Új Techson panorámakamera!

Új Techson panorámakamera!

Száznyolcvan fokon legforróbb a látvány

A Techson IP-kamerák kínálata újabb professzionális taggal gyarapodott.
A TCI MA0 M108 IS ADM S4 panorámakamera minden eddiginél több információt nyújt.
A nyolc megapixeles, széles látószögű képet négy darab full hd felbontású képérzékelő és a hozzá tartozó objektív szoftveres összeolvasztásával éri el.

panoramaM108

A röviden csak M108-asnak nevezett kamera, amit ne keverjünk össze a Nagy Medve csillagképben látható, azonos nevű spirálgalaxissal, kifejezetten kültéri felhasználásra született. A masszív fémház ellenáll a legzordabb időjárásnak is. Az IP67 védettség mellé IK10-es ütésállóság jár, ez teszi vandálbiztossá a készüléket. Éjszaka is jól teljesít: 0,03 lux megvilágítás már elegendő ahhoz, hogy színes képeket kapjunk, habár a beépített a HiPower IR LED-ek 180°-ban biztosítják sötétben a szükséges megvilágítást.
A valós, 120 dB-es WDR és a beépített ellenfénykompenzáció kivételes részletgazdagságot biztosítanak extrém világítási körülmények esetén is.

Természetesen, az M108 fel lett vértezve minden szükséges funkcióval, ami csak szükséges lehet a feladatának teljesítéséhez. Van benne SD-kártya hely a fényképeknek és a videóknak. A mikrofoncsatlakozó és a vonalkimenet képessé teszi a hangrögzítésre vagy akár a kétirányú hangkapcsolatra is, és még egy CVBS kimenet is elfért a riasztás ki- és bemenet, valamint az RS485-ös csatlakozó mellett. Táplálható 12 voltos tápegységről, de a legegyszerűbb egy PoE 802.3at szabványú tápfeladó switch-csel megoldani az áramellátását.

TCpanorama

A kérdés az, hogy mire is használható ez a Techson panorámakamera?

A válaszhoz nem baj, ha azt is tudjuk, miként működik. A kamera belsejébe négy darab önálló kamera lett integrálva. Minden egyes kamera valamivel több, mint 45°-os, vízszintes látószöggel bír, így fedik le együtt a 180°-ot. A beépített szoftver a négy képet összefésüli, és egyetlen 4096x1800 pixel felbontású, szélesvásznú panorámát készít belőlük.
Az érzékelők egyébként függőleges helyzetben állnak, így a végeredmény négy darab 1080x1920 felbontású képből áll össze némi margóval, ami a pontos illesztéshez szükséges. A kamerák – jóllehet – érezhetően távol vannak egymástól, és azt várnánk, hogy az illesztéseknél a szögeltérésből származó anomáliák szabad szemmel is láthatók lesznek, ez még sincs így! Az összeolvasztó technológia hibája csakis akkor érhető tetten, ha három méternél közelebbi, mozgó dolgokat nézünk a kamerával. És egy ekkora átfogással bíró eszközt ép ésszel nem teszünk be szűk helyre, tehát, a mindennapi használat során hiába keressük az illesztési hibákat.

Az M108-as kültéren vagy beltéren, nagy terek, hosszú kerítések és falak megfigyelésében tud kiteljesedni. Három-négy hagyományos kamerát is képes helyettesíteni, miközben egyetlen csatornát használ csak el az NVR erőforrásaiból.

Boros György
CCTV termékfelelős

 

Tovább a termékhez >