Fogd ki a nagyhalat! Dahua IPC-EBW81230 Fisheye kamera

Fogd ki a nagyhalat! Dahua IPC-EBW81230 Fisheye kamera

A PTZ kamerák fejlődő világában egyre csökken a vakfoltok száma, a mesterséges intelligenciával (AI) szerelt eszközök pedig bámulatos módon képesek követni adott személyeket — akár kiértékelve ruhájukat, viselkedésüket és korukat is.

Bár a vakfoltok száma jelentősen csökkent, nem tűnt el teljesen ez a probléma. Erre viszont nagyszerű megoldás lehet az olyan nagy felbontású Fisheye kamerák használata, amelyek 360°-ban fedik le az általuk felügyelt területet!

Mire képes még a Dahua IPC-EBW81230 Fisheye kamera? Olvass tovább és kiderül!

Mekkora fogás!

Kis területek megfigyelésére eddig is tökéletesen alkalmasak voltak a Fisheye lencsével szerelt kamerák, ám voltak hátrányaik — a kisebb felbontás miatt a kamera által lefedett terület is csökkent.

A Dahua IPC-EBW81230 Fisheye kamerája 12 Mpx-es lencsékkel és 4000x3000-es felbontással, széles látószöggel és 360 fokos panorámaképpel rendelkezik. A kamera nagy felbontású videót rögzít 25 képkocka/másodperccel, és támogatja a H.264 és a H.265 tömörítési formátumokat.

A Smart IR technológia megakadályozza, hogy az IR LED-ek kifehérítsék a képeket, ahogy a tárgyak közelebb kerülnek a kamerához. A kamera beépített infravörös megvilágítása nagy teljesítményt nyújt extrém gyenge fényviszonyok között, akár 10 méteres távolságig!

A Day/Night funkciónak köszönhetően a kamera különböző fényviszonyok mellett is kiválóan működik! Nappal színes képeket készít, és automatikusan monokrómra vált, amint a megfigyelési helyszín elsötétül. Így az eszköz képes éjszakai felvételek készítésére is, akár 15 méter távolságon belül.

Az egyik legfontosabb funkció azonban az, hogy a Dahua IPC-EBW81230 képes egyszerre akár 8 különálló kép megjelenítésére, úgy, hogy csak egy videócsatornát foglal le.

Mivel az eszköz felbontása az átlagtól nagyobb, így a megjelenített különálló képek élesek és részletgazdagok maradnak.
Ezen képeket egyesével állíthatjuk a kívánt pozícióba.

Az eszköz még arra is lehetőséget biztosít, hogy minden képen számunkra megfelelő módon, digitálisan zoomoljunk.

Amikor kapás van...

Tekintve, hogy a kamera 180°-os vagy 360°-os panorámaképet biztosít holtterek nélkül, ideális választás széles, nagy légterű, több bejárattal rendelkező helyszínekre is!

Hogyha minden bejáratra létrehozunk szabályokat (például: vonalátlepés vagy területfigyelés), akkor egyidőben képes rögzíteni az összes mozgást. Ez jelentősen megkönnyíti a biztonsági szobában dolgozók munkáját, vagy akár az esetleges bűntettek visszakeresését, sőt azok megelőzését is!

Alkalmazási területek

 

Irodák

 

Üzletek

 

Bankok

 

Szállodák

 

Repülőterek

 

Gyártósorok

Továbbá érdemes kiemelni az áruházi alkalmazást is, hiszen az IPC-EBW81230 rendelkezik „Heat Map” funkcióval.

A „Hőtérkép” pontos információt képes biztosítani az értékesítésre szánt termékek forgalmáról, ezzel képet adva a vásárlói preferenciákról.

Ez az információ óriási előnyt jelenthet a kereskedelemben dolgozók számára!

Ne hagyd elúszni ezt a lehetőséget!

Az IPC-EBW81230 IP67-es besorolású kamera rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, így ideális kültéri és beltéri használatra egyaránt. Továbbá rendelkezik IK10-es vandálbiztonsági besorolással is, amelyet kiegészít a lapos profilja, ezáltal növelve az eszköz és a megfigyelt terület biztonságát. Ezenfelül támogatja a microSD kártya használatát akár 128 GB-os kapacitásig, és a PoE (Power over Ethernet) technológiát, ami lehetővé teszi a tápellátást és a videoátvitelt, egyetlen kábel használatával. Rendelkezik továbbá beépített mikrofonnal is, mely tisztán és érthetően rögzíti a zajokat, hangokat. Valamint a kamera integrálhatóságát könnyíti a két hangcsatlakozó: egy be-, és egy kimenet, valamint 2‑2 riasztási be- és kimenet.

Ezáltal szinte bármilyen biztonságtechnikai környezetben használható!