PARADOX – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

PARADOX – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

A Paradox háza táján mindig történik valami - most a legfrissebb termékük előfutáraként elérhető az új mobilapplikáció, a BlueEye.

Miben áll az újdonsága és milyen terméknek is az előfutára? Olvasson tovább, cikkünkből minden kiderül!

A Paradox rendszerei - más gyártók megoldásaihoz hasonlóan - vezérelhetők applikációból is. Ebben úttörő volt a Paradox, kezdetben az iParadox, később a sokak által is ismert Insite Gold applikációval.

 

Az Insite Goldon keresztül elvégezhető a riasztórendszer élesítése, kikapcsolása, PUSH értesítést kaphatunk a riasztásokról, hibákról, illetve vezérelhetünk vele programozott kimeneteket. Vagyis minden fontos funkciót kézben tarthatunk. Mindezen túl bevezette a felhőalapú elérés lehetőségét, a Swan szervert, melyet a megnövekedett igényeknek megfelelően már a könnyen skálázható Kubernetes platformra helyeztek megnövelt biztonság mellett.

A változás, a fejlődés azonban még itt sem áll meg. A Paradox kifejlesztett egy másik alkalmazást is, mely egy teljesen megújult, modern és letisztult kezelőfelületet vonultat fel, mely nagymértékben követi a Paradox érintőkijelzős kezelőinek (TM50 / TM50) látványvilágát, ezzel is az egységességre törekedve.

 

Ez az applikáció a BlueEye.

A BlueEye nem váltja az Insite Goldot, párhuzamosan elérhető mindkettő. Ennek oka a némileg eltérő funkcionalitásban keresendő. Az előd olyan helyszínek (site-ok) használata esetén alkalmazandó, melyeken van HD78 / HD88 kamerával egybeépített mozgásérzékelő. Ezeket a termékeket a Paradox kivezette, de számos helyen találkozhatunk még velük. Az utód BlueEye ezeket a kamerákat már nem, viszont egy újonnan megjelenő terméket és funkciót, a Doorbell videó-kaputelefont képes kezelni. A BlueEye modern kivitelével és új funkcióival sokkal könnyebbé teszi a helyszíneink, azon belül a területeink közötti eligazodást, mivel minden helyszínt és területet fotóval is azonosíthatunk. Ezek a fotók a felhőben tárolódnak, és minden BlueEye applikációban, amely azonos helyszíneket kezel, megjelenik.

A Doorbell a Paradox WIFI-s videó-kaputelefon modulja, melyet az idei év nagy újdonságának szánnak.

Ezen különbségektől és az alkalmazások felületeinek eltérő formavilágától eltekintve elmondhatjuk, hogy a BlueEye ugyanúgy használható, mint az Insite Gold.

A helyszínek regisztrálása, azok kezelése és az értesítések küldése olyan, mint amit eddig megszoktunk - nincs szükség arra, hogy egy teljesen új rendszert tanuljunk meg.

Sőt, arra is lehetőség van, hogy az Insite Goldból egy gombnyomással átküldjük az alkalmazásunkban szereplő összes helyszín adatait a BlueEye-ba, így ezek a rendszerek minden további nélkül azonnal használhatóvá válnak az új környezetben.

Lehetőség van site regisztrálása nélküli használatra is, ahogy ez korábban is elérhető opció volt. Amennyiben rendelkezünk fix IP címmel vagy dinamikus DNS szolgáltatással, ezeken keresztül is megvalósíthatjuk a rendszer elérését, ami így díjmentesen használható, viszont cserébe le kell mondanunk a PUSH üzenetekről, valamint a Doorbell sem használható ebben az üzemmódban.

A Doorbell használatához regisztrált helyszín (site) szükséges, valamint dönthetünk róla, hogy alapszolgáltatásokkal ingyenesen, vagy felhő rögzítési lehetőséggel (becsöngetésről, mozgásról) díjért cserébe vesszük igénybe a szolgáltatást. Mivel a Doorbell nagy értékű eszköz, amely a legtöbb esetben a védett téren kívül kerül telepítésre, ezért Paradox készülékbiztosítás is köthető rá az applikáción keresztül.

A BlueEye már elérhető Android és IOS platformon egyaránt, míg a Doorbell hamarosan érkezik!

 

Többet szeretne tudni az applikációról és az új termékről ?

Figyelje további híreinket és keresse műszaki tanácsadó kollégáinkat, akár online foglalási rendszerünkön keresztül!

A Paradox termékeket keresse weboldalunkon, üzleteinkben és partnereink kínálatában!

Felelős személy:

Gyigor Tamás

tamas.gyigor@powerbizt.hu