Kaputelefon-rendszereink

Kaputelefon-rendszereink

A Power Biztonságtechnika a három márka jóvoltából meglehetősen széles kínálatot biztosít. Szabadon választhatunk a mindössze két vezetéken alapuló, a TCP/IP hálózaton kialakítható, vagy akár a hibrid rendszerek között. A széles kínálat arra is lehetőséget ad, hogy az elvárásokhoz legjobban illeszkedő funkcionalitást kínáljuk minden projekt számára. 

Cégünk mindhárom márka esetében szoros gyártói kapcsolattartással dolgozik, amellyel garantálható, hogy az igényfelméréstől a tervezésen keresztül a kivitelezésig segítsük ügyfeleinket.

Comelit

Design, technológia és biztonság

Az 1956-ban alapított Comelit Group SpA ipari vállalat számos területen tevékenykedik, mint például az audio- és videokaputelefon-rendszerek, az automatizálás vagy éppen a beléptetőrendszerek. Vitathatatlan, hogy a gyártó nagy sikereket ért el a kaputelefon-rendszerek piacán, amit számos, olyan nagy volumenű rendszer megvalósulása is alátámaszt, mint például a Beaufort Park Londonban, ahol eddig 1466 lakásban működik többfajta Comelit egység. A kihívást a nagy távolságok jelentették, amit a Comelit 2 vezetékes rendszerével küzdöttek le.

A bejárati paneltől a portaszolgálatig terjedő távolságok némelyike meghaladja a 800 métert.Természetesen egy kaputelefon-rendszer nem a távolságok legyőzéséről szól, hanem a kommunikációról és annak minőségéről. A különböző rendszereknek és a formabontó technológiáknak köszönhetően Ön úgy válaszolhat a hívásokra, ahogyan csak akar, az sem akadály, ha éppen nem tartózkodik otthon.


A bejárati paneltől a portaszolgálatig terjedő távolságok némelyike meghaladja a 800 métert.Természetesen egy kaputelefon-rendszer nem a távolságok legyőzéséről szól, hanem a kommunikációról és annak minőségéről. A különböző rendszereknek és a formabontó technológiáknak köszönhetően Ön úgy válaszolhat a hívásokra, ahogyan csak akar, az sem akadály, ha éppen nem tartózkodik otthon.

Számos beltéri egység közül választhatunk: Maxi, Icona, Mini, Mini Handsfree, Mini Handsfree Wifi, Mini Audio, Mini Audio Handsfee, Easycom, Style.

Bármelyik nyerje is el ügyfele tetszését, egy dolog biztos: kiváló minőségű terméket kap, melynek díjnyertes formatervezése, kiváló hang- és képminősége garancia lesz az elégedettségre.

De ez nem minden. Bár nem mindig vagyunk otthon, szükségünk lehet arra, hogy ilyenkor is elérhetőek legyünk, illetve fontos lehet a kaputelefonon becsengető személlyel történő azonnali kommunikáció. Ezt a lehetőséget Comelit applikáció biztosítja számunkra.

- Válaszolhatunk a hívásokra mobilkészülékünkről, 4G vagy 5G kapcsolaton keresztül

- Az applikáció ingyenesen elérhető, iOS és Android készülékekre egyaránt

- Távoli vezérléseket aktiválhatunk, pl. lámpa felkapcsolását az applikáción keresztül

 

Ami a kültéri egységeket illeti, itt sem hagy cserben minket a gyártó. Társasházi rendszerek esetén a moduláris felépítés biztosítja, hogy az igényeket teljes mértékben kiszolgáló egység várja a felhasználókat. Itt az iKall és a legújabb Ultra moduláris egységekre építhetünk, és most egy kicsit az új Ultra rendszerre fókuszálnánk:

Az Ultra a legjobb anyagok felhasználásával készül, amelyeket számos tanulmány, valamint víz, por- és ütésállósági tesztek után választottak ki. Az Ultra megkapta az IP65-ös és az IK08-as védettségi minősítést is.

Az öntött alumínium keret komoly ellenállást biztosít minden fizikai és kémia tényezővel, valamint az UV-sugarakkal szemben. Az Ultrát úgy tervezték, hogy a legkülönfélébb felhasználásokhoz alkalmazkodjon, az egyéni otthonoktól a nagy lakóparkokig. Az analóg bejárati panel tökéletesen alkalmas olyan épületegyüttesekhez, mint például villaépületek és kisebb lakóparkok, moduláris jellegének köszönhetően lakáshívó gombokkal tervezhető, hogy minden lakás könnyen hívható legyen.

Az érintőképernyős változat plusz a digitális telefonkönyv ideális megoldások nagyobb lakóparkok kiszolgálásához.

Az Ultra egy moduláris bejárati panel, amely a fent említett 2 vezetékes változaton túl alkalmas TCP/IP kommunikációra is, tehát kétvezetékes és IP rendszerek is kialakíthatók a projekt igényeihez alkalmazkodva. A fejlesztések folyamatosak így hamarosan a hibrid megoldások megjelenésére is számíthatunk, ahol a kétvezetékes és IP megoldásokat kombinálhatjuk.

Az Ultra segítségével a Comelit iOS vagy android mobilapplikáción keresztül virtuális belépőkulcsokat is generálhatunk, amely még egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a rendszer használatát.

A rendszer számos funkciót kínál. Kiegészíthetjük portaszolgálati telefonkészülékkel, lifthívó modullal és ne feledjük az olyan innovatív megoldásokat sem, mint például a beépített szürkületérzékelő, amely képes felismerni a nap különböző szakaszait, és az aktuális fényviszonyoknak megfelelően be- és kikapcsolja a billentyűzet háttérvilágítását és a kamera LED-jeit, így figyel a kényelmes felhasználhatóságra, és optimalizálja az energiafelhasználást.

A Comelit elhivatott szereplő a kaputelefonok piacán, számos design díjjal büszkélkedhet, és innovatív rendszereivel méltán örvend népszerűségnek. Cégünk vár minden kedves megkeresést, hogy már a tervezéstől részt vehessünk sikeres projektek kivitelezésében.

Hikvision

A Hikvision névről legtöbbünknek a videós megfigyelés, a videokamerák és a videórögzítők jutnak eszünkbe.  Napjainkban a gyártó ennél sokkal szélesebb termékpalettát kínál, beleérve a TCP/IP alapokon működő villa és társasházi kaputelefon rendszereit.

A gyártóról tudjuk, hogy nagyon sikeres a videotechnika piacán, így nyugodtan bízhatunk benne, hogy a kaputelefon rendszereiben használt videokamerák minőségére sem lesz panasz. Társasházi rendszerek esetében a Hikvision moduláris kaputelefon egységeit helyezhetjük előtérbe. A kültéri modulok 2 MP-es, halszemoptikás kamerával vannak felszerelve, amely biztosítja széles látószöget és a részletes videóképet a telepítési pont előtt, így minden lényeges részlet megfigyelhető lesz mind a beltéri egységen, mind a Hikvision iOS vagy android applikáción (Hik-Connect) keresztül. 

A beltéri egységek kínálata itt is széles, különböző méretben és különböző funkcionalitással érhetők el:

Ami egy kicsit más koncepció az eddig olvasottakkal szemben, hogy a Hikvision kínál egy központi programozó- és felügyeleti rendszert az IVMS-4200-at. Az iVMS-4200 platform segítségével az összes termék könnyen konfigurálható, felügyelhető. Ez nem minden, hiszen ez egy ingyenes átfogó, univerzális szoftver, amiben együtt kezelhetjük a kaputelefon-, CCTV-, és beléptetőrendszereinket.

Innovatív funkciókból itt sincs hiány. Kiemelendő a központi üzenetküldés amillyel minden lakó értesíthető a beltéri egységen keresztül, ha olyan információt szeretnénk megosztani, mely mindenkit érint, például, hogy a jövő héten lomtalanítás lesz az utcában.

A mobil applikáció, a Hik-Connect egy felületen képes kezelni a kaputelefon-rendszerünket, kamerarendszerünket. Ez az egyszerűséget és így az ügyfelek kényelmét szolgáló gyártói integráció.

A kültéri egységek felépítése moduláris, amely biztosítja a testreszabhatóságot a funkciók és a lakásszámok tekintetében is. Cégünk vár minden kedves megkeresést, hogy már a tervezéstől rész vehessünk sikeres projektek kivitelezésében.

DAHUA

A Dahua ugyancsak méltán vívta ki a népszerűségét a videós megfigyelőrendszerek piacán, de az előbbiekhez hasonlóan a Dahua sem korlátozza a kínálatát a CCTV rendszerekre. Itt is kiváló kaputelefon-, beléptető- és egyéb rendszereket találunk a kínálatban.

A társasházi kaputelefon-rendszerek esetében az eszközök egymás között UTP kábelen kommunikálnak. A Dahua Video Intercom termékcsaládja megkönnyíti a kommunikációt a látogatók, a lakástulajdonosok és az ingatlankezelő központok között.

A kaputelefon termékek sokoldalú IP, Wi-Fi, 2 vezetékes alapú megoldásokban állnak rendelkezésre villaépületek és társasházak számára. Természetesen a szoftveres gyártói integráció a Dahua rendszerei között itt is elérhető.

A kezelőszoftver PC-s kliens és mobilalkalmazás formájában is elérhető. Így a biztonsági őrök kényelmesen kezelhetnek egy egész lakóközösséget a PC klienssel, míg a lakók bárhol fogadhatnak hívás az applikáción keresztül. A Dahua segélyhívó terminálja egyesíti a CCTV felügyeletet az információs kijelző- és kezelőeszközökkel, hogy lehetővé tegye a kényelmes vészhelyzeti kezelést.

Beltéri és kültéri egységek széles kínálata áll rendelkezésre a rendszerek tervezéséhez és kivitelezéséhez, műszaki osztályunk vár minden kedves megkeresést, hogy együtt tervezhessünk a Dahua termékeivel.