Zyxel WiFi 6, nem kell tovább várnod

Zyxel WiFi 6, nem kell tovább várnod

A WiFi 6 – avagy a 802.11ax – a legújabb és eddig a legjobb vezeték nélküli hálózati szabvány. A WiFi 6-tal nincs várakozás és nem romlik a teljesítmény sem. Ez a fejlesztés a WiFi 6-ot kiváló technológiává teszi mindenki számára, ahol egyszerre sok felhasználó és eszköz van egyidejűleg csatlakoztatva. Ez igaz a túlzsúfolt 2,4 GHz sávra is, már itt is látványos, érezhető minőségi változás fog bekövetkezni.

A legtöbb esetben a WiFi 6-ra váltás fő visszatartó ereje a termékek relatív magas árazása, a régebbi AC szabványos eszközökhöz képest. A költségek miatt nem kell aggódnod, a Zyxel small business AX szabványos access point családja, ZyXEL NWA50AX és a ZyXEL NWA90AX beltéri kivitelű és megfizethető árú termékei, így akár egy családi költségvetésbe is bőven belefér.

Kültéri kivitelben is elérhető, ZyXEL NWA55AXE így nem csak bent, hanem már kint is élvezheted a WiFi 6 nyújtotta előnyöket és hálózati sebességet szinte korlátok nélkül.

A másik ok pedig az, hogy még nincsenek ax szabványos eszközeid akkor meg minek váltanál. Ebben az esetben is nagyobb sávszélességet fogsz elérni, és jobb lesz az egész hálózati teljesítmény még akkor is, ha csak AC szabványos mobilokat, laptopokat használsz.

Nem hiszed el? Próbáld ki!

Itt jön a felismerés, igen, de ezeknél a termékeknél csak gigabites a LAN oldali interfész, így nem lehet a maximális sebességet kihasználni, bár a teljesítmény javulás így is érezhető. Erre megoldás a Zyxel Performance és Extreme szériás access pointjai: ZyXEL NWA210AX, ZyXEL WAX610D és a ZyXEL WAX650S. Most már semmi sem állhat az útjába a maximális sebesség kihasználásnak, még az sem akadály, hogy ha nem Cat6A vagy magasabb kategóriájú kábelezés van kiépítve jelenleg.

Igen jól olvasod, nem elírás!

A 10 gigabites hálózatokra való váltás extrém költségei miatt már 2016–ban létrejött egy új szabvány ez a 802.3bz.

A hagyományosnak számító Cat5e kábelezésen is működni fog a 2,5 Gbps és Cat6 kábelen pedig az 5 Gbps adatátvitel, mindez maximum 100 méteres távolságon.

Ezáltal anélkül válthatsz WiFi 6-ra, hogy az eszközök árán felül még plusz költséget és időt rabló újra kábelezést meg kellene valósítani, ez nemcsak az irodák, iskolák vagy egyéb intézmények, hanem az otthoni hálózat korszerűsítését is megkönnyíti.