PARADOX: ZX22 univerzális bővítőmodul

PARADOX: ZX22 univerzális bővítőmodul

Bemutatkozik a Paradox ZX22 rádiós átjelzője

A Paradox mindig is híres volt innovatív megoldásairól. Ezúttal egy olyan terméket fejlesztettek, amivel kiterjesztik a Paradox rendszerek határait. Ez a ZX22, egy általános célú rádiós átjelző, amivel bármilyen kontaktus kimenetű eszköz a Paradox rendszerünk zónájává tehető.

Jöjjön tehát a ZX22!

ZX22-es átjelző két zónabemenetet tartalmaz, melyek a modulon beállíthatóak, hogy NC vagy NO bemenetek legyenek. Mindkét bemenet külön állítható. A Paradox rendszeren ezek a bemenetek két külön zónaként jelennek meg. A két zónán felül rendelkezik még egy NC-s szabotázsbemenettel is, amit természetesen szabotázsként továbbít a központnak. A tápellátása is különleges. Nem elég, hogy több feszültségszintről is képes működni, de felügyeli is a tápfeszültséget! 3-tól 15 V-ig DC tápról képes működni, amit a tápról való elinduláskor érzékel, és ehhez képest állítja be a jelszintfigyelést, amit 12 óránként végez el. Az akkumulátor alacsony töltöttségi szintje akkor kerül elküldésre, ha:

• 3 V DC tápfeszültség esetén – Alacsony elemszint küldése 2,5 V DC alatt

• 9 V DC tápfeszültség esetén – Alacsony elemszint küldése 6,7 V DC alatt

• 12 V DC tápfeszültség esetén – Alacsony elemszint küldése 10,5 V DC alatt

ZX22 egyébként rendkívül alacsony áramfelvétellel rendelkezik, mindössze 50 µA a fogyasztása. Egy általános, 3 V-os elemmel tesztelve, 10 jelzés/nap használati gyakoriság mellett 3 éves elemélettartamot értek el. Természetesen használhatjuk normál tápellátással is, de a megfelelő feszültségű elemekről üzemeltetve felügyeli az elemek állapotát is. A ZX22 mindössze 7 x 2 x 1 cm méretű, így szinte bármilyen eszköz, érzékelő mellé elhelyezhető.

A megoldás

ZX22-es modul megoldást kínál egy-, vagy többkimenetes érzékelők jelzésátvitelére a szabotázskörrel együtt, vagy két külön érzékelő egy modullal történő átjelzésére, közös szabotázzsal. Megoldást nyújt minden olyan helyzetre, ahol a tápellátás megoldható, de az érzékelő nem, vagy csak nehezen lenne összekábelezhető a központtal. Jó megoldást kínál például infrasorompók, radarsorompók jelzésátviteléhez, ahol a tápellátás helyileg megoldott.

       

Kiemelném az Optex érzékelőket, melyek között kiváló minőségű, mind beltéri, mind kültéri védelemre alkalmas térvédő érzékelőket és infrasorompókat találunk. A legtöbb érzékelőszéria elérhető elemes kivitelben, amiket jóval kisebb fogyasztás és gyári elem- és átjelzőtartó szerelőhátlap jellemez. Ezeket az elemes érzékelőket mintha kifejezetten a ZX22 használatára fejlesztették volna, vagy fordítva – mintha a ZX22-őt kifejezetten az Optex elemes érzékelőkhöz találták volna ki. Az Optex érzékelők saját elemes tápellátása alkalmas az érzékelő és az átjelző ellátására, miközben az átjelző felügyeli is az elemek állapotát – valamint képes az érzékelő jelzésének és szabotázsának átjelzésére. Az elemtartó és az átjelző kényelmesen elhelyezhető az elemes érzékelők gyári szerelőboxában.

       

A Paradox termékeivel eddig is szinte minden felmerülő igényre találtunk megoldást, most viszont, a ZX22-nek köszönhetően teljesen új dimenziók nyílnak meg a védelem kialakításában, hiszen most már bármilyen érzékelőt a rendszer részévé tehetünk. Válasszuk a Paradoxot és a ZX22-t, építsük fel a legtökéletesebb rendszert!


További információért keresse kereskedelmi vagy műszakis kollégáinkat.

Termékfelelős:
Gyigor Tamás

   PARADOX ELÉRHETŐSÉGEK