Dahua AcuPick – Tudsz gyorsabb keresést?

Dahua AcuPick – Tudsz gyorsabb keresést?

A fókuszált objektumkeresés nem vízió többé

Az AcuPick a hatékony keresést a front-end, és a back-end analitikák együttes használatával teszi lehetővé. A régi rendszerekkel ellentétben – ahol a keresést csak emberekre, illetve járművekre lehetett szűkíteni – az AcuPick képes kizárólag egy adott objektumra rákeresni. Minden időszakban, az összes kamera felvételén. Ez elsőre talán nem hangzik lenyűgözően, de gondoljunk csak bele mélyebben! Egy több száz kamerával megfigyelt bevásárlóközpontban, ahol napi szinten több ezer ember megfordul, nehéz és komplikált feladat lehet megtalálni egy elveszett gyermeket vagy akár egy elhagyott csomag gazdáját. Kizárólag emberi erőforrásból megtalálni őket szinte lehetetlen lenne, emellett folyamatosan keresni kellene a felvételeken és közben remélni, hogy az élő képen is feltűnnek. Az AcuPick percek alatt képes megkeresni és kilistázni számunkra az összes olyan felvételt, ahol a keresett személy vagy objektum feltűnt.

Keresési módszerek

A keresésnek két nagyon egyszerű és felhasználóbarát módja van.

Az egyik ilyen, amikor egy egyszerű behatolás vagy vonalátlépés szabályt hozunk létre a kívánt területen. Ekkor az AcuPick kilistázza az összes olyan objektumot, ami megszegte a szabályt, ezzel tovább kereshetővé válnak. Ezáltal egyetlen kattintással az összes olyan felvétel megtekinthető lesz, ahol az adott objektum szerepel.

Searchpic

A másik lehetőség, hogy a visszajátszásnál egyszerűen megállítjuk a képet és a rendszer felkínálja az összes olyan objektumot, amelyre keresést tudunk indítani – ezt egyetlen kattintással meg is tehetjük.

Acupick modell

Innentől a fejlett analitika nem csak a rendelkezésre álló kép alapján keres, hanem le is modellezi az adott objektumot. Így azt akkor is felismeri, ha más szögből jelenik meg a felvételeken. Igen, jól érted! Habár a képen csak elölről látod az adott személyt, a rendszer hátulról is felismeri, sőt ki is listázza neked!

Lehetőségünk van a keresés százalékos arányban történő beállítására is, így a keresett objektumhoz hasonló találatok is a listánkra kerülhetnek. Ez olyan esetekben lehet kimondottan előnyös, amikor például a keresett személy más ruházatban jelenik meg.

Acupick modell

Az AcuPick funkció alapértelmezettként elérhető a WizmindS és WizMindX kamerákban, illetve az NVR-5-EI szériában. A készletünkről azonnal próbára is teheted a funkciót például, az IPC-HFW5241E-ASE-0280B-S3 kamera és NVR5216-EI rögzítő segítségével. Ha nagyobb felbontást és több kamerát szeretnél, próbáld ki IPC-HFW5541E-ASE-0280B-S3 kamerákkal és NVR5232-EI rögzítővel.
A rendszer kialakításának köszönhetően csak a megfelelő kamera és rögzítő párosára van szükségünk az AcuPick eléréséhez – tehát pontos és gyors kereséshez nélkülözhető lesz a szerver, így a költségek is jelentősen kedvezőbben alakulnak.