Zyxel Mesh Multy M1 WiFi 6 – A lakás ékköve!

Zyxel Mesh Multy M1 WiFi 6 – A lakás ékköve!

A Zyxel Mesh Multy M1 WiFi 6 igazán szemet gyönyörködtető: fehér burkolatú és elegáns a formatervezése, akár egy versenyautónak!

Az eszköz mellett szól az is, hogy könnyedén akár falra is szerelhető, a fali adapter segítségével. Ilyen tartozékot sajnos a legtöbb gyártó nem mellékel, vagy csak szimplán asztali kivitelre tervezik a rendszert.

Kivételes WiFi lefedettség mindenhol!

Elsőre azt hihetnénk, hogy nincs szükségünk erre a rendszerre – hiszen, ha több vezeték nélküli eszközünk van, akkor azok is képesek teljes lefedettséget produkálni. Ez így igaz! Viszont minden egyes alkalommal, amikor közlekedünk –  például sétálunk a lakásban vagy az irodában – bekövetkezik egy újracsatlakozási folyamat. Ennek az az indoka, hogy barangolás közben folyamatosan közeledünk és távolodunk egy adott hozzáférési ponthoz.

Hogyan befolyásolja készülékeinket az újracsatlakozás?

Elég nagy mértékben hatása van eszközeinkre! Az éppen futó alkalmazásoknak eltérő igényük van az adatsebesség, - és még fontosabb, a késleltetés szempontjából. Míg egy webböngésző használata, vagy az e-mailek olvasás gördülékenyen zajlik, addig egy video streaming már akadozhat lejátszás közben. Komoly problémát okozhat ez az online hívásoknál, hiszen a hang alapú adatfolyam a legérzékenyebb a késleltetésre. Emiatt akár szakadozhat a felek közti kommunikáció, és elveszhet az információ.

Rengeteg előny, egy WIFI név!

A Mesh rendszerhez egyetlen WiFi név tartozik. Felhasználói szemmel gyakorlatilag észrevehetetlen, hogy éppen melyik eszközhöz csatlakozik a mobiltelefonunk, tabletünk vagy a laptopunk. Természetesen az alkalmazásban látszódnak ezek az adatok – ha nem így lenne, akkor a barangolás sem működne megfelelően.

Optimalizált Mesh a WiFi 6 erejével

Manapság már nem csak a kereskedelmi, vendéglátóipari vagy oktatási intézményekben található meg rengeteg kliens eszköz. Vegyünk egy hétköznapi példát: Nézz körbe az otthonodban, és vedd sorba a vezeték nélküli eszközeidet! Nem tűnik soknak, igaz? Ezután számold meg az összes olyan okosotthon kiegészítőt, ami szintén WIFI kapcsolatot használ! Így már jóval magasabb szám jön ki, nemde?  Ráadásul mindegyik a legjobban terhelt 2,4 Ghz-es frekvenciát használja.
 

Mi a megoldás?

A WiFi 6 sok újítást hozott mindkét népszerű frekvencia tartományban (2,4 és 5 Ghz). Különösen igaz, hogy a rendszer az 5 Ghz esetében még jobb teljesítményt és nagyobb sávszélességet biztosít, mert sokkal jobban lett optimalizálva. A 2,4 Ghz esetében egy technológiai újítás kimaradt, ami az AC szabvány. Ez a szabvány csak az 5 Ghz esetében érhető el. Jelenleg még az összes WiFi kamera, kaputelefon és okosotthon kiegészítő is csak a 2,4 Ghz sávot támogatja. A mérnökök felismerték, hogy emiatt valószínűleg még sokáig szükség lesz az alacsonyabb frekvenciára. Ezért bevezették a 2,4 Ghz-es sávba is az AX szabványt, amit ma már úgy ismerünk, hogy WiFi 6.

Az új WiFi 6 eszközökkel már sokkal könnyebb az adattorlódást elkerülni, gördülékenyebb lesz a böngészés, filmnézés és a hálózat összteljesítménye is javulni fog. A WiFi sebesség ráadásul turbóra kapcsol, amikor mindegyik kliens támogatja az új szabványt.
 
Legyen a lakásod ékköve a Zyxel Mesh Multy M1 WiFi 6 eszköz!