Újabb fontos változás az SP+ / MG+ sorozatú Paradox központoknál! Visszatért az ATZ!

Újabb fontos változás az SP+ / MG+ sorozatú Paradox központoknál! Visszatért az ATZ!

Mint bizonyára tudjátok, az új, + jelzésű központok érkezésével azok többségéből kikerült az ATZ funkció. Csak az SP6000+ központ esetében maradt meg, illetve azon központoknál, melyek nem kaptak „+” jelzést, mint az SP4000, MG5075.

Friss és igen jó hír, hogy a duplázás opciót a Paradox újra elérhetővé tette az MG5050+ és az SP5500+ esetében. Ez a legújabb firmware-ek segítségével aktiválható, melyek a weboldalunkról letölthetők:

SP5500+ v1.21.002
MG5050+ v1.22.005

Természetesen a változás miatt az eddigiekhez képest új Babyware szükséges, mely nem más, mint az 5.5.19-es verzió. Az ATZ ezen két panel esetében került visszaállításra, így már csak egyedül az SP7000+ esetében nem érhető el a funkció. A panelek frissítése folyamatosan zajlik, az új vásárlásokat már frissített panelekkel szolgáljuk ki!

A megújult központok hardveres változást is hoztak. Két soros porttal rendelkeznek, így azon helyszínek esetében, ahol IP150 vagy IP150+ és PCS modul is van (adatkapcsolatra!), alkalmunk nyílik mindkettőt önállóan csatlakoztatni.

Fontos különbség ezenkívül, hogy az MG5050+ központon nincs EBUS csatlakozó, így a GSM/VDMP3 kommunikáció nem opció.

A PCS modulon keresztüli GSM hívás lehetőségét a többi SP+ -os panelből (SP5500+; SP6000 és SP7000 ) is kivette a gyártó, így ezeknél a központoknál a GSM távfelügyeleti és magánszemély hívást csak vonalszimulátoron keresztül használhatjuk. Ezek a központok tartalmaznak EBUS csatlakozót, így a VDMP3 továbbra is használható.

Babyware 5.5.19

A Paradox kiadta a Babyware szoftver legújabb, 5.5.19-es verzióját, melyet már honlapunkon is elérhettek. Előzetes tesztjeink alapján elmondható, hogy az ismert hibák jelentős részét, úgyis mint a PGM kimenetek programozhatóságát EVO rendszerek alatt, vagy a kódok láthatóságával kapcsolatos problémát ebben a verzióban megoldotta a gyártó.
Emiatt azt fogjátok tapasztalni, hogy a honlapon módosultak az ezzel kapcsolatos információk.

Az 5.4.26-os verziót is fent hagyjuk egyelőre, míg a hosszabb távú tapasztalatok alapján teljes biztonsággal azt nem tudjuk mondani, hogy nincs rá szükség, az új verzió mindent lekezel, amit az előzőek is.


További információért keressétek kereskedelmi vagy műszakis kollégáinkat.