Ksenia - Hatékony megoldás internetkapcsolati hiány esetén

Ksenia - Hatékony megoldás internetkapcsolati hiány esetén

Gyakran előfordul, hogy okosotthont, vagy riasztórendszert telepítünk, de nincs a helyszínen internet. Ennek több oka lehet: az ingatlan készültsége korai fázisban van, esetleg nincs a környéken hagyományos internetszolgáltatás, a rendszernek mégis üzemelnie kell.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Ilyen helyzetben hatékony megoldást nyújthat a Ksenia gemino IoT kommunikátormodulja. Nézzük meg, milyen előnyöket hordoz ez az eszköz, és hogyan oldhatja meg az internetkapcsolat hiányának problémáját!

Mi az a gemino IoT és miért érdemes választani?

A Ksenia gemino IoT modul a lares 4.0 platformmal való kommunikációs lehetőségek kibővítésére szolgál. Célja a teljes körű kommunikáció biztosítása legyen az távfelügyeleti jelentés, vagy az applikációs elérés biztosítása. A gemino IoT egyaránt támogatja a GSM és a 4G hálózatokat, így az aktuális igényeknek megfelelően kiválaszthatjuk, milyen módon kapcsolódunk a külvilághoz.

Ksenia gemino IoT

Az elsődleges cél mégis az internetkapcsolat létrehozása 4G hálózat segítségével. A SIM kártya adatkapcsolatát a gemino IoT a beépített LAN-csatlakozóján keresztül képes megosztani más eszközökkel, így nem kizárólag a lares központ használhatja a kapcsolatot, de egy tetszőleges switch beiktatásával más eszközök is csatlakoztathatók az internethez, hiszen a gemino IoT router funkcióval is bír. Alapesetben viszont a modul a rendszerrel közös hálózatra csatlakoztatva, annak tartalékaként működik. Vagyis alapjában véve a vezetékes interneten zajlik a kommunikáció, annak kiesése esetén viszont belép a gemino IoT. Ez a koncepció nagyban megnöveli a kapcsolat biztonságát.

Ksenia gemino IoT

Mindent összevetve milyen előnyöket biztosít számunkra ez a kommunikátor?

Szünetmentes internetkapcsolatot, melynek teljes körű felügyeletét a Ksenia infrastruktúrája biztosítja. Ennek része a kapcsolat meglétének folyamatos felügyelete, vagyis, ha a kapcsolat a gemino IoT és a szerver között megszakad, erről a szerver egy push üzenet formájában azonnal értesítést küld.

A switch 4.0 kiegészítő telepítése

A gemino IoT kiegészítéseként célszerű számításba venni a switch 4.0 telepítését is, amely a Ksenia architektúráján belül biztosítja a hálózat elosztását a kliensek között. Előnye, hogy a gemino IoT-hez hasonlóan, a központ tápellátását használja, így a szünetmentes üzeme további eszközök nélkül is megoldott. A switch négy portja közül egy Poe-képes, vagyis a központ 15 voltos kimeneti feszültségét felskálázza a szabványos, 48 voltos PoE feszültségre.

Ennek azért van jelentősége a gemino IoT kapcsán, mert a kommunikátor megtáplálható a központ tápkimenetéről, de a LAN-portján PoE megtáplálásról is üzemelhet. Így a switch 4.0 egyben a gemino IoT tápja is lehet.

A két eszköz együttes használata helytakarékos, praktikus, és nem utolsó sorban elegáns megoldás.

Felhasználását tekintve a Ksenia 4G kommunikátora a következő szolgáltatásokat biztosítja:

Ksenia gemino IoT
  • Applikációs elérés a lares 4.0 és a Ksenia Pro alkalmazások számára
  • Tartalék internetkapcsolat a vezetékes szolgáltatás kiesése esetén
  • Önálló router mód a 4G hálózat megosztására
  • Távoli elérés biztosítása számítógépről történő kezelés/programozás céljából
  • IP-jelentés távfelügyelet számára az univerzális,
    SIA DC-09 platformon
  • GSM-alapú távfelügyeleti jelentés contact-ID formátumban
  • Ügyfél értesítése push üzenet, e-mail és SMS formájában

A gemino IoT – IP-periféria lévén, melyet nem köt a buszkábelek hosszából adódó esetleges technikai korlátozás – a központtól távolabb is elhelyezhető, így megkereshetjük a térerő szempontjából legalkalmasabb pontot annak telepítésére. Ennek köszönhetően a lares 4.0 vezérlőpanel elhelyezése nem függ a térerő szempontjából ideális pozíciótól. Opcionálisan kiegészíthető külső antennával. A gemino IoT (a switch 4.0-val karöltve) tökéletes megoldást nyújt a stabil internetkapcsolat megoldására akár tartalékként, akár elődleges megoldásként.

A termékeket keresd üzleteinkben, webáruházunkban.