HikCentral Professional – Élőnézet és visszajátszás funkciók

HikCentral Professional – Élőnézet és visszajátszás funkciók

A HikCentral egy központi menedzsment szoftver, amely képes kezelni és integrálni a különböző biztonsági eszközöket, például IP-kamerákat, videórendszereket, beléptetőrendszereket. A HikCentral segítségével a felhasználók elérhetik a kamerák élőnézetét, illetve a rögzítés visszajátszása is megvalósítható. Mit is jelent ez pontosan? Olvass tovább, és kiderül!

A funkciókról röviden

A Live View (élőnézet) funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben figyeljék meg a biztonsági kamerák által rögzített eseményeket. Ennek segítségével figyelemmel kísérhetik a kiválasztott helyszínt vagy területet, és azonnal észlelhetik az esetleges incidenseket. A nézetek személyre szabhatóak, tehát kiválaszthatjuk azokat a kamerákat, amik a felhasználó számára fontosak. Ezáltal nem szükséges megjeleníteni a kevésbé releváns eszközöket!

A Playback (visszajátszás) funkcióval elérhetőek a korábban rögzített videofelvételek: időintervallumokat választhatunk ki és visszatekerhetjük a felvételeket, hogy lássuk a kiválasztott időszakot. Ez hasznos lehet például bűncselekmények visszakereséséhez vagy egy adott időponton történt esemény áttekintéséhez.

A Live View és Playback mellett lehetőség van az események rögzítésére, például mozgásérzékelés alapján vagy más kiválasztott szabályhoz kötve. A felhasználók kereséseket hajthatnak végre a rögzített események között, így könnyen megtalálhatják a számukra releváns információkat.

Live View, az élőnézet

A HikCentral Live View funkciója rendkívül testreszabható és szerkeszthető, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy a legfontosabb kamerák képeit kényelmesen és hatékonyan megjelenítsék. Ezáltal a kevésbé fontos kamerák figyelemmel kísérése nélkül is könnyedén kezelhető.

A kamerák élőképének szerkesztési lehetőségeit megtekintheted a következő rövid videóban:

A Live View funkció személyre szabható, lehetőséget biztosítva a felhasználóknak az alábbiak elvégzésére:

  1. 1. Kamera kiválasztása: A felhasználóbarát felületen keresztül könnyen kiválaszthatják és hozzáadhatják a legfontosabb kamerákat a Live View nézethez.
  2. 2. Elrendezés szerkesztése: A Live View elrendezése testreszabható, így a felhasználók elhelyezhetik és csoportosíthatják a kameraképeket az egyéni preferenciáiknak megfelelően.
  3. 3. Nagyítás és kis méret: A felhasználók a kamera képeit átméretezhetik és azokat szabadon elhelyezhetik, hogy a legfontosabb területek és események könnyen láthatóak legyenek.
  4. 4. Prioritások beállítása: A Live View lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kijelöljék a kamerák prioritását. A fontosabb kamerák például nagyobb területet vagy központi helyet foglalhatnak el a nézetben.
  5. 5. Automatikus eseményértesítések: A Live View további testreszabhatóságot biztosíthat automatikus eseményértesítések révén, így a felhasználók csak akkor kapnak figyelmeztetést, amikor a rendszer valamilyen kulcsfontosságú eseményt észlel.

A Live View személyre szabható lehetőségei miatt a felhasználók hatékonyan és igényeik szerint nézhetik meg a legfontosabb kamerák képeit! Ezáltal a kevésbé fontos területekre fordított idő és munka minimalizálható.





Playback, a rögzítés visszajátszása

A Playback funkció lehetővé teszi a felhasználók számára az alábbiakat:

  1. 1. A felvételeket időpont vagy dátum alapján visszajátszhatjuk: A felhasználók kiválaszthatják a kívánt időszakot a rögzített felvételek között, majd lejátszhatják azokat.
  2. 2. Gyors előre- és visszatekerés: A felhasználók könnyen navigálhatnak a felvételek között.
  3. 3. Lassított lejátszás: Olykor szükségessé válhat részletesebben megvizsgálni egy adott felvételt. A HikCentral általában lehetőséget ad erre, a lelassítható lejátszási sebességgel.
  4. 4. Rögzített események kijelölése: A felhasználók kiválaszthatnak bizonyos rögzített eseményeket, például mozgásérzékelést vagy más riasztásokat — és így csak ezeket a felvételeket nézik meg.

HikCentral licenszek

A HikCentral rendszerhez különböző típusú licenszek érhetőek el, amelyek különböző funkciókat és lehetőségeket kínálnak. A konkrét licensztípusok és azok részletei változhatnak a HikCentral verziójától és a gyártó frissítéseitől függően. Az induláshoz elengedhetetlen a rendszerünknek megfelelő alapcsomag licensz. Az alapcsomagot később is lesz lehetőségünk bővíteni, amennyiben szükségünk van rá — legyen szó videórendszerről, beléptető rendszerről, parkoló menedzsmentről.

Fontos megjegyezni, hogy a HikCentral licenszek általában az eszközök számától, a rendszer konfigurációjától és a kívánt funkcióktól függően változhatnak.

Vásárlás előtt keress bennünket bizalommal, segítünk!