STid UHF-olvasók: Járművek és személyek villámgyors azonosítása nagy távolságról, biztonságosan

STid UHF-olvasók: Járművek és személyek villámgyors azonosítása nagy távolságról, biztonságosan

Többszörös azonosítás

A STid technológiai innovációja új perspektívát kínál a járművek és személyek jogosultságának ellenőrzésére. A SPECTRE Nano a Bluetooth és az UHF technológia kombinálásával megoldást kínál a kettős azonosításra: a járművezető és a járműve azonosítására.

A SPECTRE Nano olvasóval ellenőrizhetjük a járműveket egy sávban, akár 6 méteres távolságig (nagyobbik SPECTRE modell 13 méterig). A járművön fixen elhelyezett UHF-címke például az alkalmazottak azonosítására használható, a látogatók pedig az STid Mobile ID alkalmazásban található virtuális kártyával okostelefonon azonosíthatják magukat.

A különböző üzemmódok kombinálhatók és rangsorolhatók egy fejlett konfigurációban, így az azonosítandó személynek először azonosítani kell a járművét egy UHF-címkével, majd önmagát is a mobilalkalmazás segítségével Bluetooth-on keresztül. Amíg ezek a feltételek nem teljesülnek, addig az olvasó nem küldi el a felhasználói azonosítót a beléptetőrendszernek.

Beléptetési módok mobiltelefon használatakor:

Az alap virtuális kártya a zöld kártya. Ez a virtuális kártya a mobilalkalmazás telepítésekor ingyenesen létrejön, és maga a telefon ezután kontakt módban használható, ahol a telefont az olvasóhoz csatlakoztatja, akárcsak egy fizikai kártyát.

Más fejlett módok az úgynevezett kék kártyával oldhatók fel. Ezt a virtuális kártyát 5 kredit egyszeri befizetésével lehet megvásárolni. A kártya előnye az új eszközök közötti hordozhatóság.

Környezeti ellenállás

Az olvasó -30 °C és +60 °C között képes működni, IP65-ös besorolású, és a fizikai kialakításának köszönhetően ellenáll a rongálók támadásainak, mivel megfelel a legmagasabb szintű IK10 tanúsításnak. A SPECTRE Nano háza tűzálló (önkioltó), és nem tesz benne kárt a vegyi termék, például tisztítószer, olaj vagy üzemanyag. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az olvasó gyakorlatilag bármilyen környezetben bevethető.

Páratlan biztonság

A STid egyike azon kevés gyártóknak, amelyek UHF token titkosítást kínálnak, és maga az olvasó pedig infravörös érzékelővel és mechanikus tamperkapcsolóval is rendelkezik, így támadás esetén az olvasó automatikusan törli az összes adatot.

Az olvasó a nyílt, de biztonságos szabványoknak köszönhetően számos, a piacon kapható beléptető rendszerhez csatlakoztatható. Az olvasó és a beléptető rendszer vezérlője közötti titkosított kommunikáció ezután OSDP vagy SSCP protokollokon keresztül történik. A korábbi telepítések esetében, ahol a Wiegand interfészt használták, ez továbbra is támogatott.

Az olvasó használható biztonsági szempontból kritikus létesítmények esetében is, mint pl. erőművek, bankok, kormányzati épületek, katonai létesítmények - olyan létesítmények, ahol a felhasználónak magas fokú biztonságra és hitelesítésre van szüksége. A SPECTRE Nano akár 3 szintű hitelesítést is kínál (UHF + biometria + Bluetooth).

A STid által kínált UHF azonosítók (címkék) passzívak, így működésükhöz nincs szükség elemre. A címkék olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a zord körülményeknek, valamint az UV-sugárzásnak, pornak, magas hőmérséklet-ingadozásnak, tisztítószereknek és víznek való kitettségnek. Különböző kivitelben kínálják őket a különböző típusú alkalmazásokhoz.

A leggyakrabban használt UHF-címkék a következők:

Ha többet szeretne megtudni erről a technológiáról, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!