TandemVu, a PTZ kamerák legújabb családja

TandemVu, a PTZ kamerák legújabb családja

Előnyei közé tartozik, hogy a TandemVu PTZ kamerák lehetővé teszik nagy területek (panoráma) megfigyelését, miközben biztosítják a konkrét biztonsági események megfigyelésére történő ráközelítést (PTZ) is. Így a folyamatosan figyelő panorámakamerának köszönhetően nincsenek vakfoltok a megfigyelés során. A panorámaegység a Hikvision jellegzetes ColorVu technológiájával rendelkezik, amely kristálytiszta, színes képalkotást tesz lehetővé a nap 24 órájában, míg a PTZ egység a Hikvision DarkFighter technológiát alkalmazza, amely kiváló, színes képet biztosít egészen 0,0005 luxig. A mesterséges intelligencia segítségével a kamerák különbséget tudnak tenni a valódi biztonsági fenyegetések és az „ártatlan” mozgó tárgyak, például: lehulló levelek, heves esőzés, vagy állatok között. Mindkét kameramodul képes az objektumazonosításra, megkülönbözteti a járműveket és az embereket. A beépített intelligens analitika segítségével ellenőrizhetők a megfigyelt területre behatolók.

A TandemVu PTZ-kamerák fejlett biztonsági beállításokat kínálnak a felhasználóknak. A kamerák Live-Guard (perimeter alarm) funkciója hang- és fényjelzéssel képes riasztani. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a megfigyelt épületre, vagy telephelyre történő illegális belépéskor a kamerák ne csak a rendszerek kezelőit figyelmeztessék, hanem a behatolókat is elriasszák. További fontos előny, hogy a TandemVu PTZ kamerák jelentősen csökkentik a telepítési, konfigurálási és karbantartási költségeket szemben a különálló PTZ és csőkamerákkal, hiszen itt egyetlen eszközzel meg tudjuk valósítani olyan területek megfigyelését, amelyek ellenőrzéséhez egyébként több kamerára is szükség lenne.

A TandemVu PTZ kamerák 2 termékcsaládba sorolhatók, képességeik és alkalmazási területük szerint.

Az SF8C termékcsalád csúcsmodellje DS-2SF8C442MXS-DL(24F0)(P3) a 180°-os panorámaképet két objektívvel biztosítja, a megfelelő képminőséget pedig a Hikvision ColorVu technológia alkalmazása eredményezi. A beépített PTZ egység 42-szeres optikai zoomolási képességet kínál a távoli megfigyelési pontok fókuszáláshoz, így az SF8C sorozat kifejezetten alkalmas autópályák, repülőterek, vasútállomások, közterületek és fontos infrastrukturális létesítmények, mint például erőművek megfigyelésére.

A kamera a 3D pozicionálás funkcióra is képes. Ez azt jelenti, hogy a panorámakamera képén egérrel kijelölt területre, a PTZ kamera automatikusan ráközelít.

A TandemVu kamerék egycsatornás objektívvel rendelkező tagjainál az előre definiált területen bekövetkező változás figyelése mellett kézi célpontkövetés is lehetséges. Ez lehetővé teszi, hogy a panoráma képen üzem közben kijelöljünk több objektum közül azt a célpontot melyet meg szeretnénk figyelni.
Az erre alkalmas eszközöket itt találhatod meg.

A SE7C sorozat ugyan egyetlen panoráma objektívvel rendelkezik, de rendkívüli képteljesítményt nyújt, és a Hikvision ColorVu, valamint az AcuSense technológiákkal elérhető intelligens funkciókat kínálja. Ezek a kamerák akár 32-szeres optikai zoomot is támogatnak. Ideálisak kisebb területek, például utcák, ipari parkok, mezőgazdasági területek és parkolók megfigyelésére.

A köztereknek nincs külön bejárata vagy kijárata, és nagy területet fednek le, amelynek folyamatos ellenőrzése hatalmas feladat. A hagyományos kamerák nem képesek elegendő lefedettséget vagy megfelelő zoom arányt biztosítani az összes szükséges részlet megfigyeléséhez és rögzítéséhez. Minderre kiváló megoldás, a TandemVu kameracsalád, amelynek panorámalencséje a teljes területet befogja és képes megfigyelni, mialatt a PTZ modul a részletekre fókuszál, és oda fordul és zoomol, ahová szükséges. A biztonsági személyzet menet közben kijelölhet egy területet a fix panorámakamera képén, amelyre a belépő és riasztást kiváltó objektumot a PTZ kamera automatikusan követi és ráközelít.

A parkolók üzemeltetőinek a biztonsággal kapcsolatos felügyelet mellett valós időben ismerniük kell a parkolóhelyek foglaltságát is. A TandemVu Panoráma lencséje ebben is megoldás, hiszen segíthet megismerni a parkoló általános állapotát és az üres helyek eloszlását. PTZ objektívje nyomon követi a bejövő és kimenő járműveket, valamint részletes megfigyelést végez a célpontokon, ha események történnek.

A TandemVu PTZ kamerák erőssége és előnye, hogy a legmegfelelőbb területmegfigyelés érdekében kiválóan ötvözik több önálló kamera képességeit is.