ÜTEMEZHETŐ ARCFELISMERÉS

ÜTEMEZHETŐ ARCFELISMERÉS

Az NVR-ek 1.4.4-es firmware verziójában ütemezhetővé vált az arcfelismerés funkció is.

Használatával beállítható pl. az is, hogy egy üzlethelyiségben az idegen arcokról csak az üzlet nyitvatartási idején kívüli időszakban kapjunk értesítést.

Techsonrögzítők ütemezhető arcfelismerés funkcióval ➤

NTFS fájlformátum

NTFS fájlformátum

Ha idáig problémát okozott, hogy a Windows alatt megformázott pendrive-ot, vagy USB merevlemezt nem lehetett a rögzítőben használni, akkor ezen a helyzeten változtat a Techson NVR-ek 1.4.5-ös verziójú firmware-e. Ettől a frissítéstől a rögzítő az NTFS fájlrendszert is kezeli, ami jelentősen megkönnyíti a különböző felvételek kimentését külső adathordozóra.
Nem kell többé, csak emiatt, FAT32-re formázott pendrive-ot magunknál tartani.

Elérhető az NVR-ek 1.4.5-ös és a DVR-ek 1.3.8-as frissítésétől.

Techsonrögzítők ➤

FTP feltöltés, backup

FTP feltöltés, backup

A másik igazán figyelemre méltó vállalati funkció az adatmentés FTP szerverre. Fontos megemlíteni, hogy a rendszer videofájlok feltöltésére is képes, így nem összetévesztendő a kizárólag állóképeket FTP-re továbbító rendszerekkel. Ráadásul a feltöltés a Techson esetében még ütemezhető is, ami azt jelenti, hogy kiválasztható egy ideális időpont, amikor a hálózat a legkevésbé terhelt, hogy a napi rögzítés mentése ne ütközzön más hálózati feladatokkal.

Ezen felül az 1.4.5-ös firmwar-rel rendelkező rögzítőknél választható opció, hogy a különböző riasztásokról és eseményekről a rögzítő feltöltsön egy log .txt fájlt FTP szerverünkre, és csatolja hozzá az eseményértesítést kiváltó képeket is.

Hogyan történik mindez a gyakorlatban?

Az FTP szerver alapbeállításain túl kameránként beállítható, hogy mi kerüljön a szerverre. A pillanatképek feltöltésének bekapcsolásával minden esemény dokumentálható egy-egy fényképpel, valamint a fényképek mellett az eseményekre rögzített videók feltöltésére is lehetőség nyílik. Például a „mozgás” bekapcsolásával a kiválasztott kamera összes felvételét az FTP-re másolja a DVR, ha az a felvétel mozgásérzékeléskor készült.

Mivel a SmartSpeed rögzítők kettős adatfolyamot tárolnak, így természetesen azt is be lehet állítani, hogy melyik stream kerüljön mentésre. A sávszélességgel akár spórolni is lehet, ha a másodlagos streamet állítjuk be itt. A feltöltés működési elve olyan, akár az ún. incremental backup esetében. A funkció első indításakor minden tárolt felvétel mentésre kerül az FTP-re, ám később csak azok videók lesznek feltöltve, amelyek az utolsó mentés után készültek. Ez a műveletet lehet azonnali és folyamatos, de lehet akár ütemezett is, ekkor azonban csak az ütemezésben meghatározott időpontokban működik a funkció. Így vagy úgy, de az eredmény az lesz, hogy a DVR által rögzített események elérhetővé válnak egy távoli szerveren is vagy azonnal, vagy legkésőbb az ütemezésben meghatározott időponttól kezdődően.


Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Opcionális kettős adatfolyam

Opcionális kettős adatfolyam

A rögzítési beállításokban mostantól meghatározható, hogy a kamerákból érkező adatfolyamok közül melyik kerüljön tárolásra. Az alapértelemezetten mindkét stream helyett választható csak a mainstream vagy akár a substream is.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

▪ ▪ ▪ Felület és elérés

HTML 5, Non-plugin mód

HTML 5, Non-plugin mód

A rögzítők 1.4.5 firmware verziótól plugin letöltése és telepítése nélkül, a legismertebb böngészőkből is elérhetőek. Megtekinthetjük az élőképüket, illetve elvégezhetjük a konfigurálásukat. A rögzítőbe felvett kamerák élőképeit legfeljebb 4-es bontásban tekinthetjük meg, illetve visszajátszást is végezhetünk. HTML 5 alapú böngészőknél 1 kamerakép esetén akár master streamben is megjeleníthetjük az élőképet, 4-es osztásnál pedig sub-stream biztosított. A jövőben várható a HTML 5-ös eléréssel kapcsolatban még további fejlesztés, de mindenki számára nagyobb kényelmet és megnyugvást nyújthat, hogy már nem csak az Internet Explorerre korlátozódik a TechSon rögzítők távoli webes elérése.

Elérhető az NVR-ek 1.4.5-ös és a DVR-ek 1.3.8-as frissítésétől.

Techsonrögzítők ➤

TÁVOLI ELÉRÉS (szerverek segítségével)

TÁVOLI ELÉRÉS (szerverek segítségével)

AutoNat2 szerver

A két kamerának köszönhetően nem lehet kicselezni egy kinyomtatott arc fotóval, eme tulajdonsága lehetővé teszi magasabb biztonságú létesítményeknél kaputelefonként és beléptetőrendszerként való használatra.

Az új, második generációs szerver használatával a felhő alapú kapcsolódás sebessége lényegesen gyorsabb lett, valamint a kapcsolat stabilitására sem lehet panasz. AutoNAT-on egy QR kódon keresztül tudjuk gyorsan és egyszerűen felvenni a rögzítőnket a Super Live Plus mobil alkalmazásba. Amennyiben szeretnénk hozzákötni a mobil alkalmazás fiókunkhoz a rögzítőnket a rögzítőben található biztonsági kód megadásával tudjuk bindelni azt. Ha szeretnénk a QR kódos hozzáférést biztonságosabbá tenni, abban az esetben bekapcsolhatjuk a dinamikus kódot, így a QR kódon felül már egy általunk megadott kódot is szükséges megadni a rögzítő felvételéhez.  

Az AutoNAT 2 szerverei az 1.4.4-es frissítéstől, a dinamikus és biztonsági kódok használata pedig az 1.4.5-ös frissítéstől érhető el. 


DDNS szerver

A két kamerának köszönhetően nem lehet kicselezni egy kinyomtatott arc fotóval, eme tulajdonsága lehetővé teszi magasabb biztonságú létesítményeknél kaputelefonként és beléptetőrendszerként való használatra.

Az AutoNAT mellett, a rögzítőknél rendelkezésre áll a Dinamikus DNS szerverek használata is. Az autoddns szerveren keresztül a rögzítő saját felületén hozhatunk létre egy domaint a rögzítő számára, amely domainen keresztül könnyedén elérhetjük a rögzítőt, még akkor is, ha közben a nyilvános IP címe megváltozna. Ennek a funkciónak a teljességéhez routerünkön szükséges azonban még elvégezni az érintett portok megnyitását is.  

Ha mindent helyesen állítottunk be a rögzítőnk elkezd kommunikálni ezzel a DDNS szerverrel. Az 1.4.5-ös frissítéstől kezdve a kommunikációnak a státuszát már a rögzítő felületén ellenőrizhetjük.  

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

FELHŐ ALAPÚ FRISSÍTÉS

FELHŐ ALAPÚ FRISSÍTÉS

A készülék jelzi, ha a gyártó új frissítést tesz közzé. A frissítés indítható a rögzítő saját felületéről, WEB kliensből, vagy akár a mobil kliensből (Superlive Plus) is.

A funkció az NVR-ek 1.4.4 verziójától elérhető.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Fejlett WEB felület

Fejlett WEB felület

A korábbinál szebb, a mai elvárásoknak minden tekintetben megfelelő WEB felület segíti az NVR távoli PC-ről történő használatát. Az NVR minden funkciója elérhető a böngészőből: Élőkép, visszajátszás, mentés és az NVR távoli beállítása.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Multimonitor

Multimonitor

A több monitorkimenettel rendelkező NVR-ek az új alapszoftverrel képessé váltak az eddigi szinkron kimeneteket különböző képtartalommal megtölteni. Így a főképernyőre kitett kamerák mellett további képösszeállítások is megjeleníthetők.

Techsonrögzítők multimonitor funkcióval ➤

▪ ▪ ▪ Riasztás ütemezés és értesítés

Ütemezhető Push üzenet küldés

Ütemezhető Push üzenet küldés

Rendkívül fontos, hogy a telefonunkra érkező üzenet, ha fontos, azonnal elérjen, ha nem fontos, akkor pedig várjon amíg magunktól ránézünk. Így lesz ismét okostelefon a zsebünkben, nem pedig egy idegesítő, folyton csipogó, zsebsziréna. Ezt a beállítást találjuk a Techson rögzítőkben.

A telefonon beállítható, hogy mely kamerákból, mely üzenettípusok érkezzenek be figyelmeztetésként, a DVR-en pedig beállíthatjuk, hogy mikor legyen az üzenetküldés aktív. Az ütemezés nem csak a rögzítésnél és a mentésnél lehet fontos, ezért a push üzenetek küldési szabályai is ütemezhetővé váltak. Mert ha sokszor kiált farkast a rendszer, előbb-utóbb immunissá válunk a beérkező figyelmeztetésekre, és éppen a fontos információk nem fognak áttörni a felesleges jelzések generálta érdektelenségen.

Itt jegyzem meg, hogy ma már nincsen a nap 24 órájában rögzítést végző rendszer – ha csak valakinek nincsen ingyen a fizikai tárhely –, éppen ezért minden Techson rendszer kifinomult mozgásérzékeléssel rendelkezik, ami külső bemenetről érkező jelre, vonalátlépés, területre belépés, eltűnt / otthagyott tárgy stb. funkciókra indítja a felvételt. A jelzéseknek pedig jelentősége van, amit a Techson SmartSpeed profi módon kezel.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Titkosítás

Titkosítás

A merevlemezen tárolt és a kimentésre kerülő felvételek titkosíthatók. A titkosított merevlemezt hiába teszik át egy másik rögzítőbe, vagy próbálják a PC-s lejátszó programmal megnyitni, a titkosító kulcs ismeretének hiányában nem lehet a rajta tárolt adatokhoz hozzáférni.

A kimentett állományokkal a helyzet hasonló. A szinkron nézetes kimentések, ahol egyszerre több kamera képe is lejátszható, szintén titkosítható, így a kimentett állomány nem kerülhet illetéktelen kezekbe, hiszen a megtekintéshez ismerni kell a kulcsot is.

A titkosítás az 1.3.7 firmware verziójú analóg, és az 1.4.4 verziójú IP rögzítőktől érhető el.

Techsonrögzítők ➤

Kombinált riasztás

Kombinált riasztás

Ez az izgalmas funkció lehetővé teszi, hogy a mozgásérzékelést összekössük egy riasztásbemenettel, és az így létrejött kombináció csak akkor generál riasztást, ha mindkét feltétel teljesül. Így pontosabb képet kaphatunk a kamerák környezetében történő eseményekről.

Pl.: ha az 1-es kamera mozgást érzékel, és ezzel egyidőben a 6-os relébemenet is jelez (kinyílt egy ajtó, betört egy ablak stb.), akkor a kombinált riasztásban, ha e két esemény össze lett kötve, akkor külön-külön nem indítanak riasztást, csak együtt.

Az 1.4.4 verziótól a választható események listája bővült az arcfelismerés és a behatolás jelzéseivel.

Így például egy ajtónyitás érzékelése és ismeretlen arc esetén kapunk riasztást, de nem riaszt, ha ismert személy nyitja az ajtót, vagy az ismeretlen személy nem nyitja ki az ajtót.

Az összes Techson IP rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők kombinált riasztás funkcióval ➤

USB alarm box

USB alarm box

A SmartSpeed DVR-ek ezzel a speciális perifériával 16 benetettel és 6 kimenettel lehetnek gazdagabbak.

Friss: Az új firmware-rel még több eszközzel kompatibilis!

TechsonTovább a termékre

▪ ▪ ▪ Speciális lehetőségek

3D PTZ – az egérgesztusokkal irányítható Dome

3D PTZ – az egérgesztusokkal irányítható Dome

Nem kell mást tennie, csak ragadja meg és húzza el a képernyő közepén látható irányzékot, és a kamera máris követi az Ön mozdulatát. Amerre húzza az irányzékot, a kamera arra fog fordulni, és minél jobban eltávolodik a középponttól, annál gyorsabban mozog a kamera. A ZOOM-ot az egér bal és a jobb gombjának folyamatos nyomva tartásával, vagy a görgővel lehet fokozatmentesen szabályozni. Az egér bal gombjával a kép valamely pontjára duplán kattintva, a pontot középre állítja be.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

FishEye kamera kezelés

FishEye kamera kezelés

A 180°-os látószögű halszemobjektívvel szerelt kamerák új dimenziót nyitnak a megfigyelőrendszerek terén. A mennyezetre szerelve egyetlen kamera képes egy teljes helyiséget átlátni, és 360°-os panorámát biztosít a betekintéshez. Az a félgömb felület, ami a képérzékelőből a rögzítőbe érkezik, nem lenne elég informatív, ha a megjelenítést nem támogatná az ún. dewarp technológia, amely mintegy kiteríti a képet, akár a fölgömböt egy földrajzi atlasz. Többféle nézet is választható, amelyek egyikével akár egyszerre négy normál kamerát szimulál a rendszer. Azaz, egyetlen fisheye képes helyettesíteni négy különböző irányba tekintő kamerát.

A legizgalmasabb mégis a PTZ üzemmód. Ekkor a gömbfelületről generált, kifeszített (dewarpolt) képet – amely megfelel egy 720p felbontású kamerának – bármely irányba el lehet forgatni, bele lehet zoomolni, akár egy PTZ SpeedDome esetében. És mindezt akkor is megtehetjük, ha az élőképről visszajátszásra kapcsolunk. A FishEye ekkor úgy működik, mintha egy időgépünk lenne, mert a múlt felvételeiben is elforgathatjuk a nézőpontot a szükséges irányba.

A Fisheye kamerák képbeállítása és konfigurálása az 1.4.5-ös frissítésnek köszönhetően már a rögzítő webes felületén keresztül is elvégezhető, ezzel is kényelmesebbé téve a telepítést, vagy a későbbi beállításokat.

Techsonrögzítők fisheye kamera kezelés funkcióval ➤

TechSon LPR KAMERÁK KEZELÉSE

TechSon LPR KAMERÁK KEZELÉSE

Az NVR-ek 1.4.4-es firmware verziójától minden NVR képes kezelni a Techson rendszámfelismerős kamerákat.

A felismert rendszámok listája az NVR-ben kerül eltárolásra. A lista alapján lehetőségünk van szűrni, keresni, a felvételeket lejátszani vagy kimenteni is. Természetesen a lista is kimenthető, a megadott dátum-idő intervallumban.

A rögzítőben létre lehet hozni rendszám csoportokat, amelyekkel akár sorompóvezérlés is megvalósíthat, azaz ismert rendszám esetén automatikusan nyithatja a sorompót. A sorompóvezérléshez nem kell további eszközöket beépíteni, mert akár a rögzítőn levő relékimenet, akár a kamerán levő relékimenet használható a vezérléshez.

A rögzítők 1.4.5 verziójában az adatbázisba akár több száz rendszámot is feltölthetünk egyetlen szempillantás alatt, hiszen elérhetővé vált a tömeges importálás lehetősége. Ez az importálandó fájl egy előzetesen elkészített .csv kiterjesztésű dokumentum, melynek elkészítéséhez külön segítséget nyújt számunkra a rögzítőben található útmutató.

Emellett immár 37 ország rendszámtábláját is képes feldolgozni a rögzítő melyek közt már megtalálhatóak az arab rendszámok is. 

Az összes Techson IP rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők LPR kamerák kezelése funkcióval ➤

Kamerafelület gyorselérés

Kamerafelület gyorselérés

A IP rögzítők webes felületéről egyenesen az adott kamera webes felületére léphetünk át. Ez a funkció a "kamerák szerkesztése" menüpontban található. Ennek köszönhetően a kameraspecifikus beállításokat minden eddiginél könnyebben érhetjük el. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a PoE rögzítők esetében ez a funkció nem elérhető.Elérhető az NVR-ek 1.4.5-ös frissítésétől.

Elérhető az NVR-ek 1.4.5-ös frissítésétől.

Techsonrögzítők kamerafelület gyorselérés funkcióval ➤

Folyosó üzemmód

Folyosó üzemmód

Egyes telepítési helyszíneken a kamera által biztosított szélesvásznú (16:9-es képosztású) kép nem illeszkedik a megfigyelni kívánt területhez. Ilyenek pl. a folyosókat, raktári polcsorokat megfigyelő kamerák. Erre a célra olyan IP kamerákat célszerű használni, amelyet 90°-kal elfordítva, átkapcsolható a kép méretaránya a vízszintes 16:9 képarányról a függőleges 9:16 képarányra. A folyosó üzemmódba kapcsolt IP kamerák oldalhelyes és függőleges formátumú képét minden IP és AHD SmartSpeed rögzítő képes megjeleníteni.

Az MN52xx, MX52xx, Mx53xx, LH52xx, UH52xx NVR-ek a megjelenítést speciális, a folyosó üzemmódhoz készült képosztásokkal is támogatják.

A szokásos 2x2, 4x4 és hasonló felosztások mellett olyan rácsminták is részei az NVR képernyőjének, amelyekben helyet kaptak a folyosó üzemmódú, felállított formátumú kameraképek is.

Az összes Techson IP rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők folyosó üzemmód funkcióval ➤

Easy Client VCA és mozgásfunkcióval

Easy Client VCA és mozgásfunkcióval

A TechSon SmartSpeed IP rögzítők távoli betekintő állomásként is használhatók, ezáltal kisebb rendszerekben helyettesíthetik a drága PC klienseket. Az élőképek közé ugyanis nemcsak kamerák, hanem más SmartSpeed rögzítők csatornái is felvehetők. A redundáns rögzítés is megoldható ezáltal, sőt, az Easy Clientbe csatlakozott rögzítő csatornáiból a mozgásérzékelés és az analitikai információ is hozzáférhető, így az is megoldható, hogy csak mozgásra vagy éppen vonalátlépésre történjen riasztás vagy rögzítés.

Az összes Techson IP rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők Easy Client VCA és mozgás funkcióval ➤

Transformers AHD – Analóg és IP csatornák rugalmasan

Transformers AHD – Analóg és IP csatornák rugalmasan

A Transformers analóg HD rögzítők a koaxon érkező videojeleken túl IP csatornákat is képesek kezelni. A vegyes rendszerek kialakítása és bővítése többé nem okozhat fejfájást egy telepítőnek sem, főként, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az analóg oldalról négy féle szabvány is megfelel a rögzítőnek, azaz lehet AHD, TVI, CVI vagy akár hagyományos CVBS kimenetű is a csatlakoztatott kamera.

Az új Techson Transformers AHD videorögzítőkben a meglévő analóg csatornákból akár nyolcat is átkapcsolhatunk IP csatornára.

További részleteket a Techson Transformers AHD cikkben találsz. A cikk megtekintéséhez KATTINTS IDE

Techsonrögzítők Transformers AHD funkcióval ➤

▪ ▪ ▪ Rögzítés és keresés

▪ ▪ ▪ Analitika

Arcfelismerés

Arcfelismerés

A megfigyelőrendszerek intelligenciája folyamatosan fejlődik. A biometrikus azonosítás számos helyzetben képes nélkülözhetetlen információval szolgálni bizonyos események utólagos feldolgozása során. Ezen felül az arcfelismerés alkalmassá teheti a rendszert arra is, hogy azonnali fontos adatokkal lássa el a biztonsági részleget. A 10 000 arc tárolására képes adatbázis lehetővé teszi, hogy fehér és fekete listákat készítsünk, VIP ügyfelekre vagy éppen nem kívánatos személyekre figyelmeztessük a dolgozókat.

Az arcok kereséséhez rendelkezésre áll a találatokból és az előre feltöltött képekből álló adatbázis, de a „snap face” funkció segítségével tetszőleges (akár nem arcfelismerős) kamera pillanatképéből is kivágható egy arckép, és ezt az arcképet is felhasználhatjuk a kereséshez.

Kereséskor akár e-térképen is nyomon követhető a kívánt személy mozgása, és a keresés – természetesen – az összes arcfelismerésre képes kamera által rögzített felvételre kiterjed.

Techsonrögzítők arcfelismerés funkcióval ➤

Vonalátlépés

Vonalátlépés

Jelez a kamera, ha az általunk megrajzolt egyeneseken áthalad egy objektum. A riasztást kiváltó tárgy a kamera fejlettségétől függően lehet azonosítatlan (azaz bármilyen mozgó tárgy) és azonosított (pl.: személy vagy jármű). A vonalátlépés beállításával átjárók, bejáratok védelme valósítható meg. Akár négy, egymástól független vonal is rajzolható, így egyszerre négy átjáró, parkoló vagy bejárat felé történő mozgás jelezhető. A vonalakhoz az is beállítható, hogy milyen irányú vonalátlépés indítsa el a riasztást, így például kiszűrhető egy rossz irányba haladó jármű vagy a kijáraton történő belépési kísérlet. Az irányérzékenységnek köszönhetően ez a funkció nem érzékeny az időjárási viszonyokra.

Techsonrögzítők vonalátlépés funkcióval ➤

Objektumazonosítás

Objektumazonosítás

Az objektumazonosítás segítségével a kamera képes különbséget tenni a vonalat átlépő, vagy a területre belépő emberek, gépjárművek és kerékpárok között, így használt analitikai funkciók sokkal pontosabb riasztásjelzést adnak.

Nincs többé fals riasztás a madarak, falevelek, kutyák-macskák áthaladása esetén, sőt, ha a szél fújja a fákat, vagy ha az autók fénycsóvája halad át a kijelölt vonalon, ezek sem indítanak hamis riasztást.

Techsonrögzítők objektumazonosítás funkcióval ➤

Személyszámlálás

Személyszámlálás

Kifejezetten embereket számláló funkció. Vonalak és területek berajzolásával határozhatók meg a megfigyelni kívánt területek és átjárók. A számlálás két irányú; a kilépő és a belépő embereket külön számlálja.

Techsonrögzítők személyszámlálás funkcióval ➤

Objektumszámlálás (cél számlálás)

Objektumszámlálás (cél számlálás)

A kamerába épített objektumszámlálás funkció az objektumazonosításon alapul, használatával folyamatos információt kaphatunk a kijelölt vonalon áthaladó emberek, autók és kerékpárok számáról, mégpedig irányfüggően.

Ezzel kapcsolatban az 1.4.5-ös firmware-től kezdve kérhetünk külön e-mailos értesítést, ezzel folyamatosan monitorozva egy területen áthaladó vagy a ki-be lépő személyek, járművek számát. A küldött e-mail időzíthető, így például meghatározott időpontokban kérhetünk e-mailos helyzetjelentést. Kérhetünk napi, heti vagy havi riportot is a megszámlált objektumokkal kapcsolatban.
Emellett a célszámlálásokról (ki-be lépésekről) a rögzítő statisztikát is készít már, amely akár könnyedén ki is exportálható a rögzítőből, vagy annak webes felületről.

Gyakorlati hasznosítás lehet pl. egy üzlethelyiségbe be- és kilépő személyek száma, amely akár értékes statisztikai információkkal szolgálhat a tulajdonosok számára.

Techsonrögzítők objektumszámlálás funkcióval ➤

Tömegsűrűség

Tömegsűrűség

A kamera képes kijelölt területen a mozgás mennyiségét érzékelni, és ezt %-os formában megjeleníteni. Alkalmas lehet a területen gyülekező tömeg mérésére, valamint a beállítható küszöbérték meghaladása esetén riasztásjelzés generálására.

Techsonrögzítők tömegsűrűség funkcióval ➤

Tárgyfigyelés

Tárgyfigyelés

Elveszett vagy otthagyott tárgy jelzése. Közösségi tereken és nagyszemélyforgalmú belső helyeken alkalmazott funkció, mely a dinamikus mozgásokat figyelmen kívül hagyja. Felvétel indítás, illetve riasztás csak akkor történik, ha a képen kijelölt területen eltűnik vagy tartósan megjelenik egy tárgy. Képes jelezni a buszmegállóban felejtett bőröndöt vagy az eltűnt bemutatóterméket az üzletben. Kis fantáziával és megfelelő kamera elhelyezéssel képgalériában is alkalmazható a funkció a képek levételének jelzésére, de nem kifejezetten ide ajánlott.

Techsonrögzítők tárgyfigyelés funkcióval ➤

Területfigyelés

Területfigyelés

Jelez a kamera, ha az általunk megrajzolt területen áthalad egy objektum.

A riasztást kiváltó tárgy a kamera fejlettségétől függően lehet azonosítatlan (azaz bármilyen mozgó tárgy) és azonosított (pl.: személy vagy jármű).

A területfigyelés beállításával a kép egy területét védhetjük meg egy négyszög megrajzolásával. Csak akkor készül felvétel vagy indul riasztás, ha bármely irányból ki- vagy belépnek az adott részre. Üzlethelyiségekben, raktárakban, elzárt területeken és parkolókban hatékony az alkalmazása. A területen belüli mozgást a funkció nem jelzi, csupán magát a ki- vagy belépést.

Techsonrögzítők területfigyelés funkcióval ➤

Szabotázs

Szabotázs

A kamerák csak akkor képesek ellátni a funkciójukat, azaz kiértékelhető képet adni, ha a telepítő megfelelően szerelte fel, és állította be. A szabotázs funkciók használatával a kamerák képesek érzékelni és riasztásjelzést adni, ha az eredeti pozíciójából elfordítják, letakarják, vagy lefújják festékszóróval, továbbá azt is képesek detektálni, hogy ha az objektívet szándékosan elállítják (fókuszvesztés).

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

NVR OLDALI ANALITIKA

NVR OLDALI ANALITIKA

NVR oldali arcfelismerés

Korábban a TechSon NVR-ek csak azokkal a kamerákkal együttműködve voltak képesek arcfelismerésre és azonosításra, amelyek kamera oldalon is támogatták ezt a funkciót.

Az újabb NVR szériák azonban erősebb processzorral rendelkeznek, így lehetővé vált, hogy akár 4 csatornán maga az NVR detektálja az arcokat a kameraképeken.  
Így az arcfelismerés és azonosítás 4 olyan kamerán is lehetséges, ahol ez kamera oldalon nem támogatott. Ezáltal nem csak a TechSon IP kamerákkal, hanem más gyártók kameráival is kompatibilissé vált az arcfelismerés funkció.
Természetesen az önálló arcazonosításra képes NVR-ek összes csatornáján lehetséges az arcfelismerés és azonosítás, amennyiben TechSon arcfelismerős kamerákkal használjuk. Pl. a TCR I61 UR128-H4L2XF4 rögzítő esetén mind a 128 csatornán működhet az arcfelismerés négy darab egyszerű és 124 darab arcfelismerő kamera használata esetén!

Techsonrögzítők NVR oldali arcfelismerés funkcióval ➤

Azonnali visszajátszás

Azonnali visszajátszás

Elég csak a kívánt csatornára kattintani, és a helyi menüből kiválasztható az Instant Playback. Beállítható, hogy mennyi idővel korábbi felvételt szeretnél megtekinteni. A lejátszás azonnal megkezdődik.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Smart Search

Smart Search

Időszelet megjelenítés – pillanatképek az idősávon. Az események könnyedén és gyorsan megtalálhatók a felvétel időpillanataiból gyártott ikonok áttekintésével. Csak jelölj ki egy időszeletet, és az NVR máris mutatja az előnézeti képeket, így azonnal látható, hogy mikor történt a keresett esemény, például egy tárgy elvétele a helyéről.

Eltűnt tárgy érzékelése:


Az új típusú idősáv eltérő színekkel jelzi a felvételi módokat. Az idősáv ZOOM-olható (a kívánt rész nagyítható). Az idősáv az egérrel folyamatosan görgethető, így könnyen áttekinthetők az előző/következő nap felvételei is.
A Smart Search funkció megvalósítja az utólagos információszerzés tökéletes példáját! Legyen az vonalátlépés vagy területre való behatolás, elég csupán utólag megrajzolni a vonalakat, és a SmartSpeed rögzítő máris tudja és meg is mutatja az összes vonatkozó eseményt, ami a múltban megtörtént.

Az összes Techson IP rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők smart search funkcióval ➤

Mentés a háttérben

Mentés a háttérben

A maximum 16 csatorna egyidejű lejátszása közben a felvétel kívánt szelete kijelölhető és kimenthető néhány egérkattintással. Egy időben akár 10 mentési folyamat indítható, amelyeket a készülék a hátérben végez. Így a mentési műveletek végrehajtását nem kell megvárni, a készülék normál módon tovább használható. A mentések állapotáról egy külön megnyitható ablakban kapunk információt.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Előre definiált rögzítési módok

Előre definiált rögzítési módok

Automatikus módban 6 féle előre definiált rögzítési mód közül választhatunk, így a leggyakoribb beállítások egyetlen kattintással elvégezhetők. Természetesen lehetőség van egyedi rögzítési mód definiálására is.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Fokozott rögzítés – a professzionális rendszerek ismérve

Fokozott rögzítés – a professzionális rendszerek ismérve

Amennyiben értéktelen, jelentőséggel nem bíró felvételeket készít és tárol a video rendszerünk, mert éppen nem történik semmi, az pazarlás. Amennyiben történik egy esemény, azt többnyire a legmagasabb felbontásban és a legjobb minőségben szeretnénk viszontlátni.

Furán hangzik a „Fokozott rögzítés” mint funkció, de egy példán keresztül azonnal felkelti mindenki érdeklődését. Az történik ugyanis, hogy példánkban az NVR egy telken álló épületről 12 kép/mp képsűrűséggel és 1 Mpx felbontással rögzít ütemezés szerint. Ám ha a kerítés vonalában elhelyezett mozgásérzékelő, infrasorompó vagy radarsorompó mozgást jelez, a rendszer azonnal maximális kapacitásra kapcsol és minden kamerakép a legmagasabb képsűrűséggel, a legmagasabb felbontásban és minőségben kerül rögzítésre. Ha vaklárma volt, akkor sincsen probléma – a rendszer, ha már nem érez további aktivitást, az „Eco” változatban üzemel tovább.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

ELŐNÉZETI KÉP MEGJELENÍTÉSE AZ IDŐVONALON

ELŐNÉZETI KÉP MEGJELENÍTÉSE AZ IDŐVONALON

Az idővonalra ráhúzva az egérkurzort, a kurzor által kijelölt időpontban egy előnézeti kép ablakban megmutatja az aktuális pillanatképet.
Segítségével az egyes események gyorsabban, képi információval segítve találhatók meg.

A funkció az NVR-ek 1.4.4 verziójától elérhető.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Bővített eseményszűrési ikonok az idővonalon

Bővített eseményszűrési ikonok az idővonalon

Az idővonalon a megszokott szűrési ikonok (Kézi, Érzékelő, AI összes, Mozgás, POS, Időzített) mellett használhatunk speciális, az AI funkciókhoz tartozó szűrő ikonokat: Összes normál, Arcfelismerés, Rendszámfelismerés, Vonalátlépés, Behatolás, Számlálás.

A funkció az NVR-ek 1.4.4 verziójától elérhető. Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

▪ ▪ ▪ Háttértár és mentés

Beállítható felvétel megőrzési idő

Beállítható felvétel megőrzési idő

Szintén az 1.4.1-es firmware újdonsága, hogy kameránként a felvétel megőrzési ideje nem csak napra beállítható, hanem testre is szabható.

Az órákban megadható lejáratból kivonhatók akár a hétvégék és az egyéb munkaszüneti napok. Így egy 72 órás (3 napos) rögzítési szabály nem veszíti értelmét egy négy napos ünnep esetén sem.


Az összes Techson rögzítő rendelkezik a funkcióval.

Techsonrögzítők ➤

Raid és Hot Swap

Raid és Hot Swap

A felvételek biztonságos tárolásához és az adatok gyors eléréséhez szükséges technológia a RAID. Különböző szintjeit használva növelhetjük a tárolás hibatűrését, kapacitását és teljesítményét. A 16 merevlemezes TechSon rögzítők RAID 0, 1, 5, 10 szintre képesek, valamint lehetővé teszik a meghibásodott merevlemez kikapcsolás nélküli cseréjét is.

A HotSwap funkció az 1.4.5 firmware verzióval rendelkező IP rögzítőktől érhető el.

Techsonrögzítők raid funkcióval ➤