Fókuszban az Optex prémium megoldások

Fókuszban az Optex prémium megoldások

Az OVS-O1CC egy mikrohullámú érzékelő, amely kettős érzékelési technológiát használ. Doppler-eltolódást és FMCW (frekvenciamodulált, folyamatos hullám) technológiát alkalmazó érzékelő, amelyet mozgó járművek számlálására terveztek, egysávos alkalmazásokban. A talaj fölé szerelve a járműérzékelő 8 m-es hatótávolságon belül számolja a 2 és 60 km/h közötti sebességgel haladó járműveket. Sok esetben helyettesítheti az induktívhurok-érzékelőt.

Telepítés földmunka nélkül

Az OVS-01CC járműérzékelő 8 m-es hatótávolságon belül földbe épített eszköz nélkül érzékeli a kis- és nagyméretű járműveket. Nincs szükség mélyépítési munkálatokra, így a telepítés nem zavaró, gyors és ideális helyettesítője az indukciós huroknak. Az érzékelő 30 percen belül telepíthető és kalibrálható, ötféle érzékenységi beállítással.

Számos járműszámláló alkalmazáshoz illeszkedik

Egyre nagyobb az igény a járművek számlálására: a nyitott kiskereskedelmi parkolók és benzinkutak szeretnék ismerni parkolóik kihasználtságát és a csúcsidőszakokat; a városok és a közlekedési hatóságok javítani akarják forgalomirányítási rendszerüket, és ezért mérni szeretnék az utcáikon közlekedő járművek számát. Ha a telephelyek elrendezése egysávos, akkor az  OVS-01CC járműszámláló nagyon jól alkalmazható. Egyszerű kontaktuskimenetet használ, így bármilyen analóg és digitális rendszerhez illeszthető.

Megbízható érzékelés nehéz körülmények között is

Az OVS-01CC-t úgy tervezték, hogy megbirkózzon a zord időjárási körülményekkel. Működési hőmérséklete -30 foktól 50 Celsius-fokig terjed, burkolata IP65-ös védettségű. Érzékelési teljesítményét nem befolyásolják a fényviszonyok, vagy az időjárási körülmények változásai.

 

Főbb jellemzői

• Föld feletti járműszámláló – nincs szükség mélyépítési munkálatokra

• Mikrohullámú (FMCW) érzékelés – 1 és 8 méter között állítható

• Megbízható zord környezetben is (hó, por, eső)

• 2 és 60 km/h közötti sebességű járműveket érzékel

Ezen a rövid videón megtekinthető az érzékelő elhelyezése, működése és alkalmazási lehetőségei: 

Az érzékelő ideális megoldást nyújt a többi érzékelő kialakítással szemben, hiszen könnyen és gyorsan telepíthető, a telepítése nem jár rombolással és költséges helyreállítással. Csak egy oldalra kell elhelyezni, így könnyen kábelezhető. Az infrasorompókkal ellentétben nem érzékeny az időjárási körülményekre vagy extrém fényviszonyokra. Parkolók, parkolóházak ideális kiegészítője, nagy biztonsággal alkalmazhatjuk a járművek számlálására.

Az OVS-01CC járműszámláló-érzékelőt, valamint a többi Optex terméket keresse üzleteinkben, webáruházunkban!

További információért keresse kereskedelmi vagy műszakis kollégáinkat.
Termékfelelős: Gyigor Tamás, műszaki támogatás: Kalahuz László és Kertész Miklós