Paradox hírek és újdonságok

Paradox hírek és újdonságok

Olvasd el cikkünket, és ismerd meg a Paradox újdonságait: tájékozódj a márka új- és kivezetésre kerülő termékeiről, a firmware frissítésekről, valamint a BabyWare programozó szoftverről!

  • Kivezetésre kerülő termékek, lehetséges helyettesítőjük
  • Új termékek
  • Új firmware frissítések
  • Programozó szoftver (BabyWare) frissített kiadása, tudnivalók a telepítésével kapcsolatban.
 

Kivezetett termékek

MG5075 helyett MG5050+

Megszűnik többek között az MG5075 központ, helyettesítője az MG5050+ (8/16) bemenettel.

Nem elérhető a továbbiakban az RX1 egyirányú rádiós bővítőmodul, helyette használható az RTX3.

Nem rendelhető már a REM15, helyette belistáztuk a RAC1 néven ismerhető, REM1 típusra külsőleg hasonló távirányítót. Tettük ezt azért, hogy az esetleges távirányító pótlások esetén, ne kelljen rögtön vevőegységet is cserélni. Az említett RAC1 kompatibilis minden Magellan protokollos, 868 MHz-es rendszerrel.

A távirányító tartalmaz egy integrált „beléptető kártyát”, ez kizárólag K641R kezelővel, és/vagy R910 / R915 olvasóval működik, tehát az EVO széria ajtóvezérlő rendszere esetén hasznosítható.

 

Új termékek a palettán

Paradox ip180

Megérkezett, és már elérhető az új, MQTT alapú IP180 kommunikátor modul, mely fontos újítást kapott. A szokásos Ethernet port mellé rendelkezésre áll egy 2,4 Ghz-es Wi-Fi adapter is, szükségtelenné téve egyéb kiegészítők alkalmazását. Pár egyszerű lépéssel beállítható, hogy a detektált hálózatok közül melyiket használja — a SWAN kapcsolódása onnantól automatikus, visszajelző LED-ek segítik a tájékozódást a folyamatban.

A modul bármely 2012 után gyártott (és lehetőség szerint frissített) központtal kompatibilis. Csak a BlueEye applikációval regisztrálható és használható. IP-jelentés használatakor figyelembe kell venni, hogy csak az új IPC10 vevőegység támogatott, a korábbi már megszűnt IPR512 nem.

Paradox ip180

A már említett IPC10 vevőt távfelügyelettel foglalkozó cégeknek, felhasználóknak ajánljuk. Összesen 5000 ügyfél kezelése, valamint 10000 esemény tárolása, POE, integrált akku a szünetmentes táplálásért, titkosított Paradox IP-protokoll jellemzi.

MQTT alapú, tehát kizárólag ugyanezt a technológiát használó kommunikátorokkal (IP180, IP150+MQ, illetve PCS265V7) üzemeltethető. Soros port a készüléken nem került kiépítésre, a távfelügyeleti szoftver részére az adatok átvitele LAN-on keresztül lehetséges. A kezelését és beállítását egy átlátható és könnyen kezelhető integrált weboldal segíti.

 

Firmware frissítések

 

Firmware frissítések a következő eszközökhöz érkeztek:

Céljuk: Javították a sziréna áramkör rövidzárlat elleni védelmét, illetve az akkumulátor hiba helyreállását.

Céljuk:

  • A BlueEye alkalmazással történő kényszerélesítés, távoli hatástalanítás felhasználói CID jelentéskódot küldött (R 407) – ez javítva.
  • A PGM deaktiválás nem működött egyenletesen, amikor 1 másodperces időzítés lett beállítva.

Célja: Visszatért a lehetőség arra, hogy bármilyen kezelőről elvégezhető legyen a „modulscan” funkció (4005, 4006), amit eddig csak TM50/TM70 egységekről, megfelelő firmware birtokában lehetett megtenni.

Célja: Statikus IP-cím használata, a zárt hálózaton belüli IPC10 vevőkészülék felé történő átjelzéshez. A frissítést érdemes végrehajtani, mivel előfordulhat, hogy korábbi verzió került megvásárlásra, igy stabilabb, gyorsabb működést érhetünk el.

Célja: Ettől a ponttól MQTT verzióval rendelkezik, melyet csak a BlueEye applikáció támogat. Stabilabb és gyorsabb csatlakozást tesz lehetővé. Új helyszín létrehozásakor javasolt a frissítés végrehajtása.

 

Új programozó szoftver (BabyWare)

 

5.6.44 verziószámmal került kiadásra az új BabyWare szoftver, néhány hibajavítással, illetve bővített funkciókkal.

Az egyik legfontosabb változás, hogy az MQTT alapú eszközeinket csak az 5.6.XX verziójú szoftverekkel tudjuk elérni, ennek így ez megfelelő.

Az előzőleg kiadott, majd vissza is hívott változat (5.6.40) egy már meglévő célkönyvtárba telepítve hibás adatmentést okozott, ezt sajnos nem is lehetett orvosolni. Ebben a változatban ezt javították, de ha megoldható, akkor mindenképpen külön könyvtárba kerüljön. Az ügyfelek (adatbázis) mozgatása pedig a „mentés-helyreállítás” (backup-restore) opció segítségével valósuljon meg. Így készül egy adatmentés, probléma esetén pedig az előző verzióba könnyedén visszaállítható marad.

Módosult a jelszókezelés, telepítés után az alapértelmezett „1234” módosítása szükséges.

Javították a program indításakor jelentkező, „futtatás rendszergazdaként” anomáliát.

Lehetőségünk van továbbá arra, hogy pár egyszerű lépéssel már meglévő, EVO192 vagy EVOHD programozásunkat EVOHD+ központra feltölthessük. Ehhez a soros port kapcsolódási beállításoknál a kommunikáció sebesség legördülő menüben válasszuk ki a legalsó lehetőséget a „plus panel upgrade” opciót, majd ezzel csatlakozzunk az új központra.

Információkkal, kérdésekkel kapcsolatban keressétek Paradoxos műszakis Kollégáinkat, akik örömmel adnak tájékoztatást!

Kövessétek oktatásainkat!

Népszerű Paradox oktatássorozatunk keretein belül megismerhetitek az újdonságokat.

Oktatások

Ha előbb szeretnél találkozni ezekkel, műszaki konzultáció keretében megteheted az alábbi linken.

Örömmel várjuk jelentkezésed!

Műszaki konzultáció