Az OKOSOTTHON nem luxus többé - Grenton

Az OKOSOTTHON nem luxus többé - Grenton

A 21. század beköszöntével már a fejlett műszaki megoldások és elektromos berendezések uralják a mindennapjainkat, hiszen mindezek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az életünk egyre kényelmesebbé és biztonságosabbá váljon. Ez az igény, valamint az energiatakarékosság vált az okosotthonok egyre szélesebb körben történő elterjedésének mozgatórugójává. Ezt a tendenciát követte cégünk is, mikor úgy döntött, felveszi a termékpalettájára a hazánkban először bemutatkozó Grenton cég eszközeit és így a vállalat magyarországi forgalmazójává válik.

A cég stratégiája egyértelmű: megfizethető árú, kiváló minőségű, rugalmasan bővíthető intelligens modulokkal ellátott otthonokra összpontosítanak, hogy kisebb lakások esetében is elérhető legyen az okosotthonok által biztosított kényelem és biztonság csakúgy, mint nagyobb családi házak, irodaházak vagy akár gyárak esetében.
A Grenton termékpalettája jól áttekinthető, kínálatában több mint 25 különböző funkciójú modul található, melyek közt vezetékes és vezeték nélküli változatok egyaránt fellelhetők.
A rendszer „lelke" az úgynevezett CLU (Common Logic Unit) modul, mely egy hibrid vezérlőközpontként funkcionál, ami azt jelenti, hogy egyetlen eszközben összpontosul a vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció.

Hrenton1

A Z-Wave protokollon keresztül, vezeték nélkül kommunikáló moduloknak nagy hasznát vehetjük olyan épületekben, ahol már nincs lehetőségünk kiépíteni a vezetékes hálózatot.
Integrálhatjuk a központi rendszerbe a már kiépített, önállóan is működőképes berendezéseinket, mint például a kapunyitó motorokat, az öntözőberendezést vagy a lakásriasztót.
Az említett központi modulon kívül megtalálhatók a kínálatban különféle ki- és bementi modulok, melyek digitális és analóg adatok feldolgozására is képesek.
grenton_smart_panel

Ezek közül is kiemelkedik az extrém nagy, 16A csatornánkénti terhelhetőséggel rendelkező, DIN sínre szerelhető relé modul, mellyel akár 230V-os dugaljakat is távvezérelhetünk. Ennek köszönhetően akár telefonról is áramtalaníthatjuk a bekapcsolva felejtett vasalót vagy égve hagyott lámpát, vagy automatikusan lekapcsolhatjuk a nem szükséges, energiavámpír fogyasztókat, mikor nem tartózkodunk otthon.

A Grenton eszközeinek segítségével központilag vezérelhetünk számos elektromos berendezést otthonunkban, mint például a klímát, a fűtést, az elektromos redőnyöket, a hi-fi-t vagy a lámpákat. Ezen túlmenően RGB LED vezérléssel hangulatvilágítást alakíthatunk ki, Dimmer modullal pedig nem csupán egyszerű fényerőszabályzást állíthatunk be, hanem a rendszer többi elemével együttműködve a természetes fény hatását is előidézhetjük otthonunkban a fényerő dinamikus változtatásával. Ennek köszönhetően éjszakai környezetben sem leszünk kitéve nagymértékű fényterhelésnek, továbbá rengeteg energiát is megspórolhatunk a mindennapokban.
Ezen modulok összehangolt működtetésével létrehozhatunk különböző jeleneteket is. Például a TV bekapcsolásával egy ütemben a redőnyök lezárnak, a lámpa fénye negyed értékre csökken és a LED világítás a mennyezeten bekapcsol. A variációk száma végtelen, csak a képzeletünk szabhat határt.
A termékkínálat részét képezik az érintőgombos kezelőpanelek is, melyek közül kitűnik a Grenton által fejlesztett, 4 érintőgombbal és OLED kijelzővel szerelt, egyedi SMART panel. A SMART panel beépített közelségérzékelővel van szerelve, így kijelzője csak abban az esetben kapcsol be, ha valaki megközelíti az eszközt. Érintőgombjai egyenként 4 funkcióval bírnak, ahol az eszköz megkülönbözteti a rövid érintést, a hosszú érintést, a hosszan nyomva tartást és a dupla érintést.

big_smart-bialy2

Ezenfelül, a kijelző egyedülálló gesztusvezérléssel is kezelhető, ahol lehetőségünk van oldal irányban 4 lap között váltani, vagy akár fel/le mozdulattal értékeket állítani. Ennek köszönhetően akár 64 funkciót is vezérelhetünk egyetlen felületről.

A panel kijelzőjén megjelenő ikonokat és feliratokat teljes mértékben személyre szabhatjuk, választhatunk az előre definiált készletből, vagy létrehozhatunk saját szerkesztésű képeket is 126x63 pixel befoglaló méretig. Az érintőgombokat funkciójuk szerint összevonhatjuk. Ilyenkor például a panel jobb és bal oldala funkcionálhat két különálló felületként. Ebben az esetben a gombokhoz tartozó ikonok felülete is összevonódik, így két kis méretű kép helyett egy nagyot jeleníthetünk meg. Minden érintőgombhoz tartoznak visszajelző LED-ek, melyek funkcióit teljes mértékben igényeink szerint személyre szabhatjuk.
A kezelőpanelek mindegyike rendelkezik beépített hőmérséklet- és fényérzékelővel, így akár minden területen egyedi értékeket mérhetünk és dolgozhatunk fel. Segítségével megoldhatjuk a helyiségek idő- vagy eseményfüggő fűtését, hűtését, fényerőszabályozását, ezeket a programozott értékeket természetesen a SMART panelről bármikor felülbírálhatjuk.

Grenton_family

A felhasználói élményhez hozzájárul egy ingyenes mobil applikáció, mellyel egyszerűen vezérelhetjük moduljainkat akár otthonunkban, akár távolról.

Az applikáció a programozó szoftveren keresztül könnyedén egyénre szabható, így a felhasználónak már csak a myGrenton applikációt kell telepítenie a telefonra, és egy QR kód leolvasását követően máris a saját, egyedi rendszerét érheti el.

Minden felhasználó számára létrehozhatunk egyedi megjelenésű, saját kezelőfelületet, amin beállíthatjuk azt is, hogy az adott személy milyen jogosultsággal rendelkezzen, mely eszközöket vezérelhesse és melyeket nem.

Tovább a Grenton termékeire