HeatPro – Professzionális védelem egyszerűen

HeatPro – Professzionális védelem egyszerűen

A Hikvision megújított költséghatékony hőkameráit hozta egy fedél alá a HeatPro termékcsaláddal.

A gyártótól már jól megszokott 160x120 pixeles bolométerek mellett bevezetésre kerültek a 256x192 felbontású érzékelők is a hő-kép alkotás tekintetében.

A DS-2TD1217-x/PA(QA) valamint a DS-2TD2617-x/PA(QA) (160x120 pixel) kamerák mellet ugyanazokban a már megszokott házakban piacra kerültek a DS-2TD1228-x/QA valamint a DS-2TD2628-x/QA eszközök is. Mind a 4 kameratípus bi-spektrális kivitelű, azaz rendelkezik mind látható fény tartományban dolgozó érzékelővel és emellett egy micro-bolométerrel, amely a hő-kép alkotást hozza létre.

De miért is jó egy bi-spektrális hőkamera?

Családiházas környezetben, de akár nagyobb területek kültéri védelmére kiváló, mivel relékimeneteiknek köszönhetően akár kiválthatnak egy kültéri terület védelemre széles körben használt infrasorompót vagy radareszközt (akár riasztóközpontra is köthetjük érzékelők helyett). Megfelelő lencseválasztás mellett akár 56 méteres távolságot is lefedhetünk egyetlen kamerával, legyen szó akár vonalátlépésről akár területre behatolásról.

Ne felejtsük el, hogy nem szimpla video-analitikáról beszélünk, hanem az AcuSense családból már jól ismert DeepLearning alapú objektumfelismerést végző algoritmusról, mely képes megkülönböztetni ember- és járműalakokat, ezáltal rengeteg téves riasztástól tud minket megkímélni, időjárási tényezők, állatok és növények mozgásai nem generálnak riasztást.

Területvédelem mellett tűzérzékelési feladatokra is kiválóan használhatók a HeatPro család termékei. Bolométerének köszönhetően már gyulladáspont előtt is észlelhetjük a lehetséges tűzforrást, erre riasztásokat is tudunk kiváltani. Ezzel a módszerrel hatalmas anyagi veszteségektől kímélhetjük meg a kedves ügyfelet.