Létszámkorlát TechSon SmartView kamerákkal

Létszámkorlát TechSon SmartView kamerákkal

A TechSon SmartView kameracsalád objektumazonosításhoz köthető funkciói segítik a létszámkorlát nyilvántartását és betartását!

Az objektumszűrésből adódóan a SmartView megkülönbözteti a személyeket a járművektől. Így a beépített számlálófunkcióban beállítható, hogy milyen objektumok mozgását kövesse figyelemmel.
A vonalátlépéshez hasonlóan a számlálás figyelembe veszi az áthaladás irányát, és két csoportba gyűjti az adatokat. Belépőket és kilépőket tart nyilván, miután beállítottuk a két irány számunkra megfelelő logikáját.

A SmartView széria 2 és 4 megapixeles tagjai azon túl, hogy megszámolják a be- és kilépő személyeket, azt is nyilvántartják, hogy hányan tartózkodnak épp bent. A relé kimenettel rendelkező típusok esetén,a beállított küszöbértéket elérve akár saját relékimenetüket is képesek működtetni, amivel jelezhetik, hogy betelt a beállított maximális létszám. A küszöb elérésekor a kamera a szokásos (képmentés, e-mail, ftp feltöltés) válaszreakciókon kívül egy extra funkcióra is képes: a kimenő riasztás reléjét mindaddig bekacsolva tartja, amíg a bent lévők létszáma a küszöb alá nem csökken. Így könnyedén megvalósítható, hogy egy piros lámpa figyelmeztesse a belépőket, ha túl sokan vannak benn.

Ezt a számláló funkciót még kifinomultabban tudjuk felhasználni, ha a Techson SmartView kamerát összekötjük a TCP SCM F8 NVR-rel vagy a SmartCenter szoftver beléptető és hőmérsékletellenőrző verziójával. Ekkor lehetőség nyílik arra, hogy egyidőben több bejáratot figyeljünk, és a számlálást összesítve vegyük figyelembe. Tehát ha nyolc kapun, kapunként tíz ember lépett be, akkor az NVR vagy a SmartCenter tudja, hogy nyolcvan ember tartózkodik bent, és a küszöbértéket mi is egy összesített létszámra adhatjuk meg.

cikk_footer_tecbe