Vírusmegoldások

bizt_virus_fejlec bizt_virus_fejlec3x

Szakértők álláspontja szerint a vírusos megbetegedések idején a legmegfelelőbb védekezési mód a fertőzött személyekkel történő kontaktusok korlátozása és megelőzése. A vírusfertőzés tünetei közül a legkézzelfoghatóbb a magas láz. A testhőmérséklet ellenőrzése ezáltal döntő fontosságú szerepet játszik a terjedésüknek megakadályozásában, melyben nagy segítséget nyújtanak a korábban is magabiztosan helytálló hőkamerák továbbfejlesztett változatai, amik már kifejezetten lázdetektálásra is alkalmazhatók.

Mindezen felül az analitikai funkciók is tovább bővültek, melynek keretében a korábbi arcfelismerés támogató beléptető terminálok közül egyes típusok mára már maszkdetektálásra is képesek. A kontaktusok számának csökkentésére további segítséget szolgáltat az adott helyiségekben tartózkodó személyek számának korlátozása is. Ezt segíti elő a csoportos belépés szabályozás. Ennek használatával egy monitor felületén megjeleníthető az adott helyiségben tartózkodók és az oda még beléphető személyek száma.

Techson TCT FT8N önálló arcfelismerő terminál maszkdetektálással és lázméréssel.

A TechSon TCT FT8N önálló terminál kinézetre egy tabletre hasonlít leginkább. 8”-os, 1280x800 pixeles érintőképernyője elég fényes (500 lux) és kontrasztos (500:1) ahhoz, hogy erős megvilágításban is látható maradjon. Az arcfelismerést két objektív segíti, egyenként 2 megapixelesek. A barátságtalan fényviszonyokkal a 120 dB-es, valós WDR, míg a gyenge megvilágítással a terminál felső részébe épített, fehér fényvető küzd meg eredményesen.

A terminál több módon is használható, de a legfontosabb feladata az egészséges emberekvédelme, amit a következőképpen old meg. A DVA (mély videoanalízis) intelligens rendszerének hála, már több mint két méter távolságból felismeri a belépők arcát még akkor is, ha maszkot viselnek! Ezzel mindjárt két szűrési feltétel is teljesül. Egyrészt a beléptetésre jogosultak számát lekorlátozhatjuk a saját adatbázisában található személyekre, illetve ellenőrizhetjük a maszk viselését. Mindezen felül mérhetjük a belépő személyek testhőmérsékletét is. A lázdetektálásért az eszköz tetején elhelyezett radiometrikus technológiával működő hőmérő felel, mely pontosan az érkező személy homlokán végzi el a mintavételezést – mintegy harminc-ötven centiméter távolságról – érintésmentesen, ± 0,3 °C mérési pontossággal. Maszk hiány és a megengedettnél magasabb testhőmérsékleti érték esetén a terminál hangszóróján megszólaló, magyar nyelvű figyelmeztetés inti óva a gondatlan személyeket.

Lázmérés

A lázdetektálásra kétféle korszerű technológiát alkalmazhatunk, ahol mindkét esetben az úgynevezett passzív hőképet vesszük alapul.

hik_tech_termo2

A Techson terminálba egy radiometrikus technológián alapuló egy pontban történő mintavételezést alkalmazó eszközt integráltak, melynek segítségével, ± 0,3 °C mérési pontossággal megadható az eszköz előtt álló személy testhőmérséklete, azonban ennél a technológiánál fontos a távolság, hiszen mintegy 30-50 cm távolságból képes elvégezni a mintavételezést. A Hikvision termináljai azonban hőkamerákat alkalmaznak, melyek képesek nagyobb távolságból, akár 2 méterről is adatot szolgáltatni. A terminálok átlagosan 160x120 pixel képfelbontású kamerával rendelkeznek.
Ezen felül lázmérést végezhetünk speciális hőkamerákkal is, ahol nagyobb – akár 384x288 pixel – felbontású képet is kaphatunk. Ebben az esetben fontos megjegyezni, hogy kifejezetten lázdetektálást, csak az arra kifejlesztett bi-spektrális képfúzióval ellátott egyedi típusok képesek teljeskörűen ellátni. A hőkamerák alkalmazásának nagy előnye abban rejlik, hogy egy időben képesek akár 15-30 személy hőmérsékleti adatait is feldolgozni, így igazán nagy – akár 600 személy / perc – forgalmú helyszínekre is alkalmassá válnak a védekezésben. Hőkamerák esetében a mérési pontosság alap esetben ± 0,5 °C, de egy folyamatos referenciaértéket szolgáltató BlackBody közbeiktatásával ez az érték máris ± 0,3 °-ra reukálható.

Maszkviselés ellenőrzése

A maszkviselés ellenőrzésének funkciójával a biztonságtechnikai eszközök közt az önálló arcfelismerő terminálok lettek felruházva, így ezáltal minden belépő személy már a bejárat előtt ellenőrizhető és felszólítható a maszk használatára.

hik_tech_tablet

Ennek a technológiának köszönhetően személyes kontaktus nélkül utasíthatók a személyek a helyes viselkedésformára, hiszen riasztás esetén előre rögzített hangüzenetet játszhatnak le, vagy akár a kétirányú kommunikációnak köszönhetően, a személyzet is felveheti a kapcsolatot a belépő személlyel akár távoli helyszínről is. Ennek a funkciónak további előnye, hogy az arcfelismerés algoritmusát továbbfejlesztve már maszk viselés esetén is képesek ezek az eszközök az arc alapú beléptetésre.

Azonosítás

Azonosítás alatt több réteget érinthetünk. Első esetben a lázdetektáló hőkamerákról essen szó.

hik_tech_cam

Ezeknek a kameráknak a működése kifinomult technológiát igényel, hiszen minden esetben egy bi-spektrális képfúzión alapulnak. A kamera felépítését tekintve áll egy normál objektívből és egy germánium lencsével és Vanádium-oxid szenzorral szerelt hőkamera egységből. A normál kamera felel az arcfelismerésért, míg a mikrobolométer a hőképet figyeli és a két adat egybeolvasztásával csak a felismert arc képpontjaiban mért értéket közli velünk a rendszer. Ezzel kikerülhető, hogy egy gőzölgő bögre téves riasztást váltson ki.

Az azonosítás másik formája szintén az arcfelismeréshez köthető, de ez esetben már a 3D képalkotás végett szükséges a dual objektív jelenléte, hiszen immár a beléptető terminálokba integrálva, vagyonvédelmi szerepet is ellátnak. A vírus terjedésének idején ez a funkció is tovább fejlődött, így mára pontos 3D arcazonosítást hajthatunk végre abban az esetben is, ha a belépő személy maszkot visel. Ebben az esetben ugyanis a megszokott mintavételezési pontok módosításra kerülnek.

Létszámkorlátozás

Létszámkorlátozás alatt a csoportos belépés szabályozást értjük, miszerint egy adott területen, egy adott időben, csak meghatározott számú személy tartózkodhat. Ezzel a funkcióval nyilván tarthatjuk a bent lévők számát, és megadhatunk egy küszöb értéket is – hogy összesen hány személy tartózkodhat bent – amit elérve a rendszer jelzést ad számunkra.

temp_control

Ez a jelzés lehet egy kontaktus kimenet, vagy akár lehetőség van monitor kimeneten ikonokkal megjeleníteni a szabad kapacitást.

Ezt a korlátozást egy bejárat esetén megtehetjük egyetlen kamera alkalmazásával, ahol a személyforgalom egy helyre összpontosul. Azonban több bejárattal és kijárattal rendelkező helyiségekben is van mód a létszám korlátozására, amely esetben csupán egy speciális rögzítőt vagy a SmartCenter Standard verzióját kell a kamerákhoz illeszteni.

Érintésmentes beléptetés

A biometrikus azonosítás számos formáját ismerhetjük, melyek közül rengeteg módszer fizikai kontaktust igényel a vizsgálat során.

Terminal_BP1-ben_2

Ezek közül kitűnik az arcazonosítás, mely érintésmentes beléptetést képes megvalósítani rövid idő alatt.
A vírusos megbetegedések idején fontos szempont, hogy kerüljük a kontaktusokat, azonban a beléptetőrendszereket a nap folyamán minden személy valamilyen szinten érinteni fogja. Az önálló arcfelismerő terminálokkal az érintésmentesség biztonságát adhatjuk a dolgozók számára. Ezen felül a terminálok képesek maszk detektálásra is, melynek hiánya esetén hangos figyelmeztetést adnak, így a belépő személyeket képesek a helyes viselkedési mód felé terelni. Ennek a funkciónak köszönhetően továbbfejlesztették jelfeldolgozó algoritmusukat is, így már képesek nagy pontosságú arcegyezés vizsgálatára maszk viselése esetén is.

AVS SANY
fertőtlenítő rendszerek

A mikrorészecskék segítségével a fertőtlenítő gőz behatol minden résbe, ezáltal teljes mértékben képes sterilizálni a levegőt és a környezetet.

sany_safe_mach2

Teszi mindezt úgy, hogy közben nem károsítja az egészséget, teljesen autonóm működésű, és akár 250 napon át képes kifejteni fertőtlenítő hatását.
A SANY SAFE a megoldás: egy erőteljes fertőtlenítő, mely a forró porlasztás révén képes eljuttani a hatóanyagot mindenhová, így az eredmény alapos, megbízható és nem utolsó sorban biztonságos fertőtlenítés.

A különleges, nem mérgező formula biztonságosan bánik el az összes kórokozóval, úgy mint vírusok, csírák, baktériumok, gombák és a penész. A levegőbe porlasztott hatóanyag-keverék órákon át a levegőben marad, miközben még a legkisebb méretű kórokozót is lebontja, és eljut a legelérhetetlenebb helyekre is.

sany_safe_mach7

A rendszer kiválóan alkalmas szórakozóhelyek, konditermek, autószalonok, ruházati boltok, fogászati rendelők, tantermek fertőtlenítésére. A fertőtlenítés időtartama a helyiség méretétől és az annak megfelelően kiválasztott intenzitás (alacsony, közepes, magas) mértékétől függ, de akár a 8 hónapos időtartamot is elérheti! Ajánlott a fertőtlenítést szokásos takarítással összhangban elvégezni a WHO (World Health Organization) ajánlásának megfelelően.