Mekkora fogás! Hal[szemmel] a betörők ellen.

Mekkora fogás! Hal[szemmel] a betörők ellen.

Kis területek megfigyelésére eddig is tökéletesen alkalmasak voltak a Fisheye lencsével szerelt kamerák, ám voltak hátrányaik, a kisebb felbontás miatt a kamera által lefedett terület is csökkent. Ezt orvosolva a Dahua 12 Mpx-es lencsékkel, remek példa az EBW81230-as kamera, amely 4000x3000-es felbontásával megnöveli a látótávolsággal kapcsolatos igényeket. Széles látószöggel és 360 fokos panorámaképpel rendelkezik. A kamera nagy felbontású videót rögzít 25 képkocka/másodperccel, és támogatja a H.264 és a H.265 tömörítési formátumokat. A kamera képes éjszakai felvételek készítésére is, akár 15 méter távolságon belül.

Az egyik legfontosabb funkció azonban az, hogy a kamera képes egyszerre akár 8 különálló kép megjelenítésére, úgy, hogy csak egy videócsatornát foglal le. Mivel az eszköz felbontása az átlagtól nagyobb, így a megjelenített különálló képek élesek és részletgazdagok maradnak. Ezen képeket egyesével állíthatjuk a kívánt pozícióba. Az eszköz még arra is lehetőséget biztosít, hogy minden képen számunkra megfelelő módon, digitálisan zoomoljunk.

Kifejezetten nagy pozitívumnak tekinthető, hogy egy kamerával könnyedén megfigyelhető egy több bejárattal rendelkező nagyobb közlekedő is, hiszen ha minden bejáratra létrehozunk szabályokat, például vonalátlepés vagy területfigyelés, akkor egyidőben képes rögzíteni az összes mozgást, ezzel megkönnyítve a biztonsági szoba dolgozóinak munkáját, vagy akár az esetleges bűntett visszakeresését. Továbbá érdemes megemlíteni az áruházi alkalmazást is, hiszen rendelkezik „Heat Map” funkcióval, ami például pontos információt képes biztosítani a értékesítésre szánt termékek forgalmáról, ezzel képet adva a vásárlói preferenciákról.

Az IP67-es besorolású kamera rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, így ideális kültéri és beltéri használatra egyaránt, továbbá rendelkezik IK10-es vandálbiztonsági besorolással is, amelyet kiegészít a lapos profilja, ezáltal növelve az eszköz és a megfigyelt terület biztonságát. Támogatja microSD kártya használatát akár 128 GB-os kapacitásig. Támogatja a Power over Ethernet (PoE) technológiát, ami lehetővé teszi a tápellátást és a videoátvitelt egyetlen kábel használatával. Rendelkezik továbbá beépített mikrofonnal is, mely tisztán és érthetően rögzíti a zajokat, hangokat. Továbbá két hangcsatlakozó, egy be-, és egy kimenet, valamint 2-2 riasztási be- és kimenet, könnyítik a kamera integrálhatóságát szinte bármilyen biztonságtechnikai környezetbe.