I42 - Mindenből duplán! 

I42 - Mindenből duplán! 

A Techson rögzítők IP szegmensének középkategóriájában található két új termék, a TCR  M32-H2L2XF2 és a TCR I42 Q16-H2L2XF2 új dimenzióba emeli a középkategóriát. Aki járatos a Techson rögzítők elnevezési szabályaiban, már a név alapján felfedezhet több újdonságot is, de vegyük végig, milyen funkciókat és tulajdonságokat tartalmaznak ezek az új eszközök.

Míg az első, a harminckét csatornás rögzítő két merevlemezt fogad, addig a tizenhat csatornás akár négy winchesterrel is működtethető. Ezek segítségével megvalósítható a felvételek hosszú tárolási ideje, anélkül, hogy a korábban rögzített eseményeket felül kellene írnunk.

Ha visszapillantunk az elnevezésre, sok-sok kettest találhatunk az eszközök nevében, azonban itt most nem az elégségesre kell gondolnunk. Sorra véve ezeket, az alábbiakkal büszkélkedhet a két rögzítő.

Két HDMI kimenettel rendelkeznek, így akár dual monitoros, kétképernyős megoldás is megvalósítható a rögzítők segítségével.

A rögzítőnket a továbbiakban is az első képernyőn tudjuk konfigurálni és itt érhetjük el a különböző beállításokat, viszont ezzel párhuzamosan a második képernyőn folyamatosan megtekinthetjük az előre beállított és kiválasztott élőképeket.

A második kettes a LAN csatlakozók számának szól. Ez a kettős csatlakozás szintén új perspektívákat nyithat meg számunka. Ennek a funkciónak a segítségével a kamerák hálózatát különválaszthatjuk az interneteléréssel rendelkező irodai vagy otthoni hálózattól.

Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a rögzítő egyik LAN portját a kameráknak létrehozott, szeparált hálózati eszközhöz csatlakoztatjuk, míg a második LAN portját az általános célra használt hálózatba csatoljuk be. Ezzel a megoldással jóval nagyobb biztonságot érhetünk el a telepítés során, és fizikailag is védjük kamerarendszerünket az esetleges illetéktelen felhasználókkal szemben, míg a rögzítő továbbra is hozzáférhető marad az otthoni vagy irodai hálózat felől. Ez a sávszélesség maximális kihasználtsága szempontjából is kiváló megoldás, hiszen a kamerákból érkező adatok egy zárt rendszerben maradva, nem terhelik a közös hálózatot.

Végül, de nem utolsó sorban következzen az XF2 minősítés, mely arról tanúskodik, hogy a rögzítő képes bármilyen IP-kamerától kapott képfolyamból az arcfelismerésre.

Ezt két csatornán képes elvégezni számunkra, így olyan rendszerek is felruházhatók az arcfelismerés funkciójával, ahol olyan kamerák kerültek telepítésre, melyek önállóan nem lennének képesek erre.

A felismerésen túl megvalósítható az arcegyezés vizsgálata is a rögzítőben található arcadatbázisba felvett arcokkal összehasonlítva.

A használat során nem feledkezhetünk el arról, hogy ezeknek a középkategóriás rögzítőknek a processzora egyszerre csak az egyik jelentős terheléssel járó feladat elvégzésére képes. El kell döntenünk, hogy a kétmonitoros üzemmódot, vagy az önálló arcfelismerést választjuk. Az NVR oldali arcfelismerés funkció bekapcsolása inaktívvá teszi a második HDMI monitor csatlakozását. A többi funkció esetén természetesen nem kell ilyen döntéseket meghoznunk, azok folyamatosan elérhetők az eszköz használata során.

A TCR I42 M32-H2L2XF2 és a TCR I42 Q16-H2L2XF2 büszkén szélesítik a középkategóriás IP rögzítők palettáját. Ezek az eszközök remek választást garantálnak, ha célorientáltan, adott elvárásra keresünk megfizethető rögzítőt.