Predor: a fokozott biztonságú rendszer

Predor: a fokozott biztonságú rendszer

Bár már nem új márkáról beszélünk, szeretnénk bemutatni a Predor beléptetőrendszert. A kontroller alapú beléptető, elsősorban a fokozott biztonságú rendszerek kiépítését célozza meg. Erre hivatottak a titkosítható kártyaolvasóik és kártyáik. De kisebb rendszereknél is alkalmazhatjuk, hiszen a kontrollerpanel nem csak a titkosított kártyaolvasókkal működik, hanem köthetünk rá „idegen” olvasókat is, amelyek kommunikációja bármely Wiegand 26 vagy 34 bites olvasó (3,3 V és 5 V data) tökéletesen funkcionál.

 

A Predor kontroller

A kontroller működhet stand-alone (önálló) módban, és működhet szerveres kiépítésben is. Ennek megfelelően, az egyes funkciói, mint például az anti passback, önálló módban kontrolleren belüli, szerveres kiépítésben teljes rendszerszinten működnek. Kontroller tulajdonságai: 40 000 azonosító és 130 000 esemény tárolása, 4 olvasó fogadása – 4 ajtó vezérlése. Az ajtók szoftveresen konfigurálhatók, 4 db egyirányú-, vagy 2x2 db kétirányú-, vagy 1 db kétirányú + 2 db egyirányú ajtót állíthatunk be. Az ajtók vezérlés módját jumper beállítással tudjuk kiválasztani, alapbeállításban feszültséget ad (12 V DC 1,1 A) a zárvezérléshez, de átállíthatjuk kontaktus kimenetnek (5–24 VAC / VDC, 10 A max.) is. 

Minden ajtóhoz tartozik nyitásérzékelő bemenet és kilépéskérő eszköz (nyomógomb) bemenet. Az olvasók visszajelzéseire is vannak kimenetei, 2 db LED- és 1 db Buzzer kimenet. További kimenetei a kontrollernek, 2 db AUX (COM, NO, NC) szoftveresen konfigurálható relés kimenet. Egyéb bemenetei a fokozott biztonságú tűz és szabotázs bemenet.

Tűzriasztás esetén EVAKUÁCIÓS listát készíthetünk a bent tartózkodókról, az utolsó ismert pozíciójukkal, melyet kezelhetünk mobiltelefonos applikáció segítségével is. A kontrollerpanel LAN csatlakozóval rendelkezik a szoftver IP csatlakozáshoz. Az automatikus hálózat felderítésnek köszönhetően a kliens automatikusan megtalálja a hálózatra kötött vezérlőket. A telepítendő rendszer teljes beállítását elvégezheti akár otthon is, a helyszínen csupán fel kell töltenie a beállításokat.

 

A tápellátás

A rendszer igen hasznos kiegészítője a Predor Fusion táppanel. Ennek segítségével felügyelhetjük a kontrollerpanel tápellátását. Két független táp kimenettel rendelkezik, 5 A és 1 A terhelhetőséggel. Relés kimenetein univerzálisan képes hibajelzést adni.

Az akkumulátor minőségét ütemezett teszteléssel ellenőrzi a tápegység. Meghibásodás esetén nemcsak relés kimenetén ad jelzést, hanem közvetlen kommunikációjuknak köszönhetően a kontrollert is értesíti.  Így a kliensszoftverben is látható, hogy mely vezérlő akkumulátorát kell kicserélni.

 

A szoftver

A rendszerhez ingyenesen letölthető a programozói szoftver. Korlátlan belépési pontot kezelhetünk. Térképes megjelenítés segíti az operátor munkáját. Ezen felül lehetőség van kameraképek kezelésére, illetve, riasztás esetén ezek automatikus megjelenítésére, akár a térképhez csatolva.

Az élőerős ellenőrzést segítendő, a névre szóló kártyákhoz fényképek rendelhetők, melyek a kártyahasználatkor azonnal megjelennek a szoftver monitoring felületén. A rendszer egy szempillantás alatt automatizáltan adhat ki vendégkártyákat , akár előre definiált vendégtípusok használatával is. Ha igényli, a Predor rendszer távozáskor automatikusan deaktiválja a vendégkártyákat, és figyelmeztet a leadásra. Különböző riasztásokat állíthatunk be a szoftverben, mint például ajtófeltörés, elveszett kártya használata stb. Rengeteg funkciót használhatunk még a rendszereinkben, úgymint munkaidő-nyilvántartás, őrjárat funkció, mester zár, táskaellenőrzés, e-mail küldés stb.

 

Egyedi igények

A rendszer kifejezetten a magyar piac figyelembevételével készült és nagyon sok hasznos funkcióval, beállítással bír. A magyarországi fejlesztésnek köszönhetően, lehetőség van egyéni igények kielégítésére. A fejlesztőcsapat nyitott a speciális problémák legoptimálisabb megoldására.