Mit jelent a Hikvision AcuSense technológia?

Mit jelent a Hikvision AcuSense technológia?

Hikvision Acusense technológia

A hagyományos, érzékelő alapú riasztórendszerekhez képest a kamerákat hasznosító felügyeleti rendszereknek számos előnye van: képesek valós időben figyelni az eseményeket és adatokat szerezni ezekről a történésekről, valamint pontos bizonyítékokat szolgáltatni nekünk a bűnüldözés ellen.

Azáltal, hogy plusz intelligenciát adunk a Hikvision népszerű kameráihoz és videórögzítőihez, az AcuSense technológia tökéletes választás egy megfizethető és intelligens biztonsági rendszer kiépítéséhez.

Deep Learning – a csoda, ami mögötte rejlik.

 

Ahogyan azt a neve is mutatja, a Hikvision AcuSense technológia pontos észlelési funkciókkal ruházza fel a biztonsági hardvert. Ez a technológia a mélytanulási algoritmusok segítségével képes megkülönböztetni az embereket és a járműveket a többi mozgó célponttól.

 

 

Az AcuSense funkciók csak a G1 és a G2 kódszámú kamerákon érhetőek el.

G1 – 1. generációs AcuSense kamera

G2 – 2. generációs AcuSense kamera

A deep learning funkciókkal NEM ellátott rögzítők is a kamerák által már megszűrt riasztásokat rögzítik.

Ha már intelligens kamerákról beszélünk, ezekhez a rendszerekhez intelligens rögzítőket is ajánlunk – NI és NXI nevű felvevőink remek választások lehetnek, legyen szó akár egészen apró, akár több száz kamerás rendszerekről.

 

 

Ember és jármű felismerése

Csak azokra az eseményekre összpontosít, amelyek igazán számítanak. A periméter védelemben a területre behatoló személyek és a járművek feltörése számít a leggyakrabban előforduló problémának. Az AcuSense eszközök segítenek az eseményekre összpontosítani: a riasztás csak akkor aktiválódik, ha előre beállított behatolástípus történik.
A kapcsolódó videófelvétel kategóriák szerint visszakereshető.

 

 

A rögzített videókat emberi- és járműkategóriák szerint rendezi, az objektumok osztályozása pedig jelentősen javítja a keresés hatékonyságát.

Az AcuSense technológia segít a biztonság magasabb szintre emelésében a pontos, valós idejű fenyegetésészlelés révén, mert megkülönbözteti az embereket és a járműveket a többi irreleváns célponttól.

 

Miért is válasszuk az AcuSense AI technológiát?
Mert gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb,
könnyen használható.

 

Ha video- és képelemzésről van szó, egy olyan, saját „elmével” rendelkező intelligens hálózati videorögzítő (NVR), amely képes a tartalmak elemzésére és önálló döntéseket hoz, elég furcsán hangzik. Nos, csak abban az esetben, ha még nem találkozott a Hikvision DeepinMind sorozatához tartozó NVR berendezésekkel.

Hikvision DeepinMind termékcsaládhoz tartozó, nagy teljesítményű grafikai processzorokkal és az iparágban élen járó mélytanulási algoritmusokkal felszerelt NVR berendezések minden elképzelést és teljesítményt felülmúlnak. A téves riasztások kiszűrése akár 90%-os is lehetséges ezzel a technológiával.

 

Az alkalmazástól függően két különböző egység közül választhat:
egyfunkciós, a kerületvédelmet vagy az arcfelismerést lehetővé tevő NVR eszközök (6700-as, 7700-as és 9600-as sorozat) vagy a mindkét funkcióval bíró (96000-es sorozat) NVR.

A kerületvédelemre használt NVR egységek intelligens elemzésre képesek (vonalátlépés/behatolás érzékelése), és valóban csökkentik a hamis riasztások számát. Az arcfelismerő NVR egységek kulcsszerepet töltenek be a fejlett biometrikus megoldásokban, mindezt nagy felismerési pontossággal.