Extra rendszer

A rendszer az EXTRA fantázianévvel ellátott kültéri egységről kapta a nevét. Felépítését tekintve elérhető hagyományos 4+n, vagy akár 2 vezetékes kialakítással is. A rendszer fő ismérve, hogy költséghatékony, kiváló hangminőséget nyújt, azonban kevésbé rugalmasan bővíthető más rendszerekkel szemben. A szett tartalmazza a telepítéshez szükséges összes alkotó elemet, programozásra nincs szükség, így plug and play módon telepíthető. Bővítésénél figyelembe kell venni, hogy csupán a beltéri egyégek száma növelhető lakásonként egy darab eszközzel. Kültéri egység bővítésére nincs lehetőség, ennek maximális száma 1 db.

Katalógus megtekintése  ›

Ciao rendszer

A Ciao rendszer ötvözi a modularitást a készen kapható kültéri egységekkel. A szett alkotóelemei lehetővé teszik bárki számára, hogy 1, 2 illetve 4 lakásos kültéri egységet építsen ki, de ezen felül tovább bővíthető akár 8 db nyomógombig is. Mindezen túl, további kiegészítők bevonásával a kültéri egység maximálisan 72 nyomógombig bővíthető, valamint ennél a rendszernél megvalósítható több kültéri egység használata is, kapuváltó modulok beiktatásával.

Vezetékezés szempontjából csupán két szabad érre van szükségünk, mely polaritás függetlenül kapcsolódik az eszközökhöz. Távolság tekintetében elérhetjük akár a 260 méter maximális távolságot a kültéri egység és a legtávolabbi beltéri egység között.

Katalógus megtekintése  ›

QUADRA rendszer

A Quadra rendszer már régóta bizonyítja tudását. A családiházas környezetbe szánt kültéri egység lehetőséget ad 1, 2 illetve 4 lakásos rendszerek kiépítésére, melyet programozással könnyedén személyre szabhatunk. Az eszköz programozása DIP kapcsolók segítségével egyszerűen megvalósítható, azonban a szettek alapértelmezetten egy lakásos kialakításra elő vannak programozva, így a vezetékek bekötését követően az eszközök máris használatra készen állnak.

A rendszer vegyes működésre képes, így videós beltéri egységeken túl képes audios beltéri egységekkel is kommunikálni. Zárvezérlésre 2 db kimenet szolgál, melyek közül 1 db relé és 1 db 12 V DC feszültség kimenet használható fel. Ezek akár együttesen, vagy akár külön is képesek működni.

Katalógus megtekintése  ›

BUILDING KIT rendszer

A rendszer tökéletes választás lehet maximálisan 100 lakásos kiépítés esetén. Működési elvét tekintve 1 db tápegység elegendő 1 db kültéri egység és akár 100 db beltéri egység esetén is. További tápegységre csak abban az esetben van szükség, ha több kültéri egységgel bővítjük a rendszert, vagy a moduláris kiegészítők számát 5 modulnál többre növeljük. A modularitás adta szabadságokat felhasználva a kültéri egységet ebben a rendszerben messzemenőkig igényre szabhatjuk. Eldönthetjük első körben, hogy audios, videós, vagy vegyes rendszert építünk-e ki. Ezen túlmenőleg kialakíthatjuk nyomógombok, vagy akár hívómodul felhasználásával az eszközünket, amit továbbá bővíthetünk kártyaolvasóval, vagy kódtasztatúrával is.

Katalógus megtekintése  ›

SIMPLE BUS COLOR rendszer

Amennyiben a lakások száma meghaladja a 100 darabot vagy a vezetékezés hosszabb mint 250 méter abban az esetben kerül szóba a Simple Bus Color (SBC) rendszer. Ebben a rendszerben a lakások maximális száma elérheti akár a 240 darabot is. Tápegység használatát tekintve már nem csupán egy darabot használunk fel, hanem külön tápláljuk a kültéri egységet és külön megtápláljuk a buszvonalat is, így azonban elérhetünk akár 400 méter távolságot a kültéri és a legtávolabbi beltéri egység között. A távolság növelése érdekében közbe iktathatunk továbbá erősítő modult is, amely mind a jelet, mind pedig a tápellátást biztosítja az eszközök számára, akár maximálisan 600 méter vezetékhosszon is.

Katalógus megtekintése  ›

SIMPLE BUS COLOR TOP rendszer

Az igazán nagy rendszerek kialakításához a Simple Bus Color TOP rendszer az ideális megoldás. Felépítése lehetővé teszi akár 120.000 lakás kaputelefon hálózatának kiépítését, 1 km vezetékhosszon, csupán 2 db ér felhasználásával. Az SBC TOP rendszer a Simple Bus Color rendszeren alapul annyi módosítással, hogy a korábbi 240 lakásos kiépítést zónákba rendezi, melyekből igény esetén akár 500 darabot is kialakíthatunk. A rendszer így terjeszti ki a beltéri egységek maximális számát elképzelhetetlen magasságokig.

Katalógus megtekintése  ›

VIP rendszer – Video Internet Protocol

IP alapokon a lehetőségek tárháza fogad bennünket. Sokoldalú konfigurálhatóságának köszönhetően kevés dolog van, amit ne tudnánk megvalósítani ezzel a rendszerrel. Standard PoE megtáplálásnak köszönhetően informatikai hálózatra könnyedén illeszthető a rendszer összes eleme, továbbá Comelit switchek használatával a szabványos 90 méteren felül a kommunikáció és a tápellátás megvalósítható akár 150–250 méteres távolságon is. Optikai hálózaton történő kommunikáció esetén pedig az eszközök között akár kilométerek áthidalására is van lehetőség. Szinte végtelen számú kültéri és beltéri eszközt alkalmazhatunk a rendszerben, ahol a beltéri egységek lakásonkénti száma 16 eszközig bővíthető. Lehetőség van továbbá beltéri egység nélküli kialakításra is, ahol a csengetés mobiltelefonos applikáción, vagy akár PC-s kliens szoftveren keresztül valósulhat meg.

Külső eszközök integrációjára is van lehetőség, mint például ONVIF kamerák képének megjelenítésére, vagy SIP eszközök illesztésére is.

Katalógus megtekintése  ›

VISTO rendszer


A Comelit Visto-t a speciális igények alkották meg. Az eszköz egy vezeték nélküli kapucsengő, mely a kommunikációt Wifi hálózatra kapcsolódva felhő szolgáltatáson keresztül valósítja meg mobiltelefonos applikáció felé, továbbá rendelkezik kamerával, kétirányú hangkapcsolattal és zárvezérlésre alkalmas relé kimenettel is. Kamerája egy 2 megapixeles 170°-os látószöggel rendelkező halszemoptikát kapott, mely a teljes utcahosszt belátja és szürkületkor is színes képet biztosít számunkra. Az eszköz mozgásérzékelésre is képes, melynek hatására push üzenetet küld számunkra, így mindig tudhatjuk, ha valaki az ajtónk előtt áll.

A zárnyitást kontrollálhatjuk az applikáción belül kód megadásával is, így telefonunk nem jelent egyenes utat bárki számára a bejutásra. Ha gyermekünk kezébe kerül a telefon, akkor pedig nem kell aggódnunk, hogy nyitott ajtó marad utána.

Katalógus megtekintése  ›

Funkciók

1 km két vezetéken

A SimpleBusColor TOP rendszernek köszönhetően a kétvezetékes kaputelefon rendszer elérheti akár az 1 km-es vezetékhosszt is. 4933 erősítő felhasználása esetén ugyanis az alap esetben is igen nagy 400 méteres távolságot megnövelhetjük még további 600 méterrel.

DIP kapcsolós programozás

A rendszer programozása DIP kapcsolók segítségével történik, így ehhez nem szükséges különböző címző jumperek megvásárlása. A beltéri egységek esetén 2x8 db DIP kapcsoló áll rendelkezésre, melyből az egyik sor a lakások címzésére, míg a másik sor a speciális programozásra szolgál.

Doktor funkció

A beltéri egységeken lehetőség van úgy nevezett doktor funkció programozására. Ezt a funkciót akkor érdemes bekapcsolni, ha valaki rosszul érzi magát és segítséget vár. A funkció aktiválása esetén ugyanis a beltéri egységre történő becsengetés automatikus ajtónyitást engedélyez a látogató számára. A funkció a telepítéskor definiált gomb 5mp-es nyomva tartásával aktiválható/deaktiválható a felhasználó által.

Hallókészülékek jelerősítése

A beltéri egységeken lehetőség van úgy nevezett doktor funkció programozására. Ezt a funkciót akkor érdemes bekapcsolni, ha valaki rosszul érzi magát és segítséget vár. A funkció aktiválása esetén ugyanis a beltéri egységre történő becsengetés automatikus ajtónyitást engedélyez a látogató számára. A funkció a telepítéskor definiált gomb 5mp-es nyomva tartásával aktiválható/deaktiválható a felhasználó által.

Ajtócsengő bemenet

A Comelit beltéri eszközei rendelkeznek külön ajtócsengő bemenettel, melynek következtében egy az ajtó előtt elhelyezett csengő nyomógomb is beköthető a rendszerbe, aminek működtetése esetén a beltéri egység a kültéri egységtől érkező hívástól eltérő dallamot szólaltat meg.

Mobilapplikációs elérés

A Comelit mobilapplikációs elérést biztosít felhasználói számára mind IP, mind 2 vezetékes rendszer szinten. IP alapú eszközök felhasználása esetén elérhető akár nagyobb társasházak beltéri egység nélküli kiépítés is, míg kétvezetékes rendszer esetén a beltéri egység valósítja meg a kommunikációt Wifi hálózat segítségével.
A mobilapplikációs kapcsolat felhőalapú szolgáltatáson keresztül valósul meg, így ennek eléréséhez nem szükséges routert konfigurálni.

Mozgásérzékelés

A Comelit Visto kapucsengő mozgás érzékelésre képes, melynek hatására push üzenetet küld számunkra, így mindig tudhatjuk, ha valaki az ajtónk előtt áll.
Ha kitekintünk lehetőségünk van továbbá kétirányú kommunikációt kezdeményezni, így akár becsengetés nélkül is beszélgethetünk a látogatóval.

Arcfelismerés

A 6741W beltéri egység speciális funkciójának köszönhetően lehetőség van arcalapú azonosítást követően zárat vezérelni. A beltéri egység memóriájában elmenthetők a jogosultsággal rendelkező személyek, így becsengetés esetén amennyiben a beltéri egység azonosságot talál az adatbázisban a zárat automatikusan kinyitja. Mobilapplikációs elérés esetén információt is kaphatunk arról, ha arcegyezéssel zárnyitás történt.

Postaláda kiépítés

A Comelit Architectus-Pro rendszerével egyedi postaládával egybeépített kaputelefon kültéri egységeket alakíthatunk ki, melyek igényes megjelenést kölcsönöznek az épületek számára. A kültéri eszközök moduláris részekből tevődnek össze, így egyedi igények szerint kerülnek gyártásba. Ezen rendszer tervezéséhez kérje kollégáink segítségét.