Hikvision napelemes megoldások

Hikvision napelemes megoldások

Napjainkban számos esetben fordul elő, hogy kamerás megfigyelésre lenne szükségünk olyan környezetben, ahol az áramszolgáltatás még nincs kiépítve, vagy nem is lesz soha a környezeti adottságok miatt.

Ilyen munkák támogatására és kiszolgálására fejlesztette ki a Hikvision napelemes szériáját, melyben 3 különböző termékkategóriát különböztetünk meg egymástól, tudásszintjük szerint.

Általánosságban mindegyik széria 4G SIM kártya slottal van ellátva, melyen keresztül képesek vagyunk kommunikálni a kamerával bárhol és bármikor. Minden termékünk akkumulátorral üzemel, termékkategóriától függően kisebb-nagyobb kapacitású modellek közül tudunk választani, melyek közül a felső kategóriás változatok cserélhető, alacsonybb kategórában pedig fixen szerelt akkumulátorokkal tudunk számolni.

DS-2XS2T41G0-ID/4G/C04S05(4mm) egy költséghatékony változat, egy klasszikus kameraegységet tartalmaz, melyet PIR mozgásérzékelővel egészítettek ki. Ránézésre egy vad-kamera alakú terméket látunk, mely professzionális Hikvision szenzorral van szerelve. 4 megapixelen 0,01 lux-os fényérzékenység mellett maximum 15 képkocka/másodperc streamelési teljesítménnyel üzemel a termék, 4 és 6 mm-es fix objektívvel választható és egy 40 WH-s újratölthető akkumulátor üzemelteti. 

A közép kategóriában szintén 4 megapixeles 15 képkocka/másodperc képességű kameraegységek vannak, de ebben a szegmensben már ColorVU szenzorral szerelt, fehér segédfénnyel üzemelő változatokat találunk. Az itt található termékeknek már professzionálisabb a megjelenése, nagyobb akkumulátorokkal vannak ellátva, ez 140 WH és 180 WH-t jelent, így professzionálisabb felhasználásra ad lehetőséget.

A felső kategóriás termékek közül jelen pillanatban gyártás alatt vannak klasszikus szenzoros és ColorVU technológiával ellátott terméket is. Ebben a kategóriában 200 WH és 360 WH-s akkumulátorokat találhatunk. 2 megapixeles változatban klasszikus IR-es kivitelben, 8 megapixeles változatban pedig ColorVU technológiával szerelve. Ezekben a termékekben már AI alapú AcuSense technológiát is találunk, mely a téves riasztásokat hivatott szűrni, ezzel pontosabb és könnyebb detektálást biztosítva. 

Felhasználásukat tekintve 3 különböző módon használhatjuk a termékeket, teljesítmény, proaktív és készenléti módban. A következő táblázat segít értelmezni, hogy milyen módban, melyik típusú kamera körülbelül milyen üzemidővel rendelkezik napfénymentes napokon alapbeállítás mellett. A táblázatból egyértelműen látszik, hogy az eszközök nem folyamatos kommunikációra lettek tervezve, bár a felső és közép kategóriás termékek képesek lehetnek pár napot üzemelni napfénymentes körülmények között is. Javaslatunk szerint a felső és közép kategória tökéletesen üzemel proaktív módban akár több napig tartó sötétség mellett is, a költséghatékony változatot pedig kifejezetten készenléti módban történő használatra javasoljuk. 

Kategóriától és modelltől függően az eszközök képesek egyedi firmware-es NVR-ekkel kommunikálni HikCentral segítségével komolyabb rendszerek esetén. Képesek lehetünk az eszközöket az ingyenes HikConnect platformon keresztül is üzemeltetni, amennyiben erre van igényünk. Minden modell támogatja az összes magyarországi 4G szolgáltatót, mivel a szolgáltatók APN konfigurációját minden esetben nekünk kell felkonfigurálni az eszközökben.