Okos megoldások a kaputelefonok világában - célkeresztben a Dahua SIP kompatibilis rendszerei

Okos megoldások a kaputelefonok világában - célkeresztben a Dahua SIP kompatibilis rendszerei

A Dahua video-kaputelefon termékcsaládja gördülékenyen biztosítja a látogatók, a lakástulajdonosok és a felügyeleti központok közötti kommunikációt a mobil alkalmazások és a dedikált felügyeleti szoftverek révén. A Dahua kaputelefon termékei vezetékes IP vagy Wi-Fi alapú, illetve 2 vezetékes és analóg kialakításban, széles választékban állnak rendelkezésre.

Dahua IP kaputelefonok

 

Dahua 2 vezetékes kaputelefonok

Családi házas környezetben remekül használható a Dahua VTO3211D-P szériája, amiből létezik egy-, két- és négygombos kivitel is. Egy gombhoz maximum 10 db beltéri egység társítható. Ha nem szeretnénk beltéri készüléket, akár közvetlenül mobiltelefonon is fogadhatjuk a kaputelefonról indított hívásokat. Erre az ingyenes DMSS applikáció ad lehetőséget. A kültéri egység nem csak kaputelefon funkciókat lát el, hanem egyben a SIP szerver feladatát is.

Nagyobb lakóparkokhoz is kínál megoldást a Dahua. Itt nyugodt szívvel választhatjuk a VTO-6521H érintőgombos, LCD kijelzős kültéri egységet. Itt már 500 db beltéri egység társítható az impozáns megjelenésű eszközhöz. Az átláthatóságot és a keresett lakással vagy irodával történő, minél egyszerűbb kapcsolatteremtést egy 4,3” méretű, színes IPS kijelző segíti. A gyors és érintésmentes áthaladást integrált kártyaolvasó biztosítja, és természetesen ezt az eszközt is beállíthatjuk SIP szervernek.

A nyílt szabványú SIP protokoll megkönnyíti a harmadik féltől származó eszközök integrációját.

A SIP protokollnak köszönhetően könnyedén alakíthatunk ki nagyobb, összetettebb rendszereket. Az IP-alapú kaputelefon-rendszerek komponensei általában közvetlenül, IP-címek segítségével kommunikálnak egymással, míg a Dahua SIP azonosítókat használ és SIP szervert. Ez átláthatóbb rendszert eredményez, és ez az átláthatóság a telepítést és a karbantartást is megkönnyíti.

De mi is az a SIP? A SIP egy rövidítés, ami az angol Session Initiation Protocol kifejezés kezdőbetűit takarja. Ez egy jelátviteli protokoll, mely kommunikációs munkamenetek indítását, fenntartását, valamint megszakítását végzi, és hang-, valamint videojelek átvitelére és üzenetküldési feladatok ellátására szolgál. A SIP használatos az internetes telefóniában, magáncélú IP-telefonrendszereknél, de a mobilkommunikáció kapcsán jól ismert fogalom, az LTE (VoLTE) mögött is ez a protokoll húzódik meg.

A Dahua kaputelefon SIP 2.0 rendszere szabványos SIP protokollon alapul, ami az Európai Unió kiberbiztonsági és GDPR előírásai által támasztott követelményeknek teljes mértékben megfelel.

Miért válasszam a Dahua SIP 2.0 kaputelefon-rendszereit?

1. Szabványos SIP protokollra fejlesztve

2. Maximum 5000 beltéri egység kiépítését teszi lehetővé

3. Megfelel az Erópai Unió előírásainak

4. Többféle azonosítási lehetőség:

  • • Kártyaolvasó
  • • PIN KÓD használata
  • • Arcazonosítás
  • • Ujjlenyomatolvasás

5. Ingyenes mobil applikáció (DMSS)