Fókuszban az Optex prémium megoldások. Bemutatkozik az OVS-01 GT járműérzékelő!

Fókuszban az Optex prémium megoldások. Bemutatkozik az OVS-01 GT járműérzékelő!

Az Optex OVS-01GT járműérzékelő hatékony kiegészítője lehet kapuk, sorompók vezérlésének. Alacsony telepítési magasságban elhelyezve képes álló, valamint mozgásban lévő járművek detektálására 2 és 20 km/h-ás sebesség között. A járművek észlelésére radar- és ultrahang-technológiát alkalmaz. Használatával számos esetben helyettesíthető az induktív hurok, vagy a videojel alapú érzékelés.

Telepítés bontás nélkül 

Az Optex OVS-01GT érzékelő egyaránt képes kis- és nagy méretű járművek észlelésére 5,5 méteren belül anélkül, hogy a betonban/aszfaltban bármilyen eszközt kellene elhelyeznünk. Nincs szükség előzetes tervezésre, a telepítés nem jár rombolással. Ideális helyettesítő eszköze az induktív huroknak – különösen olyan helyeken, ahol a talaj utólagos bontása nem lehetséges. Könnyen kalibrálható, az érzékelési távolságot és érzékenységet néhány mozdulattal beállíthatjuk. 

 

Megbízható működés bármilyen fényviszonyok között 

Az OVS-01GT által alkalmazott technológia egy mikrohullámú és egy ultrahangos érzékelő kombinációja. A mikrohullámú érzékelés egy úgynevezett FMCW (Frequency Modulated Continuous Wave, azaz frekvenciamodulált, folyamatos hullám) technológia révén teszi lehetővé a járművek észlelését. Ez a megoldás a videojel alapú érzékeléssel vagy az infrasorompók alkalmazásával ellentétben nem függ a fényviszonyoktól.

 

Garázsajtók, sorompók, ipari kapuk automatizálása 

Az OVS-01GT érzékelőt automata kapuk, sorompók és ipari ajtók működtetésére tervezték. Relés kimenettel rendelkezik, ezáltal univerzális felhasználást biztosít. A járműérzékelő még olyan mostoha körülmények között is megbízhatóan működik, mint a havazás, eső vagy a por; beépített fűtéssel rendelkezik, így akár -30 fokos hidegben is üzembiztos marad. 

Az érzékelő ideális megoldást nyújt a többi érzékelő típussal szemben, hiszen könnyen és gyorsan telepíthető, a telepítése nem jár rombolással és költséges helyreállítással. 

  • Csak egy oldalra kell elhelyezni, így könnyen kábelezhető. 
  • Az infrasorompókkal ellentétben nem érzékeny az időjárási körülményekre vagy extrém fényviszonyokra. 
  • Kapuk, sorompók ideális kiegészítője, akár nyitásra/zárásra vagy pozícionálásra, akár biztonsági megoldásként rácsukódás/rázáródás elleni védelemre használjuk. 

 

 

Az OVS-01GT járműérzékelőt, valamint a többi Optex terméket keresse üzleteinkben, webáruházunkban! 

További információért keresse kereskedelmi vagy műszakis kollégáinkat.