyat otthagynak (pl.: egy gyanús táskát a reptéren), vagy eltávolítanak a helyéről (pl.: kiállításon elviszik az egyik tárgyat).  A kamera kialakítását tekintve olyan, hogy 5 méterről csak a forgási és megfigyelési tartományt, 10 méterről csak ha nagyon gondosan figyeljük, és 15 méterről egyáltalán nem látható, hogy merre „néz”. Az alábbi videó jól bemutatja ezt.

A fej 0°-360°-ban horizontálisan, vertikálisan pedig -15°-tól +90°-ig tud mozogni, tudja a klasszikus PTZ funkciókat, preset, túra, őrjárat, valamint 24 régiós privát maszkolással kitakarhatjuk a szomszéd ablakait, vagy azokat a területeket, amelyeket nem szeretnénk, ha látna a kamera.

A képalkotást tekintve 1/2.8" STARVIS™ CMOS szenzort találunk, 45x-ös optikai, és 16x-os digitális zoommal, 4 megapixeles, 2560 × 1440 felbontással, és az F1.6-os rekeszértékű kamera színesben: 0,005 Lux, fekete-fehérben: 0,0005 Lux fényérzékenységet tud, 0 Lux esetén pedig felkapcsolja a SmartIR infráját, mely változó erősséggel világít, így pont optimálisan világosítja meg azt a területet, amelyre figyel, azaz zoomolás közben felkapcsolja a távolsági infrát, mellyel 150 méterre képes megvilágítani a területet.

A kamera valós WDR-rel, elektronikus páramentesítéssel, képstabilizátorral, 1 alarm bemenettel, és 2 alarm kimenettel rendelkezik, valamint arc detektálásra is képes. Utóbbi esetében 3176 méter távolságból képes detektálni, 1270 méterről már megfigyelni, 635 méterről felismerni, és 317 méterről már azonosítani is képes.

Természetesen rendelkezik még azokkal az elengedhetetlen tulajdonságokkal is, mint az IP67-es, IK10-es, villám-, és túlfeszültség védelem, valamint a PoE+ tápellátás. Ha ellátogatsz a Külső Mester utcai boltunkba, Te is kipróbálhatod az autotrack működését, és egy 4K-s TV-n meg tudod tekinteni, hogy a kamera hogyan is végzi a munkáját.