WebService 3.0 – Megújult programozói felület Dahua kamerákhoz

WebService 3.0 – Megújult programozói felület Dahua kamerákhoz

A Web Service az Internet Explorer-től kezdve a Chromium alapokon nyugvó böngészőkig minden környezetben megbízhatóan és stabilan működött, viszont az Internet Explorer megszűnésével egy másik rendszerre volt szükség.

Az új programozói felület, a WebService 3.0 támogat minden olyan Dahua kamerát, ami 2023-as gyártású. Tökéletes választás arra, hogy mindenki kipróbálja milyen is egy egyszerű és biztonságos rendszer!

Megújult külső, frissített belső – WebService 3.0!

Mindenekelőtt fontos kiemelnünk, hogy a 3.0 verzió már nem támogatja az IE módba állított Edge-et illetve magát az IE-t sem, tesztelésünk során egyik környezetben sem nyílt meg az oldal. Ez nem probléma, hiszen az összes jelenleg futó és népszerű böngészőn (Opera GX, Chrome, Firefox) hiba nélkül megnyitható és a kamerabeállítások teljes listája is azonnal elérhető. Sőt, még plug-in telepítésre sincs szükség!

A régi interface esetében Edge alatt látható volt a kép, de nem minden esetben volt elérhető a kamera gyorsbeállításainak sora (pl.: a manuális felvétel, a relé-vezérlés, vagy a pillanatkép készítés). Ezen kívül nagy hátrány volt, hogy csak egy sub-streamet látott a felhasználó, így a képbeállítások nem voltak elég pontosak. Az új felület esetében bármilyen böngészőből megnyitva, rögtön a main-streamet láthatjuk. Továbbá az összes gyorsbeállítás azonnal megjelenik, és használható.

Dahua video streem

Átláthatóbb felület

Már most láthatjuk, hogy a fejlesztés nem volt hiábavaló, ráadásul a felület kezelhetőségén is jelentős mértékben javítottak. Korábban könnyű volt elveszni a listás menürendszerben, viszont az új felület már inkább egy rögzítőére hasonlít. Plusz a jól ismert ikonos rendszernek hála, könnyebb a tájékozódás az oldalon.

Míg korábban volt, ahol 2-3 menüpontot kellett beállítani ahhoz, hogy egy funkciót konfiguráljunk, most egy folyamatjelző csík vezet minket végig a beállításokon. Ennek köszönhetően szinte lehetetlen elveszni a menüpontok között.

Dahua Webservice funkció

Ezek a design-jellegű fejlesztések nagyban hozzájárulnak a felhasználói élmény növeléséhez. A legnagyobb előnyt mégis a rendszer sebessége és stabilitása biztosítja. Az oldal használata a legnagyobb igénybevétel esetén is zökkenőmentesnek bizonyult, lassulás egyáltalán nem volt tapasztalható. Biztosra mondható, hogy a fejlesztés jól sikerült, és nagy segítség minden telepítőnek, aki már régóta foglalkozik ezzel a márkával. Sőt, jelentősen megkönnyíti majd azok dolgát is, akik eddig még nem telepítettek Dahua rendszereket.

Válassz Te is Dahuát!