EGY ÁRAMSZÜNET VÁRATLANUL ÉRNÉ? GONDOLT MÁR A SZÜNETMENTESÍTÉSRE?

EGY ÁRAMSZÜNET VÁRATLANUL ÉRNÉ? GONDOLT MÁR A SZÜNETMENTESÍTÉSRE?

Napjainkban a két legkönnyebben kialakítható és emiatt a felhasználók között legelterjedtebb megújuló energiatermelés (napelemek és szélerőművek) hátránya, hogy csak akkor áll rendelkezésre, mikor a nap süt vagy a szél fúj. Amikor ez megvalósul, akkor a már üzemelő mennyiségükből adódóan nagy kapacitással tudnak termelni. Erre jó példa Németország, ahol nyáron szinte napról napra dőltek meg a megújuló energiatermelési adatok (forrás: Germany’s energy consumption and power mix in charts | Clean Energy Wire). Azonban Németország a rossz példára is tökéletes: a megújuló termelésre való átállással együtt leállították az atomerőműveket is. Az atomerőműveket azonban nem lehet a fogyasztás kénye-kedve szerint leállítani és elindítani. Így most az a furcsa helyzet állt elő, hogy amikor a megújuló energiatermelés nem adja ki a szükséges mértéket, Franciaországtól importál áramot. Itt atomerőművekben termelik meg az elektromos energiát, vagy éppen azon gondolkoznak, hogy ismét elindítják a szén- és gázüzemű erőműveiket, amiket könnyebb szabályozni.

Ezek mellett a megnövekedett energiaigények kielégítésére – a szolgáltatók nehéz körülményei miatt elmaradt, elnapolt karbantartásaik és cserére érett transzformátorállomásaik miatt – nehezen tudnak reagálni. Általában a feszültségszintek növelésével tudnak megfelelő teljesítményt a hálózatba juttatni. A megnövelt feszültségszint senkinek sem jó. Nem jó a szolgáltató rendszereinek és nem jó a fogyasztó rendszereinek sem. S ha már a napelemeket említettük, akkor ezek központi egységei, az inverterek bizonyos feszültség szint felett le is kapcsolnak, így az „olcsó napenergia” pont akkor nem jön létre, amikor a legnagyobb mértékben tudna termelést adni a hálózatba.

Arra, hogy a jelen energia-
igényekre milyen energiamátrix lenne a legmegfelelőbb, még a Power Biztonságtechnikai Kft. sem tud megfelelő megoldást adni. Legalábbis egyelőre még nem, azonban raktárkészletünkön lévő számtalan termékünkkel azonnal tudunk segíteni, hogy felkészüljünk a már jelentkező és a jövőben erősödő energiaingadozások miatti kihívásokra.

 

Két ember létezik: aki járt már úgy, hogy egy áramszünet miatt nem nyílt ki előtte a telep tolókapuja, sorompója, vagy a lakás garázskapuja, vagy nem tudta elérni a hálózati tárolóját, és így nagyon fontos adatokhoz nem tudott hozzá férni, vagy nem tudta megnézni a kamerák képeit, vagy akivel a behatolásjelző rendszere épp a nyaralás alatti áramszünetkor közölte, hogy akkumulátorcserét szeretne és aki még csak ezután fog így járni.

Egyre jellemzőbb, hogy építkezéskor már a tervezés alkalmával gondolnak arra, hogy az ingatlan kaputechnikáját, vagyonvédelmét, informatikai ellátottságát egy helyről lehessen vezérelni és elektromos árammal ellátni. A tervezés korai szakaszában jól kezelhetőek az igények és azok kiszolgálása, így – a vagyonvédelmen túl a rendszer- és üzembiztonságot figyelembe véve – a szünetmentesítés könnyedén megoldható.

Mi a Power Biztonságtechnikai Kft.-nél a termékek védelme és a folyamatos üzem érdekében teljeskörű megoldásokat kínálunk a már telepített vagy telepítés előtt álló rendszerek szünetmentesítésére. A lehetőségeinknek megfelelően a pár perces áthidalástól a néhány órás hálózati kimaradásig megoldást tudunk nyújtani a rendszerek üzemeltetésére, akár szinuszos tápegységekkel is. Felkészült kollégáink az Ön hívását is várják, akkor is, ha csak egy munkaállomást szeretne biztosítani, de akkor is, ha egy projektre keres komplex megoldást.

Önnek nincs más dolga, mint megadni, hogy milyen eszközt (teljesítményfelvételi paraméterrel együtt) és mennyi ideig szeretne szünetmentes áramforrással támogatni, és kollégáink meghatározzák azt a teljesítményt és ezzel együtt a terméket is, mely ezt Önnek biztosítani tudja.

A termékeink a raktári átvételt követően Plug and Play jelleggel telepíthetők, csak a fogyasztó és a hálózat közé kell azokat csatlakoztatni. Az első üzembe helyezést követően az áthidalási idő még nem lesz teljes, ez függ az akkumulátorokban pillanatnyilag tárolt energia mértékétől, amit az eszköz a hálózatra kapcsolást követően azonnal elkezd 100%-ra visszatölteni.

A termékeink a működésük főbb jellemzőit (pl. bekapcsolt állapot, hálózatkiesés, akkumulátoros működés stb.) az előlapjukon visszajelzik. Ezek lehetnek egyszerű LED-es vagy akár LCD-kijelzős megoldások, és természetesen igény esetén a LAN hálózati távoli felügyelet és -elérés is biztosítható azoknál a feladatoknál, ahol ez igényként felmerülhet.

A kimeneti csatlakozások terén is különböző lehetőségeket tudunk biztosítani. IEC vagy a C13-as típusú csatlakozók a célhardverek vagy szervertermek esetében lehetnek jó megoldások, míg a Schuko CEE 7 csatlakozókkal szerelt változatok a munkaállomások vagy egyszerűbb felügyeleti állomások, illetve egyedi fogyasztók szünetmentesítésénél alkalmazhatóak. A kivitelük lehet rack szekrénybe építhető, illetve különálló, asztali kivitel is.

További segítség érdekében keresse fel weboldalunkat: www.powerbizt.hu vagy hívja kollégáinkat a +36-20/747-2865-ös számon, akik segítenek a megfelelő szünetmentes tápegység kiválasztásában.