Techson switch IoT funkcióval, teszi a dolgát és még szövegel is

Techson switch IoT funkcióval, teszi a dolgát és még szövegel is

A switchekkel kapcsolatban nem az az első kérdés, hogy IoT kompatibilis-e. De ha igen, mit is nyerünk vele? Röviden: integrációt más berendezésekkel, ráadásul egy közös platformon keresztül, ahol egyszerűbbé válik a monitorozás és az eszközök felügyelete.

Először is érdemes tisztázni, hogy mi is az IoT.

A “dolgok internete” (Internet of Things = IoT) lényegében olyan különböző elektronikai eszközöket jelent, amelyek képesek lényeges információkat közvetíteni egymásnak, egy internetalapú hálózaton.
Fontos megemlíteni, hogy az eszközök kommunikációjához nem feltétlenül szükséges az internetelérés, ez a működési mechanizmus gyártónkként eltérő lehet! Ezek általában érzékelők, amik információkat közölnek egy központi egységgel és megosztják velük a különböző mérési adataikat.

Felhasználási területek

A felhasználási területek listája folyamatosan bővül. Ide sorolhatjuk például a gyárakat, reptereket, közintézményeket, és vendéglátóipari egységeket. Sőt, még sokáig lehetne sorolni, hogy mennyi helyen használják már ezt a technológiát. Mivel az otthonokban is megjelentek ilyen képességű eszközök, üzemeltetésük már nem korlátozódik csupán a céges használatra.

 

Gyárak

 

Repterek

 

Közintézmények

 

Vendéglátóipari egységek

 

Otthon

Mi az IoT valódi előnye a többi módszerhez képest?

A kommunikáció rövid szöveges üzenetek formájában kerül továbbításra a hálózaton keresztül, így a legkevésbé van ráhatása a folyamatos működésre. Eredetileg olyan távoli helyekkel való kapcsolatokhoz tervezték, amelyek erőforrás-korlátozott vagy csekély hálózati sávszélességű eszközökkel rendelkeztek. Ehhez a kommunikációhoz az MQTT (Message Queue Telemetry Transport) protokollt használják a berendezések, ami szabvány. Enélkül szinte elképzelhetetlen lenne az IoT rendszerek működése!

A legkézenfekvőbb megoldás: a Techson switchek

A Techson menedzselhető switchek is az előbb említett funkcióval és protokollal vannak felvértezve. Ez lehetővé teszi az integrációt egy már meglévő IoT hálózatba.
Ha jelenleg is üzemeltetsz ilyen hálózatot, akkor egyszerűen beillesztheted az új berendezést és monitorozhatod működés közben. Például a hőmérséklet és a páratartalom információk mellett láthatod a switch adatait is, egyetlen kezelőfelületen keresztül.
Így bármelyik adatra is van szükségünk, nem kell számtalan applikációt vagy weboldalt megnyitnunk ahhoz, hogy lássuk ezeket az értékeket.

A másik nagy előnye a Techson switcheknek, hogy nem kényszerítenek cloud használatra és/vagy nem kötődnek masszívan alkalmazásokhoz. Ennek köszönhetően igényeinkre szabhatjuk, és a már meglevő monitorozó rendszerekbe is beilleszthetjük a kapott adatokat. Viszont, ha még nem rendelkezünk ilyen rendszerrel, akkor sincs probléma. Egyszerűen létrehozhatjuk, ráadásul azzal az alkalmazással, ami számunkra a legmegfelelőbb és legjobban kézre áll!

Mindemelett a Techson menedzselhető switchekhez ingyenesen elérhető cloud szerver és mobil applikáció, egyelőre csak Apple iOS telefonokra.

Válaszd a Techsont, és vedd kezedbe az irányítást!