A leginnovatívabb IoT megoldások a biztonság és az otthon & épületek automatizációjában

A Biztonságtechnika új szintjét képviselő Ksenia Olaszországban, döntő részben belföldi erőforrások alkalmazásával készülő, valódi prémium minőségű Riasztó- és okosotthonrendszereket kínáló gyártó, melyet 2010-ben alapítottak, és 70 országban van jelen.

A Ksenia Security kiemelt figyelmet fordít a tervezésre, az egyszerűség és letisztultság mellett figyelembe véve a legapróbb részleteket is.

Tervezés

Küldetésük, hogy nagyszerű technológiai innovációval megbízható termékeket hozzunk létre. Hogyan? A piaci igények figyelésével.

Innováció

A Ksenia Security gyökerei az olasz hagyományokhoz és történelemhez köthetők. Az egész gyártási folyamat Olaszországban történik.

Made in Italy

A beszállítóktól a felhasznált anyagokig minden döntés alaposan megfontolt, így minimalizálva a környezetre gyakorolt hatásokat.

Fenntarthatóság

Nem csak termékeinek minőségének tekintetében képvisel igen magas szintet, de a Biztonságtechnikai piac által támasztott igényeket is egy - a megszokottól jelentősen eltérő - jól átgondolt koncepció mentén igyekszik kielégíteni. A Ksenia termékei egyaránt riasztó-, és épületvezérlő-okosotthon rendszerek. Mindkét alkalmazási területre egyforma hangsúly esik, és mindkét feladatra egyaránt nagyon erős választás, miközben a legmesszebbmenőkig szem előtt tartja a felhasználó kényelmét és a használhatóságot. Ha alapvetően biztonsági rendszert szeretnénk egy csipetnyi automatizálással, vagy éppen fordítva, megtehetjük, hiszen a rendszer rugalmassága gyakorlatilag határtalan.

A Ksenia riasztórendszerként a legkisebb rendszerektől az olyan nagy projektek megvalósítására is alkalmas, mint egy irodaház: maximális kiépítésben ugyanis 30 partíció és 644 zóna áll rendelkezésre, ám ha csak egy kis méretű, néhány zónás rendszert építenénk, de szeretnénk élvezni a rendszer hihetetlen erejét és képességeit, illetve az ebből fakadó kényelmet, ennek sincs akadálya. Hibrid rendszer, vagyis hagyományos bemenetek mellett számos buszos, illetve vezeték nélküli periféria csatlakoztatható hozzá, melyek között megtalálhatók I/O modulok, buszos kül- és beltéri szirénák, 4G csatoló, vezeték nélküli vevők, jelismétlők stb.
Egyes központok nem is egy, hanem két buszvonallal rendelkeznek, melyek állapota valós időben monitorozható a telepítői felületekről.
Beépített LAN csatlakozóval is büszkélkedhetnek a Ksenia központjai, tehát nem szükséges az internetcsatlakozás megvalósításához külön kiegészítőt telepíteni.

matrix bus

Igazi különlegességeket is felvonultat a Ksenia. Az Optex bizonyos érzékelőivel teljes integrációval bír: a matrix bus modult az erre felkészített, elemes Optex modellekhez (VXS-R, WXI-R, WXS-R, BXS-R, QXI-R sorozat) csatlakoztatva az érzékelő olyan módon csatlakozik a Ksenia buszhálózatára, mintha az Ksenia gyártású buszos érzékelő lenne. Ezeket az elemes érzékelőket ugyanis ellátták egy olyan csatlakozóval, ami hozzáférhetővé teszi az azok kommunikációs felületéhez való csatlakoztatást. Ennek eredménye a teljes körű, kétirányú kommunikáció, vagyis nem csak a riasztással összefüggő jelzéseket adja át a központnak az érzékelő, de az összes beállítás elérhetővé válik telepítői oldalról.

optex

Létezik ennek egy vezeték nélküli verziója is matrix néven, amely azon túl, hogy saját maga elemmel rendelkezik, ennek erőforrásait felhasználhatjuk arra, hogy az Optex elemes érzékelők tápellátását biztosítsuk (3 V). Ez a modul nem csak így képes ellátni a feladatát, de univerzális, vezeték nélküli illesztőként bármilyen kontaktusos kimenet információját eljuttatja a Ksenia riasztóközpontjaihoz.

micro poli

Wireless fronton is erős a felhozatal. Az előremutató megoldások közül kiemelendő az egészen különleges érzékelő, a micro poli, mely nem csak egy egyszerű, vezeték nélküli nyitásérzékelő, melynek reed reléje ráadásul védett a külső mágneses zavarás ellen, hanem a micro poli egyben rezgésérzékelő is. De nem ez az összes trükkje: beépített dőlésérzékelője révén pontos információja van a mindenkori dőlésszögéről is, mely képesség folytán új alapokra helyezi mindazt, amit eddig a nyílászárók védelme és a héjvédelem kapcsán gondoltunk. Főleg akkor, ha ezt kombináljuk a számtalan, testre szabható élesítési móddal… Ezt a dőlésszögértéket valós időben monitorozhatjuk is a telepítői felületről, és egyaránt felhasználhatjuk a riasztórendszer és az okosotthon beállításaihoz is.

auxi, auxi-A

Ha kizárólag lakásautomatizálást szeretnénk, erre is tökéletes választás a Ksenia. Számos modulja és kiegészítője révén nem kell kompromisszumot kötnünk, minden vezérlési, irányítási feladatot könnyedén meg tudunk oldani, a világítástól a redőnyvezérlésen át az öntözőrendszer működtetéséig. A Ksenia univerzális modulokat is felvonultat ( auxi, auxi-A ), melyek csatlakozási pontjai egyaránt használhatók „hagyományos” kimenetként vagy bemenetként, illetve analóg ki- vagy bemenetként (0-10 V) is programozhatók. Így azt is megtehetjük, hogy egy auxi bővítőmodul három terminálját három zóna foglalja el, míg a maradék kettőből az egyik analóg kimenetként egy világítás fényerejének vezérlését végzi, míg a másik - analóg bemenetként - fogadja egy fényérzékelő jelét, melyhez tetszőleges funkciót rendelhetünk… Egyszóval a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az is látható ebből, hogy mennyire nem válik el egymástól a Ksenia két koncepciója, a riasztó és okosotthon.

domus modul

A sokoldalúság másik érzékletes példája a domus modul. Ez egy univerzális érzékelő, mely magában foglal egy mozgásérzékelőt, egy hőmérséklet- érzékelőt, valamint egy páratartalom-érzékelőt, mely egy Keystone formátumú modul, így roppant kis helyen koncentrál igen komoly képességeket, ráadásul szinte láthatatlanul.

porta 4.0

A Ksenia együttműködik a KNX-kompatibilis modulokkal, illetve rendszerekkel. Ehhez a porta 4.0 modul szükséges. Összeköthetjük Ksenia rendszerünket akár egy már meglévő, KNX kommunikációt használó okosotthonrendszerrel is, és a kétirányú kommunikáció révén a rendszerek fogadhatnak és küldhetnek egymás között információkat, utasításokat.

Az ingyenes applikáció átlátható felületet biztosít, külön lapon kezelve a riasztóval, illetve az okosotthon-rendszerrel kapcsolatos műveleteket. A telepítői applikációból - ami nem azonos a felhasználóival, hanem külön program - akár a rendszer felprogramozása is lehetséges, bár ezt kényelmesebb a Google Chrome böngészőből elvégezni – különös tekintettel arra, hogy a Kseniának dedikált programozószoftvere nincs. A böngészős megoldás viszont kényelmes, és bárhol elérhető. Felhő alapú elérés és gyártói DDNS egyaránt rendelkezésre áll, így a stabil és állandó kapcsolat biztosított.

A programozás és a rendszer felhasználói szintű kezelése egyaránt lehetséges a böngészőből történő programozás során. Hogy éppen felhasználóként, vagy telepítőként lépünk be a kezelőfelületre, azt az adott kód típusa határozza meg. Felhasználói kóddal kezelni tudjuk a rendszert, telepítői kóddal belépve pedig egy teljesen más, telepítői felületre jutunk. Mindennemű beállítási, diagnosztikai és karbantartói funkció könnyen elérhető és használható a jól átgondolt, logikus felületen, beleértve a központ, illetve a perifériák aktuális firmware-frissítéseit is. A rendszer jelzi nekünk, hogy új firmware érhető el, ennek telepítése egyetlen gombnyomással elvégezhető, ezzel további teendőnk nincs.

Kommunikációs képességek terén a Ksenia az idők szavára hallgatva SIA IP protokollt használ a távfelügyeleti kommunikációra, melyet vezetékes, vagy vezeték nélküli internetkapcsolaton keresztül, vagy éppen 4G útvonalon valósít meg. Emellett a hagyományos, telefonvonalon zajló jelentést is kezeli, ehhez viszont egy PSTN add-on modul szükséges, mivel a panelek beépített PSTN kommunikátort nem tartalmaznak. Tehát a szokásos kommunikációs csatornák mindegyike rendelkezésre áll, beleértve az applikáció PUSH üzeneteit is.

 
Keresd kollégáinkat!
 
Szettek és központok
Szettek és központok
Ugrás a kínálathoz
 
Riasztó kezelők
Riasztó kezelők
Ugrás a kínálathoz
 
Modulok
 
Szirénák
 
Szoftverek
 
Kommunikációs modulok
Kommunikációs modulok
Ugrás a kínálathoz
 
Mozgásérzékelők
Mozgásérzékelők
Ugrás a kínálathoz
 
Nyitásérzékelők
Nyitásérzékelők
Ugrás a kínálathoz
 
Tűz- életvédelmi és egyéb érzékelők
Tűz- életvédelmi és egyéb érzékelők
Ugrás a kínálathoz
 
Kiegészítők

Tovább érdeklődnél a márkáról?

Kérdezd értékesítő kollégáinkat vagy keresd fel a Ksenia gyártói honlapját!

Termék 173 darab

Rendezés