Dahua WizMind S kameracsalád, a pénztárcabarát erőgép

Dahua WizMind S kameracsalád, a pénztárcabarát erőgép

A megállíthatatlan technológiai fejlődés egyik mellékhatása, hogy az egykor új áttörések a technika alappilléreivé válnak. Különösen érezhető ez azon, hogy alacsonyabb szériás kamerák tucatjai jelennek meg a piacon mesterséges intelligencia (AI) funkciókkal. Ez a jelenség nemcsak az alsó, de a felső szegmenst is érinti, ennek köszönhetően könnyebben juthatunk hozzá az egykor elérhetetlen árú funkciókhoz. Ezt a gondolatmenetet követve mutatjuk be a Dahua WizMind S termékcsoportot, amely a WizMind 5-ös szériába tartozó termékek helyére érkezett.

Dahua WizMind S termékcsoport. Mit takar valójában ez a fantázianév?

Tulajdonképpen egy erősen kibővült funkciólistát.

Mode 1: AC24 V + Switch (PoE)
Mode 2: DC12 V + Switch (PoE)

Az erő meghatározó tényező lett a WizMind S csoport tagjainál. Ezt mi sem igazolja jobban, minthogy a Dual Power funkció is a paletta eszközeibe került. Ennek köszönhetően a „rázós” helyzetekben is megmarad a rögzítés, hisz az eszköz könnyedén tud átváltani PoE táplálásról a saját tápegységére, ezáltal is növelve a redundanciát.

Ezenfelül a hangminőség is még jobb lett. A WizMind S kameráknál a „-H” jelű modellek két mikrofonnal érkeznek, melyek segítségével minden nem kívánt zaj kiszűrhető. Az analitika a mesterséges intelligenciának (AI=Artificial Intelligence) köszönhetően a beszédfelismerésre összpontosít.

Kapacitás

Érzékelési precizitás:
akár 97%
Egyidejű felismerés:
akár 100 célpont

Metaadat

Ember | Jármű
26 jellemző
Arc:
6
Emberi test:
7
Nem motoros jármű:
6
Gépjármű:
7

Érték

Statisztikai jelentések és üzleti analízis

Tulajdonság-alapú AI keresés rögzítőben

Felhasználás

Terek be- és kijáratai
Kiemelt forgalmú utak

Észlelés típusa

Üvegtörés
Sikoly

A képalkotás új dimenziója

Intelligens funkciók terén az 5-ös szériában újdonságnak számít az, hogy az eszköz már képes metaadattal dolgozni. Illetve szintén új funkció az okos hangdetektálás, amely kifejezetten az emberi sikolyokra, lövésekre, és egyéb durva hangváltozásokra lett optimalizálva.

Képalkotás terén a WizMind X-hez hasonlóan, az AI által javított képet kapunk. Mindezen túl az új panelek sokkal alacsonyabb fényerősség mellett is képesek színes képet alkotni – ezt a funkciót Deeplight-ra keresztelték. Emellett rendületlenül dolgozik a P-Iris funkció is, mely már AI alapú vezérlést kapott.

AI Powered Image

Ugye milyen jól hangzik? Ez nem csak PR fogás, hiszen AI alapon képes szabályozni a széles dinamikatartományra vonatkozó beállításokat (WDR), ezért erős háttérfény mellett is minden eddiginél információdúsabb képet biztosít számunkra. Továbbá orvosolja az egyik fő problémát is: a zajos képeket érezhetően tisztábbá varázsolja! De a legnagyobb ugrás képalkotás terén a „Time-Division exposure.” Ezt hívhatjuk időeltolásos expozíciónak, ami a fényességhez és sebességhez egyaránt igazodó összetett technológia. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy éjszakai látási viszonyok mellett különböző célpontoknál, egyedileg állítja be magát, így lehetséges az, hogy egy képen, egy adott időben jól látható marad egy arc és egy rendszám is.

Túlexponált kép - a rendszám beégett
Túlxponáltt kép - a rendszám beégett
Alulexponált kép - az arc beégett
Alulexpinált kép - az arc beégett
ű
AI képkorrekció után
Az arc jól láthattó AI korrekció után
A jármű és a rendszám jól látható AI korrekció után

Fontos kiemelni, hogy az éjszakai képalkotás minősége is javult. Ez köszönhető az új panelnek is, ami a már említett Deeplight nevet kapta. Ez arra utal, hogy még a Starlight+ (0,001Lux – 0,005 Lux) szériánál is kevesebb fény (0,0005Lux – 0,001 Lux) mellett képes jól értelmezhető képet adni. A már említésre került P-Iris, pedig tulajdonképpen egy fejlett Iris technológia, mely mellé AI által irányított elektronika társul. Ezek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a kamera intelligens módon, változó fényviszonyok között is képes a valósághoz legközelebb álló kép létrehozására.

Dahua AcuPick - just one pick - Powered by AI

Az NVR5xxx-EI rögzítőkkel használva a WizMind S készülékeinél az AcuPick funkció is elérhetővé válik, így a visszakeresések igazán gyorsan és hatékonyan megvalósíthatóak.

Mit is takar az AcuPick?

Ez egy gyorsabb, pontosabb, és könnyebb visszakereshetőséget biztosító metódus. Bármilyen objektumra rákereshetünk, mivel az eszköz kiszűri számunkra az összes haszontalan információt, megkönnyítve a munkánkat. Lehetőséget nyújt akár arra is, hogy megfigyelés, vagy visszajátszás közben a felvételt megállítva válasszuk ki az objektumot, majd indítsunk rá egy keresést. Sőt, keresésünket feltöltött képek alapján is megkezdhetjük.

Következő cikkünkben az AcuPick funkcióról bővebben is olvashatsz, illetve hamarosan elkészül a funkciókészletet bemutató videónk, figyeld a hírlevelet vagy a videótárat, hogy ne maradj le!